0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #440 -: Юли 13, 2008, 12:38:05 pm »
Има ли момичета с късна О.Моят цикъл е 32-35 дни и О ми настъпва между 17-20 ден.
Когато правя тестове започвам от 15,16 ден,и повечето отчитат на 19ден.Овю тестовете са най добри според мен,само те са ми засичали правилно О.Но за най сигурно ходя на лекар някаде към 17-18 за да ми каже размера на фоликула.А има ли вероятност да има доминантен фоликул с добри размери и да няма О?
Има-може фоликула да е доминантен,но ако не се спука-няма овулация.

« Отговор #441 -: Юли 13, 2008, 13:33:55 pm »
A ако няма овулация,има ли менструация? Би трябвало да няма.А след като е имало нормална М,значи е имало узрял фоликул,които не е бил оплоден и се е спукал.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
« Отговор #442 -: Юли 13, 2008, 22:46:56 pm »
Ако няма овулация, има М, но е по-оскъден. Имах фоликулярна кистичка наскоро, неспукан фоликул. Дори на лекар ходих  :ask: Дойде ми, със закъснение и беше кратко и по-слабо от обикновенно. Предполага се в случая, че не съм имала овулация.
Разбира се, споделям личен опит, при всеки е ралично.

*
« Отговор #443 -: Юли 13, 2008, 23:53:52 pm »
Това с овулациите и менструациите много ми е чудно. Щото моя цикъл обикновено е между 24 часа и 3 дни. А сега де, има ли или няма ову. Щото не са ми казвали, че нещо не е наред. Направо да се чудиш. То май и за това няма общоприето правило
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #444 -: Юли 14, 2008, 08:48:35 am »
Има ли момичета с късна О.Моят цикъл е 32-35 дни и О ми настъпва между 17-20 ден.
Когато правя тестове започвам от 15,16 ден,и повечето отчитат на 19ден.Овю тестовете са най добри според мен,само те са ми засичали правилно О.Но за най сигурно ходя на лекар някаде към 17-18 за да ми каже размера на фоликула.А има ли вероятност да има доминантен фоликул с добри размери и да няма О?

Аз съм с такъв цикъл. И на мен овуто ми настъпва към 20.21 ден. Аз я хващам с тестовете ОВЮ. И най-странното ми е ,че до 19 ден теста е само с една черта и на 20 ден изведнъж изпъкват две ярки черти. При мен е много рядко да се появява втора бледа и постепенно да се потъмнява.
*
« Отговор #445 -: Юли 14, 2008, 15:53:39 pm »
Бих искала да попитам нещо. Съмнявам се за задържан фоликул. Имали такъв вариант при който да имаш доминантен фоликул на 19 ден-12 мм- това е за менструацията ми 2 юни,който фоликул да се види и в следващия цикъл на 12 ден само,че 14 мм. Док. каза че този фоликул се е спукал, аз съм на друго мнение и все пак има ли варинт пир който да имаш задържан и неспукан фоликул но да ти дойде менструация.
интересно ми е...
« Отговор #446 -: Юли 15, 2008, 22:45:02 pm »
...или по-скоро чудно!
Четейки вече няколко теми във форума, попадам на това, как авторката на поста споделя, че усеща пукането на фоликула/ите си.
Може ли някой (който е усетил това) да ми обясни за какво точно чувство, усещане или състояние става въпрос?
Re: интересно ми е...
« Отговор #447 -: Юли 15, 2008, 23:14:49 pm »
Ха, ха! Ще падна :D :D :D. На някого му пука главата :D. Извинявам се. Не искам да обиждам никого, но как стават тези работи с чуването?
« Отговор #448 -: Юли 16, 2008, 08:15:26 am »
Абе за чуване незнам,но има жени които усещат не самото пукане, а наближаващия момент. Но те познават добре тялото и организма си.

