0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Моята Градинка 3
« Отговор #540 -: Април 10, 2008, 23:08:18 pm »
Цитат
Аз за к`во ти разправям, че шъ та чакам да се прибереш та да знам ко купувам.

:lol: :lol: :lol:

Тогава купувайте само цъфнали рози в саксии, да ги виждате какви са. :lol: :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #541 -: Април 10, 2008, 23:14:46 pm »
Ми че аз освен мини роза в саксия, други не съм виждала.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #542 -: Април 10, 2008, 23:24:59 pm »
Е, как? А кой си купи стволова двуцветна роза наскоро?? :lol:

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #543 -: Април 10, 2008, 23:29:16 pm »
еееееееее и дръвчета айде
*

Osiana

• 4888
« Отговор #544 -: Април 10, 2008, 23:32:08 pm »
еееееееее и дръвчета айде
не можах да схвана, честно.

*
« Отговор #545 -: Април 10, 2008, 23:37:52 pm »
демек само тия двата вида - мини розите и рози-дръвчета, ми аз така им викам на тези стволовите
бе то аз понякога не мога да се разбера, та ти ли :lol:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #546 -: Април 10, 2008, 23:40:09 pm »
ами има и други бе! в контейнер, демек саксия, само че са по-скъпи от колкото гол корен

*
« Отговор #547 -: Април 10, 2008, 23:49:41 pm »
Ози, тук в България не съм виждала, определено бих предпочела да взема цъфнла. До сега съм виждала само такива каквито съм взимала аз гол корен - в пликове и кутии.
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #548 -: Април 11, 2008, 11:07:52 am »
Ех, харесах си една роза в любимия ми жълто-оранжев цвят ,жалко ,че няма как да я купя :(
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #549 -: Април 11, 2008, 13:07:39 pm »
От Мосю бриколаж ги взех. Другите от Практикер. И аз не съм виждала разцъфтяла роза в саксия да се продава освен мини роза. Предпочитам да дам повечко пари за една лилавичка, но да съм сигурна, че е лилава, примерно де.  :x
Оси ако найстина ще идваш в БГ да развъждаш и продаваш рози, давай по скоростно :lol:
Тука всичките баби комшиики голями цветарки и те само плюват с червените рози :lol: Клиентела много :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Osiana

• 4888
« Отговор #550 -: Април 12, 2008, 13:47:35 pm »
Малко свежи цветенца и от мен.

Лале

Анемония

Анемония

Лале

Нарцис

*
« Отговор #551 -: Април 12, 2008, 15:45:49 pm »
Оси пак вкара пролетно настроение, страхотни са цветенцата! На мен ми беше малко криво днес, ама като ти видях снимките и усмивката сама се появи на лицето ми :)

*

Osiana

• 4888
« Отговор #552 -: Април 12, 2008, 16:04:04 pm »
Мая, радвам се!
Още малко настроение:

Toва цвете нито знам какво е, нито как е попаднало в градината ми.

Това е моята все още малка магнолия, моята малка красавица.

Японски Ахорн, все още бебе.

« Отговор #553 -: Април 12, 2008, 16:32:33 pm »
Оси, прекрасна е магнолията! Красота! Трудно ли се гледа?  :oops:
Преди години толкова исках гардения, че си я донесох чак от Гърция ( тук нямаше). Същата ситуация беше и със жасмина. Не се справих и с двете, а толкова ги харесвах  :oops:
Сега искам магнолия, затова питам как се отглежда.

*

Osiana

• 4888
« Отговор #554 -: Април 12, 2008, 17:41:47 pm »
Пепка, магнолята не се гледа трудно, стига да да я посееш някъде където няма течение и не е много студено, да не се копае около корените и, много е чувствителна, не може да се пресява от едно място на друго, пак заради корените. Моята Магнолия (Magnolia stellata - Звездна магнолия) издържа на студове, до към -25°С, но докато е още малка е хубаво през зимата ако е много студено да  се зазимява. Другите магноли също са много красиви, но те не издържат на много голям студ докато са млади. Но такива студове в България обикновено няма, така че може да си вземеш от които вид искаш, стига да имаш място, защото стават много високи, някои до 3,5-4 метра. Моята стига до 2,5-3 метра.
Повече инфо има в тази тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26022.0

Ако нещо друго те интересува, питай.

