0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

д-р Ватев
« -: Ноември 03, 2004, 22:56:25 pm »
Ходила ли е някоя от вас при д-р Ватев?
кажете си мнението за работата му? :?:
*

d_konstanta

Re: д-р Ватев
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2006, 14:28:07 pm »
Да Гери, аз съм негова пациентка и мога само да кажа, че благодарение на него и прекрасния му екип сега правя опити за второ бебче. Отлични специалисти и прекрасни хора. Имайки предвид, че той е пионер в тази област и повече от 20 години се занимава само с това е показателно, че е сред най-добрите. Каквото и да се говори за него това е неуспорим факт. Това са хора, които няма да те подведат, честни и откровени. Ватев не говори много, не сервилничи с пациентите, но за сметка на това работи.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Ноември 25, 2006, 14:43:41 pm »
Хайдееее, почнаха саморекламите. :lol:
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2006, 15:29:44 pm »
Прочети това http://forum.zachatie.org/index.php?topic=1407.msg18053#msg18053
и ако имаш здарв разум  :cross: :cross: :cross: :cross: :cross: :cross: :cross: :cross: :cross: :cross: :cross: бягай от такива места.

lb2f
*

d_konstanta

« Отговор #4 -: Ноември 26, 2006, 18:02:58 pm »
Това изобщо не е самореклама! Ако стана някога PR може и да правя реклама, но все още не съм. Чудя се защо като хвалите толкова Стаменов не го тълкувате като раклама??? Аз пък не съм доволна от него и трябва ли сега да започна да се оплаквам? Вярвай ми имам какво да напиша и то доста по-сериозни неща. А в момента в който някой напише нещо хубаво за Ватев /тоест истината/  веднага е реклама. Аз имам дете благодарение на Ватев, а не на нямой друг и в момента пак съм негова пациентка за второ бебче. И този случай с който спекулирате не е по негова вина. Той е направил ембрионите, това че Истатков не си е свършил работата след това при положение, че е поел ангажимент не е по вина на Ватев. Истатков от много години не работи вече там /може би има защо/. Така че не прахвърляйте вината върху Ватев. А и всички знаят, че има риск от тубарна бренменност пише го във всички документи/ информирано съгласие/ , което четем предварително и подписваме собственоръчно! Хайде стига вече с тази дискриминация тук! Оставам с впечатление, че в този сайт може да се пише хубави неща само за Стаменов и Владимиров. За Владимиров не мога да коментирам, защото не съм ходила при него и нямам моралното право да го коментирам, но за други бих могла. Не грши този, който не работи, а при толкова години стаж, колкото има Ватев 1-2 грешки при това не негови и ги въртите години наред. Някак си не е честно най-малкото. И лошото е , че ги коментират хора, които не са били негови пациенти. И аз мога да говоря за Марс, но като не съм ходила там......... как да го направя? Жената питаше някой има ли наблюдения от работата на Ватев "някоя от вас ходила ли е при него" и аз и отговарям , защото съм ходила, но не, това било реклама. Защо не и отговорихте до сега, от питането й са минали 20 дни, а сега когато аз и написах мнението си веднага ме парирате? Ако беше питала за друг нямаше да и отговоря, но тя пита за Ватев и не виждам нищо лошо в това да кажа моите впечатления, защото те наистина са добри, а вие ги тълкувайте както искате. С тези линкове, които пускате за него нито ще го направите по-малко специалист, нито пациентите му ще станат по-малко, защото има резултати, които са на лице. Лали, като един от  модераторите тук до колкото знам,а може и да грша, ако е така извини ме, не ти прави чест подобно изказване. Като такива, вие би трябвало да сте безпристрастни, но за съжаление изглежда нещата не стоят така.
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2006, 18:14:47 pm »
Константа, аз нямам нищо против Ватев, стига да не издевателства над пациентките така, както е направил с Бубата. Толкова. Обективна съм, нали? Между другото, познавам момиче, забременяло след ин витро при Ватев. За щастие при нея всичко протече както трябва, нямаше усложнения.