Ако някой е прочул пукането - нека ни обясни. :)
« Отговор #449 -: Юли 16, 2008, 08:48:41 am »
Може ли някой (който е усетил това) да ми обясни за какво точно чувство, усещане или състояние става въпрос?
Не мисля,че във въпроса става дума за  чуване на пукотевици!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
« Отговор #450 -: Юли 16, 2008, 08:55:50 am »
Извинявам се, но поста беше за 'чуване'. За усещането не споря, защото и аз мисля, че ако една жена познава добре тялото си, може да усети.
« Отговор #451 -: Юли 16, 2008, 09:09:11 am »
Едва ли се чува, по-скоро усещаш нещо по-различно.
*
« Отговор #452 -: Юли 16, 2008, 09:40:25 am »
Ох..едната правила 10 ВМИ-и на медения си месец, другата ползва оная работа на мъжа си като тапа, третата чувала как и се пукат фоликулите...ами извинявайте, ама този подфорум направо стана подфорум на бисерите на Зачатие....
Съжалявам, просто не можах да се сдържа...
plami23, нямам предвид теб, а авторките на подобни постове... :wink:
« Отговор #453 -: Юли 16, 2008, 09:52:48 am »
Ох..едната правила 10 ВМИ-и на медения си месец, другата ползва оная работа на мъжа си като тапа, третата чувала как и се пукат фоликулите...ами извинявайте, ама този подфорум направо стана подфорум на бисерите на Зачатие....

Мдаааа, Мимке, добре си ги изредила бисерите! Ама то да бяха само те..., с мед да го намажеш!
Имаше питане за възможността да се забременее от анален секс 8O, други се пазели и се оплакват че не ставало бебето 8O, трети се обиждат, че им казват да отиват  в специализирана клиника :o и т.н.
Вече не ми е смешно, а ми става тъжно от толкова.........няма да казвам думата!
И най-лошото е,  че като се опиташ да обясниш и да помолиш да се чете малко преди да се задават такива безмислени въпроси, се обиждат! :?
« Отговор #454 -: Юли 16, 2008, 09:57:42 am »

Това за тапата съм го пропуснала :D :D. Ама наистина се повеселих като за Добро утро. Нали има бисери от кандидатстудентски работи. Ако имаше кой да събере бисерите тук...Сигурно и аз съм допринесла за богатството им, но ще си понеса последствията :D
*
« Отговор #455 -: Юли 16, 2008, 10:01:00 am »
Имаше питане за възможността да се забременее от анален секс 8O,

Оф бе, мани, това го бях изключила.При това май беше не къде да е ами в темата на д-р Стаменов... :?
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #456 -: Юли 16, 2008, 10:02:44 am »
Извинявам се, но поста беше за 'чуване'. За усещането не споря, защото и аз мисля, че ако една жена познава добре тялото си, може да усети.

Никъде във първият пост не става въпрос за "чуване" , а за "чувство".
Научете се да четете внимателно и после ръсете простотии .

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #457 -: Юли 16, 2008, 10:11:32 am »
Момичета, извинявайте много, но на мен ми става малко мъчно от такива нападки.
Знам, че не го правите с лоши чувства, но ми става мъчно за момичетата, които стават обект на насмешката ни.
Пак казвам- знам, че не го правите с лоши чувства и въобще съм се убедила, че тук няма момиче, което да таи лоши чувства, но...
Честно казано в поста на Плами никъде не прочетох това за "чуването", а само за усещането.
Дори и на мен ми стана интересен този въпрос, защото май още не съм опознала тялото си и не усещам този момент.
Но тук няма нито един отговор на въпроса на момичето и малко се оспамва темата.
Честно казано завиждам на момичетата с бисерите.
Искаше ми се и на мен никога да не ми са налага да знам какво означава инсеминация, фоликуметрия, и т.н.т.н.
Дори и овулация не ми се искаше да знам какво е.......

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
« Отговор #458 -: Юли 16, 2008, 10:24:01 am »
Аз съм усещала овулацията си - учестено леко болезнено пулсиране, усещане като за разтягане, слаба болка. Но ми се е случвало само няколко пъти и все отляво, като единият път беше след Прегнил.
Иначе повечето пъти в деня на овулацията просто ми е подут и чувствителен коремът ниско долу, имам тъпа болка и дърпане, чувствителни гърди и толкоз. Като добавим и няколкото дни с прозрачна ЦС преди това, не е трудно да се определи момента.  :wink:
  09.11.2007
*
« Отговор #459 -: Юли 16, 2008, 10:24:49 am »

Никъде във първият пост не става въпрос за "чуване" , а за "чувство".
Научете се да четете внимателно и после ръсете простотии .

:good_post: :good_post: :good_post:

И аз съм усещала овулацията си-като лека,тъпа болка ниско долу в корема с леко придърпване.
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 10:28:20 am от bebebe »