0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Дали е възможно такава овулация?
« Отговор #400 -: Юни 06, 2008, 13:58:52 pm »
Моя колежка ходеше на фитнес и си увиваше корема със стреч фолио,за за се испотява по-вече и така малко след цикъл,не знам колко точно дни,но се събужда в локвичка кръв.Отиде веднага на лекар и са й казали,че от това спарване е получила хипер овулация и лек кръвоизлив,но не било сериозно,просто спря да увиви местата покрай яйчниците.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Re: Тест овулация
« Отговор #401 -: Юни 06, 2008, 20:10:11 pm »
rossy*, няма правило за дължината на ановилаторния цикъл, но със сигурност ще е по-дълъг.

Няма ли да е по-кратък? При мен май е така в такива случаи.

въобще няма да ми е лошо да е по-кратък ама...моят май наистина ще се проточи  :( още няма и помен от цикъл ! така се притеснявам , че с тези хормони.... :(
Re: пак за овулацията
« Отговор #402 -: Юни 07, 2008, 09:08:21 am »
Момичета искам да попитам, тъй като този месец ходих на фоликуметрия и последният път стана ясно, че този месец фоликулът няма да се спука, това какво означава?Докторът каза, че следващият месец пак ще проследим дали има овулация и ако няма ще ме предпише хапчета за да се спука фоликулът. Ако някой е запознат нека пише. Благодаря Ви! :welcome: :balk_600:
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=simona1982][/url]
*
« Отговор #403 -: Юни 07, 2008, 09:20:05 am »
Значи ако фоликулът не се спука няма как да настъпи евентуално оплождане -тоест няма овулация.При мен обикновено доки ми бие Прегнил за да го спука.

*
« Отговор #404 -: Юни 07, 2008, 09:45:35 am »
Здравейте :)
И при мене се получи същото странно кървене само че е слабо по скоро като зацапване, три дни след овулация :(
и леко ме притеснява :(
Ако някои е имал същия проблем моля за съвет :) че съм на лекар чак в сряда :(
« Отговор #405 -: Юни 07, 2008, 09:48:49 am »
Parsi и това помага ли? Защото на мен ми се стори това, че не ми се пука фоликулът много страшно, а докторът каза че няма нищо страшно. Но аз малко се притесних. Благодаря ти за отговора! :bighug:
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=simona1982][/url]
*
« Отговор #406 -: Юни 07, 2008, 12:05:55 pm »
По принцип когато не се спука фоликула става на фоликулярна киста,която незнам до колко е страшно ,но мисля че се махат с МЦ.Ако не съм много права да се включат други момичета.Аз досега не съм имала задържан фоликул или киста затова не съм наясно до колко е страшно :)

« Отговор #407 -: Юни 07, 2008, 20:50:17 pm »
  Аз понякога задържам фоликули и така се образува фоликулярната киста.При мен са достигали до 5 см и са ми изписвали Дуфастон за 10 дена и след лечението винаги са изчезвали.И на мен лекари са ми казвали ,че се махат понякога с менструацията,но аз не съм пробвала да не си лекувам кистите,така че не мога да кажа.
 Доколкото ми е известно трябва да се направят поне три поредни цикъла фоликулометрия за да се постави диагноза.
 Милена ,може да си задържала фоликул само този месец.Опитай се да не се тревожиш засега.Преди година ,две ги правих през цикъл,но пих билки защото ми писна да се тъпча с лекарства и повече от година не съм имала.Не искам да правя реклама на билките,макар че има цяла тема за тях,защото на някои момичета не са им подействали добре и дори са си объркали цикъла.При мен имаше добър резултат от тези за овулация,но тези за забременяване и на мен нещо ми скъсиха цикали и получих няколко дневно зацапване преди да ми дойде,така че ги пих само един месец.Малко е 50:50.Мисля ,че доктора ти действа правилно.Довери му се за да видите какво ще стане през следващите цикли и тогава вече,ако наистина има проблем, ще мислите за по-сериозно лечение.Желая ти всичко да е наред!   :P
« Отговор #408 -: Юни 09, 2008, 09:48:01 am »
Благодаря ти много за отговора peroshinka! Наистина ме успокои! Защото предните месеци, като си правих тектове за овулация и в повечето случаи двете чертички никога не бяха еднакви по цвят. Втората все беше по-бледа. Ох, дано всичко да е наред.  :bighug:
« Отговор #409 -: Юни 09, 2008, 10:07:53 am »
  Аз на тези тестове хич не вярвам.При мен след сума ти прегледи се оказа,че теста ми за овулация отчита ,,+ ,, С 2 почти еднакво наситени черти едва на 2-ри ден след овуто  8O  .Бях изумена ,защото това всъщност ме е бъркало с опитите.Не се задълбавай с тези тестове .Не са за на  100% вярване!  :P
*