А ти ако не си доволна от друг лекар - сподели го във форума, няма да те изтрием.
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2006, 19:45:33 pm »
Айде да се регистрираш първо, пък после да имаш претенции. И явно има защо да са толкова хвалени Стаменов и Владимиров. Или може би сме подкупени всички до една и стоиме във форума на заплата, като рекламни агенти :lol: :lol: :lol:

lb2f
*

Неподкупена

« Отговор #7 -: Ноември 26, 2006, 20:16:55 pm »
Подкупени сте я! Я да се стягате всички и да не релкамирате без пари!(Майтапче!).
Нямам впечатления от Д-р Ватев, но той наистина е пионер, но доколко е в час с новите неща от АРТ, се съмнявам.
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2006, 15:18:07 pm »
Здравейте, първо да уточня, че съм регистрирана и не пиша като анонимен гост! Второ аз нямам никакви претенции, а просто изказах мнение на зададен въпрос! Смятам че имам право да го направя или се заблуждавам нещо? За подкупни аз не съм споменавала ти го казваш! Между другото рекламен агент не е лоша професия, а и е добре платена, но когато изуча маркетинг и реклама може и да се преквалифицирам, но на този етап нямам такова намерение. Аз не посещавам този форум за да се оплаквам, а ако мога да помогна с нещо/за разлика от други/. Много е лесно да оплюеш някой и да се скараш с някой, но обратното явно е трудно. Да разбирам ли, че мога да пиша тук само за да се оплаквам? До колко е в час с новите технологии, ако някои хора се потрудят да прочетат негови публикации и наблюдават работата му, ще знаят, че е доста в час, защото той никога не е бил в междучасие. И какво значи "издевателства"? Освен самата аз, познавам още много жени забременели при него и никоя не е казала, че над нея е било упражнено издевателство. И нещо не ми се връзва с този трансфер на 21-вия час, но както и да е, защото все пак бременност е имало до колкото разбрах тубарна или не тя е била факт нали така? Винаги има риск от тубарна бременност дори и при нормално зачеване. И последен въпрос - ние пациентите на Ватев имаме ли право да пишем в този форум или не, или само, ако имаме да кажем нещо лошо за него тогава ще бъдем приети добре тук. За моя радост обаче аз не мога да кажа нищо лошо за хората които са ми помогнали и продължават да го правят, защото ако го направя, ето това вече ще бъде издевателсво.Мисля, че това е отворен форум за всички и не е редно нечие мнение да бъде подценявано, усмивано или изтривано, само защото на някой не му харесва, или просто защото е различно от нечие друго. Гери попита и аз и отговорих- да аз съм пациентка на този център и за мен там работят отлични специалисти и дават отлични резултати.
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2006, 15:38:13 pm »
Константа, когато се обръщаш към някого - посочи към кого. В твоя постинг имаше няколко неща към мен и няколко към други момичета - уточнявай, за да е ясно.

Не съм казала, че можеш да пишеш (забележи, аз не давам разрешения да се пише тук, нито някой друг дава такива - това е въпрос на желание) само за да се оплакваш. Напротив, ако искаш да споделиш нещо - можеш свободно да го направиш. И никой няма да те изтрие.

Какво значи издевателство? Ето ти оригиналната тема, в която Бубата разказва: http://forum.zachatie.org/index.php?topic=2918.0
Като чета сега, след толкова време, ПАК ме побиват тръпки. Не ми се мисли на нея самата какво й е... Но тя е силна жена!

Би ли била така добра да уточниш кои са тези "други":
Аз не посещавам този форум за да се оплаквам, а ако мога да помогна с нещо/за разлика от други/.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Ноември 27, 2006, 16:20:14 pm »
веднага да уточня, че аз нямам лични впечатления от Ватев като пациентка.
Ватев действително е пионер на инвитрото в България и "автор" на първото родено инвитро бебе у нас - това никой не може да му отрече.
за съжаление, обаче, от малкото отзиви, които съм прочела, повечето са негативни. освен историята на Бубата, към която момичетата са дали линк, наскоро четох за един друг случай - във форумите на Бг-Мамма.
пациентката на Ватев била подложена на инсеминация, по време на която с вагиналния трансдюсер на ултразвуковия апарат й разкъсали (нарочно!) "дребни сраствания" (по думите на гинеколога). жената беше убедена, че това е нормално да се прави и че инсеминацията е адска процедура с болки и кървене дни наред след това. отделно, че им бяха предложили "смесена" инсеминация - смес от сперма на мъжа й и донорска, за да "се подобряла активността на сперматозоидите на мъжа й" (това по думите на Ватев  - сигурно тези сперматозоиди като видят донорските колко са бързи, ще се засрамят и ще се разтичат?!)

