0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моята Градинка 3
« Отговор #260 -: Февруари 24, 2008, 07:27:29 am »
Ози, не е ли рано за минзухарите, моите само са си подали муцунките, поне до месец не ги виждам цъфнали.
Я не се оплаквай .... какво да кажа аз - при нас още не се е стопил снега - демек и кокичетата не са се показали още.... ако изобщо се покажат де ...
*
« Отговор #261 -: Февруари 24, 2008, 18:44:10 pm »
При нас вече има кокичета.
Мъжо ми донесе миналата седмица от мястото.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #262 -: Февруари 24, 2008, 20:40:05 pm »
Бари, споко бе, това е твоята роза. Аз чакам само да прецъфти, има още две пъпки и веднага я режа за теб.

Много те обичкам,Mary! :bighug:

А, ти мила, стайни цветя нямаш ли? Нито едно до сега не си ни показала! Я, вади фотоапарата и пращай снимки! :lol:

Показвала съм,Оси,ама нямам нито едно цъфтящо.Повечето са ми зелени(бенжамини,драцени,треви разни).Може да снимам нещо и в скоро време да покажа,ама в сравнение с вашите... :wink:

Момичета,ако някоя от вас иска семенца на богородички,да ми даде адреса си на лични и да пращам!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #263 -: Февруари 24, 2008, 21:10:02 pm »

Момичета,ако някоя от вас иска семенца на богородички,да ми даде адреса си на лични и да пращам!

Момичета, давайте си адресите, щото ако си спомняте в Моята градинка 2 какви снимки беше показала Баракудка на нейните богородички........мммммммм, страхотни. Невероятни !
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #264 -: Февруари 24, 2008, 21:10:24 pm »
Аз, аз, аз.
*
« Отговор #265 -: Февруари 25, 2008, 09:46:36 am »
Момичета, разгледайти тези хибискуси.Не мога да повярвам, че съществуват такива багри. http://free-st.t-com.hr/hibiskusnina/
*
« Отговор #266 -: Февруари 25, 2008, 13:23:53 pm »
Аз ги знам тези. Ако не се лъжа, мин. година от форума Инкафлор, няколко момичета направиха колективна поръчка от там. но не съм влизала от лятото и не знанм какво стана. Изпращат ти резник от избрания вид. Тези хибискуси ги отглежда една жена, не знам точно коя страна -Полша, Унгария, Словения, Чехия, срам, не срам признавам, че много ги мешам.
*
« Отговор #267 -: Февруари 25, 2008, 23:08:22 pm »
Здравейте момичета, поздравявам ви за чудната темичка! Аз скоро я видях и попрехвърлих трета част, много красиви цветенца сте показали, явно сте много добри цветарки! :D  И аз се опитвам да превърна къщичката ни в малка джунгла /съкровището е леко притеснен, че скоро ще изхвърля него за повече място/, но имам малко цъфтящи, а напоследък и те не са ме радвали с цвят. От няколко месеца боледуват, но в началото си мислех, че съм преполяла или нещо такова и чаках сами да се оправят, та мина време докато се усетя, че проблема е сериозен. Един приятел каза, че било бактериално инфекция и се заразили от пръстта, скоро ги пръсках и сега със свито сърце чакам да видя резултат. Стана дълго, дано не съм ви отегчила, исках просто да споделя колко много ме радват вашите красиви цветенца! :D

*
« Отговор #268 -: Февруари 25, 2008, 23:31:39 pm »
Osiana имам питане за розовите дръвчета - моите като им опадаха листата есента са с относително малка корона - къси клонки. Сега започнаха да покарват нови клонки - трябва ли да ги подрязвам и кои клонки да подрязвам - новите за да се разлистват повече или трябва да се орязва нещо от късите стари клонки или мога изобщо да не ги подрязвам тази година? Нещо хич ме няма в рязането, а четох в първата тема, където си описала как става самото подрязване и въпреки прочетеното не знам какво точно да направя - може би е различно за розов храст и за розово дърво нямам идея честно казано та затова и питам.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #269 -: Февруари 25, 2008, 23:49:20 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=10336.180

