0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моята Градинка 3
« Отговор #420 -: Март 24, 2008, 19:03:20 pm »
Оси благодаря ти, аз имам книжка и в нея пишеше почти същите неща, но нещо не смея да го отрежа, а подозирам че като порасне още малко вече няма да мога да го крепя като сега :? За Алоказията знам, че е капризна, ама реших да се пробвам :) Да се оплача с разсадите нещо не се справям много добре...маковете не стоят изправени, латинките и те натам вървят..дали не е време за разреждане? А другите или още не са поникнали или са съвсем мънички.

*
« Отговор #421 -: Март 24, 2008, 21:00:52 pm »
Мая, браво бе, ти голям :lol: цветарка. Аз още се чудя дали да си взема алоказия, пусто не ми се захваща с капризни цветя. А монстера нямам и нямам на представа, но щом Ози така казва, е права.
Браво за разсада, на мен не ми се занимава, а и нямам подходящо място за него и купувам готов.

п.п. Аз ахках, охках, пък реших да споделя таз красота, ама моя сън е безвъзвратно разбит. Леле и аз съм си мислила, че имам цветя.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193451&view=1&photo=49
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193451&photo=41
« Последна редакция: Март 24, 2008, 21:39:48 pm от Mary »
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #422 -: Март 24, 2008, 22:21:44 pm »
...Аз ахках, охках, пък реших да споделя таз красота, ама моя сън е безвъзвратно разбит. Леле и аз съм си мислила, че имам цветя.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193451&view=1&photo=49
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193451&photo=41

:D :D :D Mary,аз направо се сгромолясах от ахкане!Бива ли толкова красота,бе!?!Малиййй,то наш'то цветя ли е,бе...в сравнение тези прелести?!?

:D :D :D maia_st,браво,мила!Опасна градинарка си ни ти!Личи си ,че влагаш много любов!Много-хубави и поддържани цветя имаш,а и в заден план забелязах едни "джиджини" саксийки...точно по вкуса ми. :wink: :balk_47:
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #423 -: Март 24, 2008, 22:44:15 pm »
maia i Мary направо думи нямам.  :flower: Страхотни цветя, страхотни неща.
Мary ще се помъча да си открадна идейката с висящите цветя, до каквато степен успея разбира се, щото аз съм една градинарка :lol:. В крайна сметка човек се учи докъто е жив. :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #424 -: Март 24, 2008, 22:56:04 pm »
Благодаря момичета за хубавите думи  :hug2: Обичам много цветята и се опитвам добре да се грижа за тях, макар че не винаги успявам.
Mary къде ги намери тия красоти?! Невероятни наистина...аз пък тази вечер ще спя спокойно и ще сънувам тези чудни кощници! Скоро фризьорката ми каза, че трябвало да гледам повече красиви неща, та девойката и тя да станела красива, мисля по-честичко да зяпам в тази темичка :D

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #425 -: Март 24, 2008, 23:39:48 pm »
Могат да се вземат идеите за висящите. Чудни цветя Мери. Тези снимки са събирани от всякъде. Имаше и няколко кошници с изкуствени цветя, като тeзи например така че ние сме си градинарки. Иначе, страхотно. Айде да си правим и ние такива!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #426 -: Март 25, 2008, 06:22:44 am »
Снощи както си седях блаженно на компа и Novalexa реши, че е крайно необходимо да ми разбие съня като ми изпрати тоя линк. :lol: :lol: 2 часа го гледах и реших, че не може да не ви го покажа.
Озинко, смяташ ли, че съм забелязала, че са изкуствени бе :lol: :P чак сега като каза се вгледах. Но наистина страхотни идеи има.
Видях на няколко снимки комбинациите на лобелия, калибрахое и ситна петуния - точно това което искам да направя. До сега не го бях виждала, но наистина е страхотна комбинация. Дано успея и аз да стигна поне на половината от показания обем.
Но от опита ми до тук стигнах до няколко извода - искат тор, много тор и всекидневно поливане.
Айде успех с китките.
*
« Отговор #427 -: Март 25, 2008, 18:24:11 pm »
Ето още снимки от мен макар че може и да не съм ви интересна ,защото нямам нищо ново ,но дано им харесат.  :?Та ето този приятел
Дето нищичко незнам за него, реши да пусне ново листо  и аз го снимах.

