0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Моята Градинка 3
« Отговор #60 -: Януари 24, 2008, 22:05:17 pm »
miusli,успях и аз най-после да разгледам цветята ти!Имаш доста саксии!Браво!И добре изглеждат!Прекрасна цветарка си !Аз пък нямам търпение да ти видя цветовете на мушкатата !Има какво да ни показваш и занапред! :bighug:
*
« Отговор #61 -: Януари 24, 2008, 22:20:50 pm »
Аз искам да се похваля, че повечето от посадените ми луковици, са се подали от земята. Как нямам търпение само да цъфнат.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #62 -: Януари 24, 2008, 22:51:21 pm »
Аз искам да се похваля, че повечето от посадените ми луковици, са се подали от земята. Как нямам търпение само да цъфнат.

Mary и моите за си показали "муцунките" !Ами ще чакаме заедно! :wink:
*
« Отговор #63 -: Януари 24, 2008, 22:56:39 pm »
То при теб май по-рано става всичко, така, че аз съм след теб.
*
« Отговор #64 -: Януари 25, 2008, 09:40:28 am »
От показаните сандъци на терасата повечето са сакъзчета, по-малко са мушката. Като цъфнат ще покажа, само да не се мотам пак. Искам да попитам който има натопен бамбук как го поддържа - моя предишния изсъхна, купих нов и ми казаха, че трябва водата да е една педя във вазата и да е на светло. Аз не мога да осигуря много светлина в стаята - не зависи от мен. Та въпроса ми е - трябва ли обилна светлина за бамбук?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #65 -: Януари 25, 2008, 10:49:28 am »

Mary и моите за си показали "муцунките" !Ами ще чакаме заедно! :wink:

И моите! Ама не е ли много рано, бе?
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

baracuda

• 5348
« Отговор #66 -: Януари 25, 2008, 11:13:09 am »
От показаните сандъци на терасата повечето са сакъзчета, по-малко са мушката. ...Та въпроса ми е - трябва ли обилна светлина за бамбук?

:D  Именно сакъзчетата имах в предвид,а както вече знаем те са пак вид мушката,но "влачещи". :wink: Голяма са ми страст,дано ни изненадаш със интересни цветове.А по въпроса ти:За да не пожълтее бамбука ти, не го излагай на пряка слънчева светлина и внимавай водата да не е силно хлорирана или с високо съдържание на флуор.
*
« Отговор #67 -: Януари 25, 2008, 11:30:09 am »
Имам и две налби - те бяха 5, но много раздавах и те загинаха. Останаха бялата и може би в розово. И аз не знам - ще видим като цъфнат. А на работа есента сложиш в 5 саксии каланхое - различни цветове. Нищо чудно като дойда в понеделник 2 да са цъфнали. Много харесвам каланхое, а също и юка и кротон, но нямам място в нас за последните.
*
« Отговор #68 -: Януари 25, 2008, 13:06:35 pm »
Аз съм такава шматка, че направо не е истина. Сетих се, да покажа теменужките след като прецъфтяха. :oops:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105727&photo=77
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105727&view=1&photo=81

miusli, ето така гледам моя бамбук.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105727&photo=84 До скоро го гледах натопен във вода, но сега се опитах да направя някаква аранжировка, тази за нищо не става, но при следващото ми ходене в София, ще отида да си купя подходящ съд. Обича светло, но не директно да го пече, от такова излагане на слънце, се наложи да го подкастря и е толкова малък, а не с голяма пръчка. По принцип може и да се сади, една съфорумка има посадени няколко зелени върха, много ефектно стои, но не ги показва. Забележи, че на моя връхчетата са пожълтели, ами забравих го без вода, може би една нощ, добре че го хванах на време.
Какво е налба?

Ози, ми не знам дали е рано, но свеки каза, че кокичетата са подкарали също. Говоря за старите луковици, които ми е чудно как цъфтят, ма нали не е мое и не барам. Посадени са може би от преди 20, че да не кажа 30 години.
*
« Отговор #69 -: Януари 25, 2008, 14:23:26 pm »
Мару, налбата е американско мушкато. Прилича на голяма теменужка. Много е красиво цвете. Цъфти обаче по един месец в лятото. Много са ти красиви цветята. Иначе, като сложих новия бамбук във вазата /стария го орязах и преместих в чаша / моя човек като го видя възкликна - брей, този бамбук колко е пораснал. Мъжка му работа. Не всички са така, но поне се смях със сълзи.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #70 -: Януари 25, 2008, 14:43:07 pm »
Мариииииии,
аз много не си падам по теменужките, ама твоите ми взеха акъла /ако е останал още, де :lol:/.  Прекрасни са, направо вълшебни.
  :D

За луковиците, моите ги сях в края на октомври. Лалета, нарциси, зюмбюли, и други пролетни цветя. И виждам че вече се подават, просто се страхувам, да не хване някой студ през февруари и да замръзнат, струва ми се рано да покарват.

