0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Прави сте, че трябва да се има голямо доверие на доктора. Той човекът сигурно си има план, по който да работим, сега разбирам че трябва и огромно търпение (което при мене започва да изчезва и да се заменя с отчаяние).

неправилно си разбрала думите на момичетата. те не ти казват да имаш вяра в досегашния ти доктор, а да намериш такъв, на който да вярваш. ти сама си усетила, че нещо не е наред в лечението ти при сегашния лекар и аз бих го потвърдила. човекът не подхожда професионално. ако подхождаше професионално и отговорно, щеше веднага да ти е направил проверка за проходимост на тръбите и с 2 цикъла фоликулометрия (а не мерене на базална температура!) да е установил какво е положението с овулацията ти. тези две изследвания е редно да се направят веднага, след като се посети специалист с оплакване от стерилитет. а при теб има и допълнителен фактор - възрастта. нямаш никакво време за мотаене и моят съвет е да смениш лекаря, да се обърнеш към специализирана клиника по стерилитет и да предприемеш по-агресивни действия за забременяване.

аз когато започнах опити за забременяване, бях на 36 години. нямах установени проблеми, но въпреки това от самото начало тръгнах с идеята, че искам енергична и активна лекарска помощ, а не да разчитам само на природата, защото няма много време. оказа се, че съм мислела правилно. успях да забременея и износя успешно бременността си едва 3 години по-късно.

действай!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Блонди, те са ти казали вече момичетата - никаква стимулация без проверка за проходимост на тръби. Ние тука романи написахме как не трябва да се прави стимулация без това изследване, защото ако не дай боже не са проходими тръбите, стимулацията не само е излишна, но и изчерпва яйчниковия резерв. И никаква проверка за проходимост на тръби без предхождаща микробиология и изследване за хламидия - за да не се качи някаква гадост нагоре. Имаше някъде тема за задължителните изследвания, потърси я и сравни какво си направила и какво не. И наистина прави всичко в клиника по стерилитет, щото те всички гинеколози се пишат специалисти, но не всички са.
Успех и в намирането на правилния път и в правенето на бебче!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
момичетата са казали всичко.
отиди в клиника по стерилитет, направете там спермограма, цветна снимка, хормони, фоликуметрия и само в случай на диагноза за изчерпан яйчников резерв премини към стимулация.има доктори за това нещо и не разчитай на тестове, термометри и др.
успех и късмет.
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #483 -: Юли 23, 2008, 20:11:16 pm »
Надявам се никой да не ми се смее.
Опитвам се да разбера по усещания, кога ми е овулацията и не мога, не усещам нито болка, нито придърпване и т.н.  Обаче около овулацията ми се увеличава апетита до немай къде. Ако е така сега съм в хубава овулация. Ама като си гледам графиката, незнам.
« Отговор #484 -: Юли 23, 2008, 20:26:21 pm »
  И на мен ми се увеличава апетита около овулацията  :P .Погледнах ти графиката и ми се струва,че БТ ти е много висока за началото на цикъла.Да не си болна нещо,настинка?
« Отговор #485 -: Юли 23, 2008, 20:36:47 pm »
Настинка нямам. Обаче пред последния м. го предизвикахме с дуфастон  и след това е така. В петък съм пак на лекар и се надявам да разбера нещо повече.
*
« Отговор #486 -: Юли 24, 2008, 09:54:51 am »
Искам да попитам дано не звучи глупаво,но защо след като постоянно ми повтарят,че нямам овулация,цикъла ми е редовен,най-много ден два напред назад и си е нормален и нямам болки,абе уж както трябва? :ask:

« Отговор #487 -: Юли 24, 2008, 10:03:52 am »
Доколкото знам менструацията се дължи на отделяне повърхностния слой на матката. Тя се обновява всеки месец, а овулацията е свързана пряко с функцията на яйчниците.
Здравейте момичета!
Днес бях на преглед. Както Вие ми казахте: изпращат ме да правя цветна снимка за проходимост на тръбите... и после стимулацията. Има ли някакви изисквания - дали да е на гладно, без кафе и т.н.? Нужно ли е предварително записване на час?
Незнам при вас как е, но при мене емоциите започват да вземат привес. Голям проблем се оказва и забързаността ми. Всичко това ме води към отчаянието... Откакто работим по въпроса "бебе" съм станала много изнервена и непоносима - все смятам и броя дни кога да правим секс. Темата "бебе" вече се е превърнала във "фикс идея"...Толкова много го искам...
*
Цитат
Днес бях на преглед. Както Вие ми казахте: изпращат ме да правя цветна снимка за проходимост на тръбите... и после стимулацията. Има ли някакви изисквания - дали да е на гладно, без кафе и т.н.? Нужно ли е предварително записване на час?
Изискванията ще ти ги кажи лекаря , който ще прави цветната снимка.
Преди моята цветна снимка трябваше да направя изсладвания на влаг. честота, хламидия, микоплазма.
При мен снимката беше с пълна упойка и не трябваше да съм яла и пила.
Снимката се прави обикновенно в първите чисти дни след менструацията , но преди овулацията.
Най-добре си избери лекар, който ще я прави и уточнете тези неща с него.