подобни безумия ме накараха тогава да я посъветвам да се махат оттам, но мъжът й имаше безпрекословно доверие само на Ватев - облъчен от специфичния му манталитет. не пожелаха да се махнат.

е... мина се половин година и тази двойка прозря в какво е попаднала. сега те са пациенти на друга известна клиника и не искат да чуят повече за Ватев.

нека всеки си прави сам изводите.

колкото до новорегистрираната Константа, ще си позволя да се поусъмня. вече имахме един доказан случай, когато лице от клиниката на Ватев беше писало глупости и доноси срещу колегите си от другите клиники под фалшивата самоличност на проблемно забременяваща жена.

ние тук се знаем горе-долу. досега пациент на Ватев тук не е писал. изведнъж, когато се наложи да бъде защитаван, изскача една многословна и нерегистрирана Константа, която е доста наясно с кухнята на нещата, и започва да сипе пламенни похвали. в същото време твърди, че тя е във форума, за да помага. въпрос - Константа, къде беше досега? защо не си писала досега, за да помагаш?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #11 -: Ноември 27, 2006, 18:45:50 pm »
момичета...само една забележка от моя страна...
този постинг с ник Gery28, всъщност съм го пускала аз...и погледнете годината - 2004г. След което си забравих паролата и се регистрирах така, както съм сега...
Та...в момента, когато пуснах постинга...бях ужасно объркана...бях правила две инсеминации при д-р Ватев...и имах много питанки..
относно неговата работа съм малко ревервирана...
Вярно, когато правих инсетата...беше преди 5-6 год., тогава нещата бяха много различни и много малко се знаеше за тези процедури.
Вярно е също така, че той е специалист - никой не го оспорва.
Но...има ужасно много но-та...
Най-малкото, което мога да кажа, че от тези 2 инсета, аз всъщност нямам никакви документи...с нищо не мога да докажа, че някога съм правила изкуственно оплождане /не че това е нужно някому/, но ...
Да не говорим за документите, които се подписват - да не би някоя от вас да има 1 екземпляр и за себе си. Документ, че ти се прави донорска инсеминация ?? Че си съгласен с тяхните изисквания ? Някой да има нещо в себе си, от което да е видно, че е посещавана тази "клиника" /незнаех как да я оприлича/.
Да не започвам и въпросът с донорството на сперма - че ще почна да бълвам псувни и няма да мога да се спра...
Да, добър е в своята област, но според мен още няма подбран добър екип /който на моменти го дъни/.
Мога много да пиша, но има ли смисъл.
Била съм при него повече от 2 години, нямам бебе вече 8 години, сега вече не съм при него /няма да кажа при кого ходя - да не става реклама/, това мисля че е показателно. Вече има избор и аз направих моят - да не съм там !
« Отговор #12 -: Ноември 27, 2006, 21:24:19 pm »