« Отговор #555 -: Април 12, 2008, 17:56:05 pm »
Осиана, злато си  :balk_104:
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор.
Градинка си нямам ( а много искам :( ). Варианта ми е тераса, но доколкото разбирам не е пододящо място. Въпреки това си мисля да пробвам, много красиво цвете е :)

Срам не срам... още едно питане  :oops:
Имам маранта, гледам си я от две малки листенца. Сега расте на височина, иска ми се да я резна отгоре, но незнам дали е подходящо и дали няма да й навреди  :oops:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #556 -: Април 12, 2008, 18:09:46 pm »
               :D :D :DПродължавам темата...в бяло. :D :D :D

*
« Отговор #557 -: Април 12, 2008, 18:11:56 pm »
Ози, браво за цветенцата. Аз изпуснах май доста от градината да щракна, но сега отивам да хвана отцелялото.
А това дето не му знаеш името, не е ли от бабинете игличини. Аз мисля, че имам  едно такова.
Ееееее Бари продължи със шедьоврите си.
Момичета имате разкошни цветя.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #558 -: Април 12, 2008, 19:15:56 pm »
Мери, щракай бързо, искам да гледам снимки. :D А знаеш ли друго име на това цвете, защото нищо не намирам под това име, дори и снимка?

Пепка, на балкона магнолията не знам дали ще стане, малко ме съмнява. Поради това, че ще е в саксия... а и след някоя друга година като порасне...3 метра... :lol:

« Последна редакция: Април 12, 2008, 19:34:22 pm от Osiana »

*

Osiana

• 4888
« Отговор #559 -: Април 12, 2008, 19:23:12 pm »
Маранта

Марантата е малко тропическо тревисто растение. Носи името на венецианския медик Бартоломео Маранта, живял през XVIIIв. Има изключително красива шарка на листата, които са широки, овални, с дължина до 15 см. Достига до 25 см височина. Цъфти през пролетта и лятото с дребни бели с лилави петна цветчета, които се губят на фона на ярките листа. Характерна е реакцията й към светлината – на по-тъмно, листата й се вдигат нагоре и стават ка то затворена розетка, а на светло се обръщат и заемат хоризонтално положение – розетката се отваря.

Марантата се отглежда при температура 20-22 градуса и обича по-влажен въздух - затова е добре да се сади в по-широки саксии, които ще осигурят достъп до въздушната влага на корените. Полива се с престояла вода със стайна температура, при пресъхване на почвата, листата се свиват като тръбички и особено през лятото, трябва да се пръскат. Поливането не трябва да води до прекомерно трайно омокряне на почвата, което ще наруши въздушния и режим. Пресажда се само ако размерите на растението изискват прехвърлянето му в по-голям съд. За подхранване може ежегодно да се подменя най-горния почвен слой. Почвата да бъде смес от пресята листовка, торф, прегорял тор, с малко пясък. Препоръчва се за приложение в малки композиции, любителски колекции, зимни градини. Известни са 23 вида, чиято родина са влажните тропически гори на Бразилия.

Ако искато да запазите ярка окраската на листата, сложете саксията встрани от прозорците или направо в някое по-тъмно ъгълче на стаята ви, където ще я достига само разсеяна светлина.

Размножава се с издънки, които можете да отделите при пресаждането от главното растение и да оставите за няколко седмици във вода, докато развият кореновата си система.

Цитат
Сега расте на височина, иска ми се да я резна отгоре, но незнам дали е подходящо и дали няма да й навреди 

За това не знам, Пепка, никога не съм имала Маранта. Може някое от момичета да има и да се включи. :D
Но малко инфо по-горе ще ти е от полза, надявам се. :D
« Последна редакция: Април 12, 2008, 19:31:26 pm от Osiana »