Пълна излагация съм и аз.  :oops:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #428 -: Март 25, 2008, 20:00:37 pm »
  Фантичка,не си никаква излагация!Много са ти хубави цветята,които винаги ни показваш...само нали си ме знаеш,че ти мърморя за качеството на снимките...поне да не са размазани.Иначе,като отпадне тази забележка,мога само да ти кажа,че винаги си била от наш'та градинарска групичка и ние си те обичаме много! :bighug:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #429 -: Март 28, 2008, 10:34:51 am »
За сега от мен само мини лаленца.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
« Отговор #430 -: Март 28, 2008, 10:42:21 am »
Osiana много са красиви лаленцата.Моите още не са  цъфнали :(.
Онзи ден си пресях някои от цветята но днес гледам, че самата почва почнала да мухлясва.Какво да напрява че да не мухлясва? :ask:Мисля да ги пресея на ново.И ми се струва че много влага задържа тая почва.

за основаване на фонд за ин-витро - подпиши се и ти  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html
*

Osiana

• 4888
« Отговор #431 -: Март 28, 2008, 10:46:31 am »
Да, зависи също и от почвата и от цветето. А и вероятно много ги поливаш. Махни горния слой където е мухъла и сложи нова пръст, по- суха. Не преполивай.

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #432 -: Март 28, 2008, 12:39:31 pm »
Момичета, моля ви помагайте! Гарденийката ми се опитва да умира! Какво да направя? Знам, че обича влажно и светлина, какво друго й липсва?
*

Osiana

• 4888
« Отговор #433 -: Март 28, 2008, 13:42:44 pm »
Гарденията си е капризна. Да не е на много топло, до парно??
Мери да каже повече.

Цитат
...За предпочитане са по ниските температури. През деня около 18° и под 16° през ноща. По високите температури могат да доведат до опадане на пъпките или листата....
...Слънчево място, през летните месеци може да се засенчи на южно изложение. Кисела почва с PH между 5 и 6. Поддържайте почвата влажна, но никога не трябва да подгизва. Висока влажност или опръскване през деня....

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=21180.msg376808#msg376808

http://www.gradinata.bg/index.php?plant=531
« Последна редакция: Март 28, 2008, 14:02:05 pm от Osiana »

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #434 -: Март 28, 2008, 15:05:27 pm »
Благодаря, Осияна! Тук парно няма, сега е около 25градуса и може би наистина е много топопло.
*
« Отговор #435 -: Март 28, 2008, 16:13:28 pm »

Здравейте момичета!Я каква хубава темичка сте имали тук а аз да незнам.Помагайте моля!От около седмица са ме нападнали едни мушици направо ще ме уморят.трепя ги но не изчезват.Знам че е от новите ми цветя.Купих си спрей ама нещо не действа.Не ми се иска да ги вадя навън че още е студено а и се очакват дъждове и затова си ги държа вътре.Какво да правя с тия гадинки?
*
« Отговор #436 -: Март 28, 2008, 17:09:30 pm »
Мече, много й е топло, гарденията обича по-хладно. Компенсирай топлината с пулверизиране, колкото можеш толкова по-добре - поне 1-2 пъти дневно. Поливай по-по молко, но по-често, а не рядко, но много. И аз съм на същото дережде като теб, топло й е и затова ми умряха пъпките, не знам дали ще успея да я накарам да цъфне тази год., но догодина задължително й сменям мястото.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #437 -: Март 28, 2008, 17:10:26 pm »
Цитат
Здравейте момичета!Я каква хубава темичка сте имали тук а аз да незнам.Помагайте моля!От около седмица са ме нападнали едни мушици направо ще ме уморят.трепя ги но не изчезват.Знам че е от новите ми цветя.Купих си спрей ама нещо не действа.Не ми се иска да ги вадя навън че още е студено а и се очакват дъждове и затова си ги държа вътре.Какво да правя с тия гадинки?

Инсектицид (спрей) няколко пъти в седмицата, около 3 седмици, друго не помага. Те точно от вън идват. Така че, ако ги сложиш на вън няма да се подобри ситуациата.
Цитат
Бели мухи

Белите мухи се откриват веднага, след като се повдигнат листата на заразеното растение. Те излитат веднага. За да се справите с този проблем е
нужен специален инсектицид (под формата на разтвор или пръчици, които се пъхат в почвата). При нужда третирането се повторя.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=21180.msg342848#msg342848
« Последна редакция: Март 28, 2008, 17:12:30 pm от Osiana »

*
« Отговор #438 -: Март 28, 2008, 17:24:08 pm »
Момичета,невероятни сте!Поздравления!
Не успях да прочета и старите теми, но признавам, разгледах ви градинките - красота!
Не мога да се стърпя да не ви покажа и своите.Да видим само дали ще се виждат.
*
« Отговор #439 -: Март 28, 2008, 17:26:38 pm »
Момичета,невероятни сте!Поздравления!
Не успях да прочета и старите теми, но признавам, разгледах ви градинките - красота!
Не мога да се стърпя да не ви покажа и своите.Да видим само дали ще се виждат.
За съжаление не се виждат!