Аз понякога задържам фоликули и така се образува фоликулярната киста.При мен са достигали до 5 см и са ми изписвали Дуфастон за 10 дена и след лечението винаги са изчезвали.И на мен лекари са ми казвали ,че се махат понякога с менструацията,но аз не съм пробвала да не си лекувам кистите,така че не мога да кажа.
Доколкото ми е известно трябва да се направят поне три поредни цикъла фоликулометрия за да се постави диагноза.
Милена ,може да си задържала фоликул само този месец.Опитай се да не се тревожиш засега.Преди година ,две ги правих през цикъл,но пих билки защото ми писна да се тъпча с лекарства и повече от година не съм имала.Не искам да правя реклама на билките,макар че има цяла тема за тях,защото на някои момичета не са им подействали добре и дори са си объркали цикъла.При мен имаше добър резултат от тези за овулация,но тези за забременяване и на мен нещо ми скъсиха цикали и получих няколко дневно зацапване преди да ми дойде,така че ги пих само един месец.Малко е 50:50.Мисля ,че доктора ти действа правилно.Довери му се за да видите какво ще стане през следващите цикли и тогава вече,ако наистина има проблем, ще мислите за по-сериозно лечение.Желая ти всичко да е наред!