Преди моята цветна снимка трябваше да направя изсладвания на влаг. честота, хламидия, микоплазма.
При мен снимката беше с пълна упойка и не трябваше да съм яла и пила.
Снимката се прави обикновенно в първите чисти дни след менструацията , но преди овулацията.
Най-добре си избери лекар, който ще я прави и уточнете тези неща с него.
[/quote
при мен беше почти същото,но без  упойка и нямаше значение дните,неусетих никаква болка,после кагото се изправих на крака ми прокървя малко кръв и това беше
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
ЦС се прави задължително преди овулацията.
При някои момичета боли много, при други почти не. Аз съм страхлива и си сложих свещичка Тилкотил предната вечер и няколко часа преди ЦС, изпих и 3 но шпа 1 час преди това. Боля ме търпимо. Преди това имах микробиология и тест за хламидия.
Желая ти късмет! И да се похвалиш, че всичко е ОК!
« Отговор #492 -: Юли 24, 2008, 23:36:10 pm »
От три дни правя теетове за овулация.Днес ве4е е положителен.Това озна4ава ли 4е днес,утре и следващия ден трябва да правим секс?Моля ви,обяснете ми.Предния месец не можах да я засека,но мисля 4е нямах овулация,защото прявих тестове в същите дни.4акам да ми пишете,моми4ета! :oops:
Как мога да разбера кога имам овулация
« Отговор #493 -: Юли 25, 2008, 01:20:58 am »
Може ли някой да ми обясни как мога да разбера кога имам овулация?  :( :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Как мога да разбера кога имам овулация
« Отговор #495 -: Юли 25, 2008, 08:48:28 am »
В домашни условия с тестове за О.+ Измерване на БТ/базална температура/ - но няма 100% гаранция, че наистина е имало О.
Под лекарско наблюдение - чрез ФМ /фоликулометрия/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Дано да си ми на късмет с пожеланията си mira_mimi.
И на мене така ми казаха,че ще трябва най-напред кръвни изследвания и после-снимката. Ще я правя в средата на август - първите чисти дни, так че имам време и веднага ще пиша за резултата...
Дано да е с пълна упойка, че съм страхлива и не понасям силни болки и кръв (причернява ми и припадам)...
Re: Как мога да разбера кога имам овулация
« Отговор #497 -: Юли 25, 2008, 09:25:00 am »
Denis  е права - базалната температура не е точен метод (поне при мене се оказа така), но фоликулометрията всичко си показва. Ако нямаш възможност за толкова чести посещения при специалист, си купи тестове за О (макар и при тях да няма сигурна гаранция).
*

lawyer

« Отговор #498 -: Юли 25, 2008, 11:10:56 am »
И още как! Вечерта след положителния тест започвате, на следващия ден (т.е. днес в твоя случай), ако можете по-раничко :wink: - след обяд например и в неделята до обяд. Такава "претоварена" програма, че да заловите ову-то в крачка! По принцип овуто е в деня след положителния тест, но може и да е по-рано от 24 часа след него, така че действате за начало от вечерта. Успех, миличка!
Здравейте момичета! От 3 месеца измервам редовно базалната си температура, правя хормонални изследвания и всички прегледи, които са необходими, за да се уверя, че нямам овулация (при мъжа ми всичко е наред). На 38 години съм и бързам с "искането на бебе", защото много съм закъсняла. Днес бях при гинеколога си и съм много отчаяна, защото той ми каза да продължавам с измерванията и с прегледите през август и септември. Но защо да чакам? Не е ли вече ясно, че без стимулация няма да имам отделяне на яйцеклетки. Имайки впредвид годините ми и това, че ще ми е първо забременяване, не трябва ли да се побърза със стимулирането?...
При Вас как е - кога при предписаха лекарства и колко месеца след това има ефект от тях? :(

Здравей аз съм Ваня и имах проблеми със забременяването 6 години и то след спонтанен аборт и за моя радост пападнах на много добър доктор на когото съм безкрайно благодарна както и на Бога,защото до мене лежи едно истинско съкровище.Аз имах проблем с оволацията и след 1 месец започчнах да пия хапчета за стимулиране на оволацията които се пиеха по схема 3 месеца пиеш и после3 почиваш , точно последният месец от почивката която правих аз забременях, така че смени си или доктора или се консултирай с него.Пожелавам ти успех и ще стискам палци защото това е най голямото богатсво на човека.