0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ехография на щитовидна жлеза?
« -: Ноември 24, 2005, 10:52:47 am »
Къде и при кого във Варна мога да си направя ехография на щитовидната жлеза по ЗК? Предварително благодаря. :)
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2005, 12:36:54 pm »
Ако знае някой и за Пловдив такъв, моля споделете! :oops:
*
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2005, 14:28:52 pm »
Момичета , ехографията на щитовидната жлеза НЕ се поема от касата. Преди да ми направят такова нещо освен ,че ми го каза лекаря, който ме изпрати, питах и в Здравната каса.
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2005, 14:47:28 pm »
Абе важно е да намерим добър специалист, а не дали минава или не по касата!!!!!!!!!!!!!!
Поне за мен е важно колко са възможностите на доктора, а наистина ми трябва специалист в областта!
*
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2005, 15:38:20 pm »
Цитат на: ara
Момичета , ехографията на щитовидната жлеза НЕ се поема от касата.

А каква е приблизително цената тогава? :oops:
« Отговор #5 -: Ноември 24, 2005, 15:52:08 pm »
Във Враца ми взеха 25 лв, гледа ме шеф на отделение, ендокринолог. В Плевен беше около 20 лв ако не селъжа, значи все около тези цени става въпрос
*
« Отговор #6 -: Ноември 24, 2005, 15:53:30 pm »
В Бургас ми взеха 15 лева.
*
« Отговор #7 -: Ноември 24, 2005, 16:06:56 pm »
На мен в София 15 лв.
*
« Отговор #8 -: Ноември 24, 2005, 16:53:03 pm »
Благодаря Ви много момичета :wave: .Много сте мили :)
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2005, 16:59:49 pm »
off topic

Това си е да живееш в по-голям град! :D
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2005, 18:57:58 pm »
Мари аз ходя при др.Мечкаров в Пловдив.
Нямам информация колко е добър,но на мен ми харесва да ходя при него.Сташно внимателен и отзивчив човек,винаги ме е обяснявал абсолютно всичко.Аз ходя при него вече повече от 2 години.Когато го посетих състоянието ми беше доста лошо,доста бързо успя да вкара хормоните в нормите и да ги задържи в тях.
Последния път ехографа ми струваше 10лв.
Ако те интерисуват координатите му пиши ми и ще ти ги дам.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: ехография на щитовидна жлеза?
« Отговор #11 -: Декември 16, 2005, 22:18:58 pm »
Цитат на: peta
Къде и при кого във Варна мога да си направя ехография на щитовидната жлеза по ЗК? [/quote

Здрасти Пета,

Изследвах FТ4/TSH и ми препоръчаха ехография на щитовидна жлеза и консултация с ендокринолог. Първата ендокриноложка, която посетих, само след опипване беше  категорична, че имам "гуша" . То какво ли си нямам, та сега и с това се "украсих". Ако вече си правила ехография, моля те кажи къде и при кой, та да чуя още едно мнение, пък и да видим ехографа какво ще покаже.

Благодаря ти предварително!
*
« Отговор #12 -: Декември 16, 2005, 22:41:40 pm »
Здравей, Borovinka.Правих ехография при д-р Каменова в поликлиника"Сириус"-15лв., не знам колко е добра, но важното е че нищо не се видя на ехографа.При теб какви стойности имат тези хормони? При мен TSH беше в норма, а FT4 беше малко над горна граница, но така или инъче заключението от ехографа е че няма нодозни образувания и кисти.Тел. на поликлиника "Сириус" ако те интересува е 621014, има и други ендокринолози.Успех и ако мога да помогна с нещо друго-насреща съм :balk_121:
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #13 -: Декември 16, 2005, 22:53:20 pm »
Цитат на: peta
Здравей, Borovinka.Правих ехография при д-р Каменова в поликлиника"Сириус"-15лв., не знам колко е добра, но важното е че нищо не се видя на ехографа.При теб какви стойности имат тези хормони? При мен TSH беше в норма, а FT4 беше малко над горна граница, но така или инъче заключението от ехографа е че няма нодозни образувания и кисти.Тел. на поликлиника "Сириус" ако те интересува е 621014, има и други ендокринолози.Успех и ако мога да помогна с нещо друго-насреща съм :balk_121:

Здрасти пак!

FT4 - 0.75 (0.8-2.0)
TSH - 1.8 (0.25-5.0)

Ще гледам преди Коледа да мина на ехограф, иначе фантазията ми не можеш я спря...  Благодаря ти, че се отзова тъй бързо!
*
« Отговор #14 -: Декември 17, 2005, 09:43:44 am »
[quote="borovinka
FT4 - 0.75 (0.8-2.0)
TSH - 1.8 (0.25-5.0)

[/quote]

Е добре де така като гледам са в норма? :oops: При мен TSH-0,4 (0,25-5), FT4-2,2 (0,8-2,0) и на ехографа нищо не се видя.Ти при коя ендокриноложка си ходила преди това, че тази при която аз си ходя по принцип за лекуване на мъжките хормони(там поне за сега има успех) видях че и на мен в амбулаторния лист ми е написала диагноза:"нетоксична дифузна гуша", без дори да ми е пипала гърлото или да ми е правила някакви изследвания, чак когато отидох при доц.Конова в Плевен тя се усъмни и ми пусна тези хормони и ми препоръча да си направя ехография и за моя радост нищо не се видя и аз не смятам да се задълбавам повече в тази материя.Ако искаш ми пиши на лични.
*
« Отговор #15 -: Декември 17, 2005, 17:25:08 pm »
Опс, чак сега видях че FT4 ти е по-нисък, хем си го направила с червено. :balk_149: Ама това е защото бързах за срещата и не съм внимавала :oops: .Хич ме няма май :balk_91: