Здравей, plami23, въпросът ти е много коректен (само да вметна).
Ще ти споделя моя опит с пукането на фоликули - когато решихме да имаме бебе и идея си нямах за момента, в който настъпва овулацията ми, след това открих "Зачатие" и календара, започнах с мерене на БТ и пак моментът на ову беше тъмна Индия - изобщо не знаех на кои усещания да обръщам внимание и на кои не. Към метода на БТ прибавих и тестовете за ову - картинката стана по-ясна и все пак не бях способна да отдиференцирам усещането, което съпровожда спукването на фоликула. Минаха 2-3 месеца и реших да правя и фоликулометрия при моя доктор. След 5-6 фоликулометрии с чиста съвест мога да кажа, че познавам усещането за спукване на фоликула. При фоликулометриите в чест на последните ми две инсеминации сто процента познавах в рамките на кои 4-5 часа се е спукал фоликулът (предположенията ми бяха потвъдени от лекарите). Та, усещането при мен, доколкото мога да го опиша, е пулсираща болка от страната на доминантния фоликул, в един момент от пулсираща болката става пробождаща, но поносимо (предполагам, че тогава е точният момент, но никога не съм била в близост до ехограф в същата минута) - и така в продължение на около 6 часа. Винаги след това усещане, фоликулът се е оказвал спукан при УЗИ, а преди него е бил 22-23 мм.
Това е от мен, който иска да се смее...
P.S. само да отбележа, че описаният опит с уточняване на момента на ову-то е натрупан за период от две години (БТ, тестове и ЦС) и от тези две година и половина (УЗИ + БТ и тестове).