Бари, твоите зюмбюли са страхотни. :D

miusli, разгледах албума ти, много са ти хубави цветята. :D

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #71 -: Януари 25, 2008, 14:51:10 pm »
Мюсли, я го покажи да го вида, да не би да говориш за хубав кольо :ask: Нещо не мога да влезна пак в албума ти.
Ози, не знам с тез луковици. При нас и времето е малко по-студено, и ако скръцне някой студ, направо не ми се мисли. А и има още нещо което ме притеснява, нали се сещаш за луковиците които поръчах, ще пристигнат в БГ след 15 март, късно ли е тогава да ги садя? Ще им стигне ли времето за да цъфнат или тая година да ги отпиша?
Бари, с теб ли се бях пазарила за жълто-оранжева кит. роза?
*

Osiana

• 4888
« Отговор #72 -: Януари 25, 2008, 15:06:35 pm »
Мари, мисля че не е много късно, нали са пролетни луковици? Значи се садят на пролет, и най-подходящо е през март.
Лалетата, нарцисите, зюмбюлите са есенни луковици, пък твоите лилиуми и гладиоли се сеят на пролет. Междудругото аз моите лилиуми ги сях есента... 8O  Ами не знам, то сега има толкова нови сортове и разновидности, че се обърквам. Щом ти ги пращат на пролет, значи няма проблем да ги сееш през март.

*
« Отговор #73 -: Януари 25, 2008, 15:09:04 pm »
http://www.gradinata.bg/index.php?plant=114
то било английско,
*
« Отговор #74 -: Януари 25, 2008, 15:36:15 pm »
Така си и помислих, че става въпрос за хубав Кольо. Аз от кога се каня да го завъдя, ма ми е проблем зиматааааа. Ще взема да ви пусна една снимка на евентуалната  :balk_62: бъдеща детска стая, цялата е само саксии. А и като прибавя тези, ще стане джунгла.
Ози, значи за пролетните и летните няма проблем, но аз имам и лалета, да ги садя ли или да ги оставя за есента? И виж каква роза си поръчах? Знаеш ли нещо повече? Много ми е чудно, роза на семена?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105727&photo=85
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105727&photo=86
*

Osiana

• 4888
« Отговор #75 -: Януари 25, 2008, 18:53:50 pm »
Мари, за лалетата, ами в предната тема ако си спомняш с Дива Роза обсъждахме  този варант, да сеят лалета през пролетта, така и не стигнахме май до решение. Според мен, като ги получиш виж какво пише в опътването, кога се сеят и ги сей тогава. Ако пише на пролет, сей ги на пролет, може сега да има нови сортове, знам ли... Ако пише на есен, сей ги на есен.
Или пък посей няколко на пролет и останалите на есен. :wink:

За розовите семена.... Трудно се хваша роза от семе. Освен това и трябват няколко години за да даде цвят.  Така както гледам от снимката май са два сорта рози, едната ми се вижда дива, а другата бушроза (малка роза на букетчета цъфти). Това име ми се струва познато... "Little Beauty"... Ще потърся в моите книги, и ако има нещо ще ти пиша. В нета не намерих конкретно инфо.

*

Osiana

• 4888
« Отговор #76 -: Януари 25, 2008, 19:09:49 pm »
Мари, тук намерих нещо, но на английски.
В моите книги я няма. Има други с подобно име. :?

http://www.gardencentre.co.uk/product.asp?id=1037

============================

Rose Little Beauty Seeds
Product Information

An outstanding re-selection of "Fairy Rose", now with a delightful compact habit, a good proportion of double blooms and the added bonus of first year flowering if sown early.

A beautiful combination of white, rose and pink shades.

SH - Shrub.

Height: 30cm (12")

=========================

An outstanding re-selection of "Fairy Rose", now with a delightful compact habit, a good proportion of double blooms and the added bonus of first year flowering if sown early. A beautiful combination of white, rose and pink shades.

Average Packet Content 35 seeds

============================

*
« Отговор #77 -: Януари 25, 2008, 19:32:48 pm »
А аз си залагам главата, че снимката от пакетчето и снимката от твоя линк, е на един и същ храст. :balk_602:
*
« Отговор #78 -: Януари 25, 2008, 19:55:09 pm »
Ози, нашите луковици ги посадихме през ноември. И да се похваля вече са се подали доста, но май са само лалетата. Тези на зюмбюла, нарцисите и още нещо, което прилича на зюмбюла и е синьо на цвят все още не се е подало, но сигурно защото луковичките са по-дребни, а и мъжът ми ги зарови май на по-дълбоко. Като прибавя и фактора "меко време", та ги очаквам да цъфнат някъде към май...не съм сигурна, сигурно поетапно ще цъфтят. Нямам търпение да ги видя, защото много обичам пролетни цветя, а това ще е хубаво цветно петно, на мястото на грозното мушкато, което, след като злослових толкова много по негов адрес, като едно грозно патенце се превърна в прекрасен лебед през есента чак... :D
*

baracuda

• 5348
« Отговор #79 -: Януари 25, 2008, 20:47:00 pm »
...Нямам търпение да ги видя, защото много обичам пролетни цветя, а това ще е хубаво цветно петно, на мястото на грозното мушкато, което, след като злослових толкова много по негов адрес, като едно грозно патенце се превърна в прекрасен лебед през есента чак... :D

:D :D :D Розичка,винаги намираш начин да ни разсмееш хубавичко! :lol: :lol: :lol: :hug2: