0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sps

• *
  • 8
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #420 -: Юни 12, 2008, 18:11:10 pm »
Момичета, моля помогнете ми със съвет! :youwoman: Ходих на фуликулометрия фуликул 19.5мм, на следващият ден Прегнил, на следващият ден след инжекцията почувствах силна болка отидох на док и той ми каза фуликула се е спукал и веднага направи инсе. До тук добре! Ама темепературата ми се движи м/у 36,3 и 36,5 и чак сега на третия ден от инсето ми се качи на 36,9. Нищо не разбирам. Има ли ову или не. Какв овсъщност представлява ановолаторен цикъл?
[/url]
*
« Отговор #421 -: Юни 12, 2008, 18:14:19 pm »
Според мен самото спукване на фоликула е въпросната овулация.Ако не се спука-тогава няма

*
« Отговор #422 -: Юни 12, 2008, 18:14:57 pm »
Момичета, моля помогнете ми със съвет! :youwoman: Ходих на фуликулометрия фуликул 19.5мм, на следващият ден Прегнил, на следващият ден след инжекцията почувствах силна болка отидох на док и той ми каза фуликула се е спукал и веднага направи инсе. До тук добре! Ама темепературата ми се движи м/у 36,3 и 36,5 и чак сега на третия ден от инсето ми се качи на 36,9. Нищо не разбирам. Има ли ову или не. Какв овсъщност представлява ановолаторен цикъл?
Забравих-УСПЕХ :D

*
« Отговор #423 -: Юни 12, 2008, 18:16:53 pm »
Миличка аз едва ли ще ти помогна много,защото съм "новак" в тази област,но според мен е имало овулация(щом док. е казал,че фоликула се е спукал).А за температурата-мисля,че е нормално да се е покачила малко след инсето.
За по-сигурно влез в "покажете си графиката" и питай Denis.Тя ще ти помогне със сигурност!!Има доста познания и е много сърдечна!!!Ще направи всичко възможно!!!Успех!!
*

sps

• *
  • 8
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
« Отговор #424 -: Юни 12, 2008, 18:19:57 pm »
Parsi, Много ти благодаря!  :bighug:
[/url]
« Отговор #425 -: Юни 12, 2008, 21:43:23 pm »
  След овулация, често се случва температурата се покачва до няколко дни.Това е съвсем нормално!  :P  Желая ти успех!
*

maeto

• **
  • 62
  • Стреми се към целта, но не я преследвай. (А. Фюрст
« Отговор #426 -: Юни 13, 2008, 01:05:23 am »
Мерси много Тамара а и на всички останали :youwoman:.Аз също пожелавам на всички късмет да се похвалим с preggo :blowingdust2:
:):):)(inlove):)
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
*

maeto

• **
  • 62
  • Стреми се към целта, но не я преследвай. (А. Фюрст
« Отговор #427 -: Юни 13, 2008, 01:12:08 am »
За овулациятя питах защото имах болки в яйчниците и теста за Ову показваше по тъмна втора чарта!Ние бебеправихме но аз за пръв път меря Ову и реших да попитам!Мерси още отново!!! :thankyousign: :thankyousign: :thankyousign:
:):):)(inlove):)
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
*
« Отговор #428 -: Юни 13, 2008, 09:01:59 am »
За овулациятя питах защото имах болки в яйчниците и теста за Ову показваше по тъмна втора чарта!Ние бебеправихме но аз за пръв път меря Ову и реших да попитам!Мерси още отново!!! :thankyousign: :thankyousign: :thankyousign:

мила погледнах ти графиката - хубаво е да бебеправите и деня след 2-те чертички на теста за овулация!Успех!
« Отговор #429 -: Юни 15, 2008, 16:28:04 pm »
Момичета, много съм ядосана. Или тестовете за овулация са дефектни или аз съм. Втори месец правя тестове и не съм видяла по-тъмна черта от контролната. Ще пробвам още един месец и ако няма ясна втора черта отивам на док.
Ще ви пусна снимка от тестовете, моля ви кажете си мнението.
« Отговор #430 -: Юни 15, 2008, 16:57:54 pm »
Eто и снимките, с ужасно качество. Надявам се да разберете нещо.
http://images26.snimka.bg/006101720.jpg
http://images26.snimka.bg/006101721.jpg