maeto

• **
  • 62
  • Стреми се към целта, но не я преследвай. (А. Фюрст
« Отговор #410 -: Юни 09, 2008, 19:04:51 pm »
Мерси за съвета Денис!А сега искам да по питам дали някои може да ми каже някакви симптоми за овулация,ще ви бъда признателна.Благодаря преварително! :thankyousign: :thankyousign: :thankyousign: :thankyousign:
:):):)(inlove):)
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
*
« Отговор #411 -: Юни 09, 2008, 19:06:57 pm »
peroshinka,
при пукане на кисти преди цикъла и след овулацията съм имала кървене точно както го описваш. Сега (след раждането) също имам някакви странни кървения, но го отдавам на странните хормони. Ходих на лекар, нищо обезпокоително не видя.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #412 -: Юни 09, 2008, 19:23:59 pm »
maeto, най-сигурният симптом за мен е базалната температура
При овулация се отделя и един секрет, който при мен го имаше без да има овулация.
Сигурно ще кажат и болки в гърдите, но ако знаеш, че трябва да има болки ще има... и без овулация. Болки при мен имаше при задържан фоликул - т.е. киста.
Ако можеш да ходиш на УЗИ през два-три дни е най-добре. Тогава ще се види (ако лекаря ти го може)
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

maeto

• **
  • 62
  • Стреми се към целта, но не я преследвай. (А. Фюрст
Re: овулация
« Отговор #413 -: Юни 09, 2008, 19:27:01 pm »
А когато всеки месец ти идва по различно време от месец за месец ли се смятат или трябва да се съобразиш и с предишните цикли? :balk_160: :balk_160: :balk_160:
:):):)(inlove):)
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
« Отговор #414 -: Юни 09, 2008, 20:17:02 pm »
  И аз си помислих,че при нея може да е киста.Не ми се вярва,каквато и да е овулацията,  чак една седмица да кърви.
« Отговор #415 -: Юни 09, 2008, 20:24:42 pm »
  Взимаш си най- късия цикъл и по-него си изчисляваш фертилните дни, като ги увеличаваш с още няколко дни.Тоест правите секс по-често в месеца,след като не знаеш дали ще ти е по-дълъг или по-къс  :P .За по-сигурно.А колко дни ти е цикъла обикновено 28 ли?
« Отговор #416 -: Юни 09, 2008, 23:54:00 pm »
Щом цикълът ти е нередовен, най-добре ще се ориентираш с тестове за О.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #417 -: Юни 10, 2008, 15:01:37 pm »
ако ти е много нередовен цикъла тестовете за ову са добро решение,но е хубаво да отидеш и на док да види защо е нередовен М,поне така аз си мисля :)
07.10.2009
« Отговор #418 -: Юни 10, 2008, 17:34:05 pm »
  Вече писах и в друга тема по този въпрос.Не се доверявайте толкова много на тестовете и не рзчитайте много на тях.При мен се оказа,че тестовете отчитат + резултат чак 2 дни след като овулацията е минала.Правете любов по-честичко  :P .Дано да стане по-скоро!   :crossfingers:
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #419 -: Юни 11, 2008, 15:49:59 pm »
Така, девойки, за да не се разводнява прекалено много форума, много ви моля, просто пишете в една тема за овуто :lol:

Като станат 30-на страници, ще отворим нова :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!