0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: интересно ми е...
« Отговор #460 -: Юли 16, 2008, 10:31:32 am »
Никой никого не напада! И никой не се е родил научен!
Извинявам се много, но ако вие можете да отминете въпроса за аналния секс или за пазенето и реването за бебе...,аз не!
За мен това си е жива подигравка!
Сори за спама!

П.П. А що се отнася до овулацията - ами усещам я кога е: корема ми се подува, имам придърпване ниско долу, което трае цял ден, гърдите ме болят в продължение на няколко дни... Но точно пукането на фоликула - не съм усетила никога! И едва ли има жена, която би казала- ето, сега се спука!
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 10:40:31 am от слънчице »
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #461 -: Юли 16, 2008, 10:38:53 am »
Никой никого не напада!
Извинявам се много, но ако вие можете да отминете въпроса за аналния секс или за пазенето и реването за бебе...аз не!
За мен това си е жива подигравка!
Сори за спама!

Мила, на нас ни е смешно, защото вече знаем тези неща. Неволята и неуспешните опити са ни накарали да научим всичко, но не и тези момичета.
На мен не ми е смешно нито за аналния секс, нито другите неща.
Защото те не са запознати с нещата и именно за това питат. Та нали това е сайта на проблемното забременяване и изобщо за всичко за забременяването.
Честно да ти кажа преди години, когато още бях студентка и се пазехме с милото ( с презерватив) се бях шашнала, дали може да е станала грешка, презервативът не беше спукан, но си мислех, че от ластика може да е изтекло...  :oops: Ходих да търся експресни противозачатъчни и да се шашкам. Сега като се сетя може да е смешно, но на мен въобще не ми е смешно сега :(
Така че ничие невежество не е смешно - пак казвам - иска ми се да съм най-невежата в отношението на забременяването и да стане както при нашите майки и баби..
И аз спирам със спама - надявам се в тази тема наистина да пишем за симптомите за ову и евентуално за усещането на пукането на фоликула.