Тестовете са Oview. Правих ги до днес, когато вече съвсем изчезна втората черта.
*
« Отговор #431 -: Юни 21, 2008, 23:11:50 pm »
здравей мила искам да те питам някои работи дано да ме посъветваш 3 месеца пих клостилбегид имах фоликули пукат се но не става другия месец пак имам но не се пукат спрях клостила и сега моята лекарка ми каза че трябва да ми направи фенестрация да забели обвивката на яйчника но аз не съм много съгласна и незнам какво да правя мисля че тази месец макар че не трябва да пия клостила мисля да го пия тоя месец пак да си следя и овулацията незнам направо съм отчаяна правени са ми изследвания всичко е добре а защо не става и как като пия клостила имам фолекули пукат се а без него нямам ову моля те за съвет благодаря ти
*
« Отговор #432 -: Юни 21, 2008, 23:45:40 pm »
Да се включа и аз с въпросче  :oops: Средна дължина на цикъла 28 дни. Правя тестове от 11-и ден този месец, Овю е теста. Първите 3 дни бледи втори черти, което говори за отрицателен резултат, а вчера и днес почти никакви  :ask: Меря и БТ и не виждам някаква промяна. Някакви коментари?
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #433 -: Юли 12, 2008, 20:06:20 pm »
Добра вечер на всички,
бях писала скоро в бг-мама, относно ову тестовете, които си правих предния месец, и не намерихме отговор.. То едно нещо не ми е както трябва, защо не и ову тестовете. :BangHead:
4 дена подред ми показваха две плътни черти.. Няколко дена преди и след това,пак по 2 черти, само че втората по-бледа.. Не видях само една черта на тоя тест, правих ги от 10ти до 20ти ден на цикъла, и все бяха по 2.. Очаквах по-дълъг цикъл, след тези 4 поредни положителни теста, появиха се на 15, 16, 17 и 18 ден от цикъла, то пък си ми дойде на 29тия ден.. Как да си го обясня това?  8O
Не съм експерт, но Ову-то не следва ли 24 до 36 часа след положителен ову тест?

« Отговор #434 -: Юли 13, 2008, 00:00:43 am »
chochy  и джижотин4е,и аз като вас съм разо4арожана от тестовете.Запо4нах да ги правя на 10-я ден.И не се задоволих с една кутия(5 броя),ами си и купих и втора.Но така и не видях ясна втора 4ерта.Обяснявам си го 4е овулацията ми може да е билапо-рано,или вобще да е я нямало.Миналия месец спрях противоза4атъ4ните и това ми е първото и следене.Вие какво мислите?Ще пробвам и тоя месец с тестове и маи ще се откажа от тях. :(
« Отговор #435 -: Юли 13, 2008, 00:33:32 am »
аз също съм разочарована от тестовете за овулация.5 дни подред показваха втора по бледа линия.Сега си меря и БТ и ще преценя кое е по-вярното!
*
« Отговор #436 -: Юли 13, 2008, 02:44:54 am »
Ами, казано честно, след четири години опити, две лапароскопии, една инсеминация, две иксита, една извънматочна, една цветна снимка и предстояща втора след 3 дни, мисля съвсем да ги зарежа тези тестове, че вече ..........ми писна. Ама от всичко, честно! Ако ще да става някога! Пък било с тестове или без.
Успех на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #437 -: Юли 13, 2008, 08:16:27 am »
chochy  и джижотин4е,и аз като вас съм разо4арожана от тестовете.Запо4нах да ги правя на 10-я ден.И не се задоволих с една кутия(5 броя),ами си и купих и втора.Но така и не видях ясна втора 4ерта.Обяснявам си го 4е овулацията ми може да е билапо-рано,или вобще да е я нямало.Миналия месец спрях противоза4атъ4ните и това ми е първото и следене.Вие какво мислите?Ще пробвам и тоя месец с тестове и маи ще се откажа от тях. :(
Може да пробваш с фоликулометрия да проследиш овулацията.
*
« Отговор #438 -: Юли 13, 2008, 11:27:45 am »
аз също съм разочарована от тестовете за овулация.5 дни подред показваха втора по бледа линия.Сега си меря и БТ и ще преценя кое е по-вярното!
Според мен съчетаването и на двете е най-добре.Макар че на първо място съм 100% за фоликулометрия.

« Отговор #439 -: Юли 13, 2008, 11:52:36 am »
Има ли момичета с късна О.Моят цикъл е 32-35 дни и О ми настъпва между 17-20 ден.
Когато правя тестове започвам от 15,16 ден,и повечето отчитат на 19ден.Овю тестовете са най добри според мен,само те са ми засичали правилно О.Но за най сигурно ходя на лекар някаде към 17-18 за да ми каже размера на фоликула.А има ли вероятност да има доминантен фоликул с добри размери и да няма О?
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!