Защо непрекъснато ми пишете, че не съм регистрирана? Защо смятате, че всички хора задължително трябва да знаят за тези форуми? Съвсем скоро разбрах за този форум, ако не се лъжа прочетох нещо в някакъв вестник, влязох в него и се регистрирах. Не виждам нищо лошо в това. Не съм човек който има свободно време да се рови по форуми, но от любопитство едва ли не го направих. Това че не съм писала с години наред като вас не означава, че сега нямам право да пиша, ако знаех за съществуването му по-рано може би щях да пиша. И първоначално изобщо не съм писала, за да го защитавам, защото нямаше за какво. Просто отговорих с две думи на въпроса зададен от Гери, а ме нападнахте на мига. Изглежда сбърках, като реших, че тук всеки може да изкаже мнение. Изглежда съм попаднала на грешното място. Явно това е форум само за отбрани пациенти на отбрани клиники. Нямам представа за какво говориш "лице от клиниката на Ватев беше писало глупости и доноси срещу колегите си от другите клиники под фалшивата самоличност на проблемно забременяваща жена." това е безумие, но след като съм тяхна пациентка от доста време /за уточнение сина ми е вече на 2 години/ и в момента пак съм тяхна пациентка е нормално да имам наблюдения от "кухнята" нима вие нямате наблюдения от вашите клиники и лекуващи лекари? Смятах, че след като съм минала по този труден път, наистина бих могла да бъда полезна на някой, но явно ще трябва да се откажа, защото просто няма смисъл да навлизам в безполезни спорове и да се оправдавам едва ли не, и да се чувствам виновна, че съм пациентка на Ватев. Благодаря ви за "топлото" посрещане във вашия форум, бяхте много любезни за няколко дни да ме откажета да бъда част от него. Явно мненията ни се разминават корено, но въпреки всичко пожелавам на всички тук успех и да получат това за което мечтаят, както аз получих моята мечта благодарение точно на доц. Ватев, ако искате го приемете като реклама, но е факт за който аз съм благодарна. А колкото до Бубата съжалявам за случилото се, но от това което прочетох от двата публикувани линка от Little_rabbit и от jazzibabby разбрах само едно, че нямат и едно съвпадение освен имената на лекарите. В единия линк пише че са и извадени 11 яйцеклетки от които 7 оплодени, в другия 22- всички оплодени, веднъж трансфера неправен на 11.11., a в другия на 30.10., в единия ходила на преглед на всеки 4 дни, а в другия не била ходила защото нямало кой да я прегледа. В единия  внезапно и станало лошо отивайки на поредния преглед при Истатков без да е имала оплакваня преди това/поне така разбрах/, и веднага била направена операция, в другия уж нямало кой да я следи, но не разбрах кой и казал предварително, че е за операция, но Истатков казал, че Ватев си знаел работата и я отложил, пък Ватев през това време изобщо не бил тука, за да знае за какво става въпрос, а като капак на всичко ин витро без спермограма и хормони ми звучи някак не реално даже за лаик в тази област. Амбицирана съм наистина да попитама за този случай едва ли ще е забравен при такъв развой на събитията, а и не е бил чак толкова далеч във времето, за да не го помнят.
 Желая ви късмет.
« Отговор #13 -: Ноември 27, 2006, 22:19:29 pm »
Амбицирана съм наистина да попитама за този случай едва ли ще е забравен при такъв развой на събитията, а и не е бил чак толкова далеч във времето, за да не го помнят.