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
« Отговор #462 -: Юли 16, 2008, 10:42:11 am »
Вече има тема за овулацията!
Мисля, че тази става излишна!
Но модераторите решават тук! :)
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #463 -: Юли 16, 2008, 11:23:57 am »
Задавайки този въпрос, не съм имала никаква идея да се присмивам на някой, или на нещата казани (написани) от него.
И такааа...
моята мисъл (питайки)беше: Дали пък няма някакво по-странно и различно УСЕЩАНЕ, така да се каже общоприето (както ПМС) при повечето жени в момента на пукане на фоликула?
Не меря вече БТ и за това, кога ми е овулацията се ориентирам по подут корем и болки ( с придърпване )в яйчниците.Някои месеци я потвърждавам и с тестове.
Ей с такава цел попитах, мислейки, че ако има още нещо, на което да обърна внимание в този си период, няма да ми е зле ако го знам.
Здравейте момичета! От 3 месеца измервам редовно базалната си температура, правя хормонални изследвания и всички прегледи, които са необходими, за да се уверя, че нямам овулация (при мъжа ми всичко е наред). На 38 години съм и бързам с "искането на бебе", защото много съм закъсняла. Днес бях при гинеколога си и съм много отчаяна, защото той ми каза да продължавам с измерванията и с прегледите през август и септември. Но защо да чакам? Не е ли вече ясно, че без стимулация няма да имам отделяне на яйцеклетки. Имайки впредвид годините ми и това, че ще ми е първо забременяване, не трябва ли да се побърза със стимулирането?...
При Вас как е - кога при предписаха лекарства и колко месеца след това има ефект от тях? :(
*
От колко време правите опити за бебе?
Преди да се изпишат такива лекарства се прави спермограма и цветна снимка.
От октомври миналата година правим опити за бебе. Разширената спермограма на мъжа ми е номална. Цветна снимка не съм правила. Освен хормонални изследвания, правя и  ехография в дните, когато се очаква овулация. Обаче са се "свършили яйцеклетките ми".
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
По мое мнение трябва преди да направите стимулацията което не е шега работа и се прави винаги под лекарско надблюдение да направите куп изследвания и задължително цветна снимка и когато всичко е наред тогава да стимулирате яйчниците въпреки че много лекари изписват на сляпо лекарства за стимулиране.Пожелавам ти всичко да е наред и скоро да се похвалиш .
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Като се има предвид, че времето право лети според мен си запиши час за цветна снимка, направете още една СГ и искай от твоя лекар план за действия. Така де, не върви половин година да се посвети на едни прегледи. Ако 3 месеца погред нямаш ову си е проблем и трябва да се търсят причини.
Можете да пробвате с инсеминация ако реагираш на по-слаба стимулация, ако не не си струва нито времето, нито парите. Другият ход е ин витро.
Желая ти успех!
Аз имам О, но мъж ми е с не добра СГ. Сега съм в стиулация.Започнахме от 4 ден до 9 ден с 2 амп.Меногон. Резултат се надявам да има след около 20 дни :wink:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Най-напред си намери лекар, на когото имаш доверие.
При него ще направиш тест за проходимост на тръбите и ще пуснете хормоните. Това и в един цикъл може да стане.
След това ще действате. Но лекарят има значение.
И нека лекарят прецени има ли нужда от още една спермограма. Много зависи къде е правена първата. Ако наистина е добра, мисля че втора не се налага.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Мила BLONDY,всички момичета ти дават чудесни съвети,защото знам от опит,че първо трябва да си очертаеш целите,които са най-важни на първо време.Моят път за забременяване продължи 2 години,общо взето в лутане какво точно да предприемем.Но в крайна сметка ми направиха цветна снимка/слабо пропускливи тръби,поради перитонит преди години,след което тръбите са се запущили/, а 8 месеца след снимката забременях.Но през цялото това време си мислех,че за най-важното нещо на този свят не мога да се преборя.Моля ви,момичета,знам колко е трудно,но не се вманиачавайте или поне се опитайте и вярвайте,че чудеса все още стават.Въпреки че в България не се говори изобщо за този проблем,ние,тези,които сме го преодоляли,трябва да застанем зад вас и да изкрещим с пълен глас на държавниците-да се дадат повече пари за повече деца!!!
БЛАГОДАРЯ Ви момичета!
Много ми помогнахте. Имах чувството, че се въртя в кръг - мерене на температура, хормони, прегледи, ехограф... и резултатът е един и същи - няма овулация. А вчера вече отчаянието ми стигна дъното, след като докторът ми каза, че още 2 месеца трябва да правя същото, което на мене ми се вижда загуба на време... Прави сте, че трябва да се има голямо доверие на доктора. Той човекът сигурно си има план, по който да работим, сега разбирам че трябва и огромно търпение (което при мене започва да изчезва и да се заменя с отчаяние).
Благодаря, че Ви има - защото четейки форума си казвам, че има и други като мене; че има и други, който преди мене са минали по този път и резултатът при тях е налице, а това вече действа по-успокоително. БЛАГОДАРЯ ВИ!
Потърси доктор,на който не само да имаш доверие,но и който да усещаш,че разбира проблемите ти.Искам само да добавя,че аз забременях в месец,в който нито си мерих температурата,нито си следях овулация,симптоми и т.н.Даже си мислех,че ще ми дойде,защото симптомите на бременност са същите като преди цикъл.
*

lawyer

« Отговор #473 -: Юли 21, 2008, 16:55:34 pm »
Здравей, plami23, въпросът ти е много коректен (само да вметна).
Ще ти споделя моя опит с пукането на фоликули - когато решихме да имаме бебе и идея си нямах за момента, в който настъпва овулацията ми, след това открих "Зачатие" и календара, започнах с мерене на БТ и пак моментът на ову беше тъмна Индия - изобщо не знаех на кои усещания да обръщам внимание и на кои не. Към метода на БТ прибавих и тестовете за ову - картинката стана по-ясна и все пак не бях способна да отдиференцирам усещането, което съпровожда спукването на фоликула. Минаха 2-3 месеца и реших да правя и фоликулометрия при моя доктор. След 5-6 фоликулометрии с чиста съвест мога да кажа, че познавам усещането за спукване на фоликула. При фоликулометриите в чест на последните ми две инсеминации сто процента познавах в рамките на кои 4-5 часа се е спукал фоликулът (предположенията ми бяха потвъдени от лекарите). Та, усещането при мен, доколкото мога да го опиша, е пулсираща болка от страната на доминантния фоликул, в един момент от пулсираща болката става пробождаща, но поносимо (предполагам, че тогава е точният момент, но никога не съм била в близост до ехограф в същата минута) - и така в продължение на около 6 часа. Винаги след това усещане, фоликулът се е оказвал спукан при УЗИ, а преди него е бил 22-23 мм.

Това е от мен, който иска да се смее...

P.S. само да отбележа, че описаният опит с уточняване на момента на ову-то е натрупан за период от две години (БТ, тестове и ЦС) и от тези две година и половина (УЗИ + БТ и тестове).

« Последна редакция: Юли 21, 2008, 17:15:42 pm от lawyer »
« Отговор #474 -: Юли 22, 2008, 11:34:04 am »
2 месеца си правих от тестовете клеап ову,но 2 черти така и не видях:( сега си купих be sure,те са 6 вътре и се надявам поне сега да ми покаже нещо,защото през май ходих при Алън Начев и тои каза че имам ову но в Монтана където живея няма кадърни лекари :(
*

lawyer

« Отговор #475 -: Юли 22, 2008, 11:55:25 am »
Вивианче, нали спазваш табличката върху кутийката на Clear Ovu, където е описано на кой ден се прави първия от 5-те теста според продължителността на МЦ и не пропускаш нито един ден-правиш 5-те теста в пет поредни дни? Ако е така, наистина е добре да смениш тестовете. При мен тези тестове са изключително точни - засичала съм ги три пъти с УЗИ. Други пък казват, че за нищо не стават, явно е според организма. Успех.
ТТ след овулация
« Отговор #476 -: Юли 22, 2008, 13:27:55 pm »
 Имам въпрос за ТТ и овулацията. Нормална ли е повишената ТТ от 37 ,2 - 37,4 през лутеалната фаза. Предполагам , че има нещо общо с повишаването на нивото на прогестерона , но при мен тази ситуация се наблюдава през последните няколко цикъла или може би преди това не съм обърнала внимание.
« Последна редакция: Юли 22, 2008, 13:36:48 pm от fatalwoman »
Re: ТТ след овулация
« Отговор #477 -: Юли 22, 2008, 17:15:20 pm »
Имам въпрос за ТТ и овулацията. Нормална ли е повишената ТТ от 37 ,2 - 37,4 през лутеалната фаза. Предполагам , че има нещо общо с повишаването на нивото на прогестерона , но при мен тази ситуация се наблюдава през последните няколко цикъла или може би преди това не съм обърнала внимание.
Ами не съм сигурна,но си мисля,че е логично,когато БТ се повишава това да се отрази и на ТТ.То не може иначе.И да те питам нещо теб,гледах ти графиката и си писала там на не знам кой си ден прегнил и след 2 дни тестче че ще правиш.Защо ти е тогава прегнила и нали знаеш,че той ще се отрази на теста!?!Мисля,че му трябваше около 5 дни да се изчисти от организма!Мисълта ми е ,че той може да предизвика фалшив положителен тест,ако не се лъжа!
« Отговор #478 -: Юли 22, 2008, 21:24:58 pm »
И аз си мислех за фалшиво положителен тест, но тука някъде четох , че Прегнил 5000 се чисти от организма за около 5 дена( ако не се лъжа).По тази логика Прегнил 1500 , трябва да се чисти за ден и половина , а теста  ми за третия ден след последния Прегнил.Пък и док. ми каза да направя теста тогава.
« Последна редакция: Юли 22, 2008, 21:29:44 pm от fatalwoman »
миличка, само търпение, моята колежка забременя на 39 след 5 години ходене по мъките. Стимулираха я с инжекции и сега е бременна в 4 месец. успех