Спомням си, че един от първите ми постинги в друг форум беше крайно негативното ми мнение за един гинеколог. Разказах за преживяната обида  с единствената цел да предпазя и други момичета от излишен стрес и загуба на време. Та и там се появи амбицирана "пациентка", която дори беше разговаряла с въпросният доктор и много яростно го защитаваше. Нападна ме за изказаното мнение и почти ме обвини в лъжа. В последствие разбрах, че девойката е сестра на доктора... това го оставям без коментар. Искам да ти кажа само, че всеки е свободен да изкаже мнението си, както и всеки е свободен да оспори чуждото мнение. Аз живея с задоволството, че моят разказ е стигнал до доста момичета и ако не друго, то поне ще имат едно на ум.
Ако си убедена, че си права, ще останеш във форума, ще защитаваш позицията си и ще помагаш на другите с опит и знания.
Желая ти успех във вторият опит и искам да те уверя, че тук личното мнение е ценено, но е хубаво зад него да стои истински човек.

lb2f
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #14 -: Ноември 27, 2006, 22:37:13 pm »
Konstanta,

ако си също така амбицирана да проучиш и случая на момичето с разкъсванията от вагиналния трансдюсер и смесената сперма  - да ти дам линк към нейния разказ?

и нещо друго - ако толкова бързо се отказваш да пишеш само защото 3-ма души са изразили несъгласие с твоето мнение - значи мястото ти не е тук, а и по принцип не ставаш за дискусионни форуми.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #15 -: Ноември 27, 2006, 23:16:39 pm »
не смятах да се включвам втемата, най - малко защото сега нямам нужда от отрицателни емоции, но като чета словоизлиянията тук лекичко позеленявам и то защото всичко е било на мой гръб, а не се случило на друг.Konstanta, момичетата тук ме познават (повечето лично) и много добре знаят, че не съм излъгала нито дума.Не смятам да обсъждам още веднъж написаното от мен, лично твой проблем си е дали вярваш или не, но като си амбицирана да провериш да взема да те подсетя , че Ватев е биолог , а никъде не съм чула биолога да е и гинеколог и сам да върши всички процедури (с изключение на анестезията).Така беше тогава, сега може да има и собствена клиника и екип, но тогава се помещаваше в една от малките стаички на сградата срещу майчин дом.Надявам се ти да имаш надлежно изготвен картон при него, така както имам аз в клиниката която посещавам.
Пожелавам ти успех
« Отговор #16 -: Ноември 28, 2006, 14:58:25 pm »
Jam, прочетох случая на Шошката, ако това имаш предвид и от него разбрах, че с трансдюсер и е спукан фоликул, а не срастванята това и практически и теоретически е невъзможно. Ти самата много добре го знаеш. Подобни срастваня могат да бъдат разкъсани с друг инструмент, но не и с трансдюсер как трансдюсера ще влезе в канала? А и до колкото разбрах, Шошката все пак е с добри впечатления от там. Нейният проблем са появилите се в последствие бета стрептококи. Това че е сменила клиниката няма нищо лошо всеки има право да опита и на друго място.Нямам нищо против да водим дискусии, но да ме нападате, че съм някакво подставено лице ме  обижда. Да, хавщам се за разни малки детайли, защото ми правят впечатление, както в случая на Бубата прочети двата пуснати постинга и ми кажи дали съвпадат един с друг. Не искам да кажа, че си измисля може би истината е някаде по средата и ако държите наистина ще попитам и без това днес съм на преглед и ще имам тази възможност. Ще пиша повече като се върна в момента просто нямам време.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #17 -: Ноември 28, 2006, 19:27:10 pm »
Отдавна се чудя чак пък толкова ли този Ватев не може да си събере пациентки, та прибягва периодично до клакьори. 8O
« Отговор #18 -: Ноември 29, 2006, 15:06:45 pm »
Лали, няма да обърна внимание на жлъчните ти подмятания, а само ще ти кажа, че ТОЗИ Ватев изобщо няма нужда от клакьори, защото има достатъчно пациенти при това доволни, така че не се чуди толкова много. Пациенти не се събират от реклами по форумите, както и не се губят от антиреклами тук, защото процента на хората със стерилитет, които посещават тези форуми, на фона на реалния брой семейства с такива проблеми е минимален. Виж, не можеш да ме накараш по никакъв начин да променя мнението си за хората, които са ми помогнали. Доволни и недоволни пациенти има във всички клиники. Не може обаче да се обявявя някой, че е некадърен и да се внушава на хората тук да бягат от дадена клиника, само защото има 2-3 недоволни пациентки за 20 години работа. Аз обещах да попитам доц.Ватев за единия случай, не за друго, а защото не съвпадат, ама никак двата постинга, но вчера нямаше как да го направя, тъй като той беше зает с "малкото" пациенти които има, а гинеколога при  когото аз ходя каза, че през 2000г. не е работел там и не е запознат с този случай. Не го правя, за да обвиня или защитя някой, но в дадена ситуация винаги има две страни по въпроса и искам да чуя и другата.
« Отговор #19 -: Ноември 29, 2006, 15:23:46 pm »
Константа, разбрахме вече, че си доволна пациентка на ватев, ок, разбрано. Какво повече искаш, какво ровиш и защо се пениш? или просто трябва да спрем да ти обръщаме внимание.. Може би това е най-мъдрото, което трябва да направим, защото иначе само легитимираме злобата ти.