Това е от новата тема която направих. Ето я и нея. http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26022.0

Клиа, режат се само старите клони, по принцип още преди да израстнат новите. Всички стари клони не трябва да са повече от 30 см дълги. Няма значение, че розата ти е дръвче. Иначе ще стане грозна. Какво имам предвид? Ами колкото са по-дълги старите клони, толкова по-нагоре ще започват да израстват новите. Новите клони израстват винаги от върховете на старите. И ако са дълги тези старитe, представи си как ще изглежда твоето дръвче. С корона 1 м , от които 50см са голи. Всичко което съм писала в горния линк, важи и за твоите рози. Всички изсъхнали и наранени клони, се режат също. Сега, аз вече правя друго. Моите рози ги режа в късната есен, защото на пролет много от рано пoчват да растат и ми е жал да изрежа всичко. В твоят случай, ако са ти много дълги клоните, ще трябва задено с тях да изрежеш и новите, защото те растат по старите. Ти не ги ли подряза малко на есен?

Цитат
трябва ли да ги подрязвам и кои клонки да подрязвам - новите за да се разлистват повече или трябва да се орязва нещо от късите стари клонки или мога изобщо да не ги подрязвам тази година

Новите клонки, сами  по себе си не се режат, нали те са новият вид на розата, от където ще има и цветове после.
« Последна редакция: Февруари 25, 2008, 23:51:31 pm от Osiana »

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #270 -: Февруари 26, 2008, 00:11:07 am »
Лелееееее,Озиииииии, днес оправяхме със свеки розите. ма как да ги режа беееееее, така хубаво са наизбили. Старите корени свекъра ги отряза, от моите новите, не барнахме нито едно, повечето са уж увевни, три са букетни, но и тях не рязах. Махнах само старите шумки и изсъхнали клонки. Абе ние по принцип есен ги режем, щото и на мен така ми е жал после, но свеки не ги реза тогава щото аз не дадох моите да барат и тя остави и тяхните, но повече такава грешка няма да правя. А и чуденката ми е всичките млади рози, може ли да се режат като са на .... това им е 3 год., но са много малки още - нисички, дребнички.
А и дръвчето днес я видях, малееееееееее как е изкарала, ма как шъ я режа бе. Утре шъ я снимам и ще ти я пусна да ми кажеш до къде да режа.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #271 -: Февруари 26, 2008, 00:21:46 am »
Цитат
А и чуденката ми е всичките млади рози, може ли да се режат като са на .... това им е 3 год., но са много малки още - нисички, дребнички.

Ми нищо че са млади, режи конките по-малко, на есен най-добре.

А дръвчето трябваше на есен да го режеш, щом сега така е избило. И на мен ми е жал, затова ги режа в края на ноември както трябва, късо и нямам главоболия. На пролет само от тук от там някое поизсъхнало или счупено клонче и това е. Те растат като луди, защото е топло и ако трябва да ги режа чак през март.... те пъпки ще имат вече, какво ще им режа, въпроса е че ще изглеждат малко грозни /по-горе описах защо/ако не се режат и няма да цъфтят обилно... Розите трябва да се режат.

*
« Отговор #272 -: Февруари 26, 2008, 00:24:50 am »
Ми, Ози, аз нали си я взех за Коледа, при голямата покупка, няма как да е рязана на есен.
Но от практиката ми до сега с розите на свеки и аз съм на мнение, че есента е най-добре да се режат.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #273 -: Февруари 26, 2008, 00:28:56 am »
Цитат
Ми, Ози, аз нали си я взех за Коледа, при голямата покупка, няма как да е рязана на есен.

Е, тогава остави я така както е, режи я чак  на есен. :D

*
« Отговор #274 -: Февруари 26, 2008, 00:31:52 am »
Osiana прочетох по-напред в темата за Цикаса, но там не видях да пише дали, ако вече са повредени централните листа могат да пораснат нови, аз вече ги отрязах, че изжълтяха и сега се чудя има ли шанс ако си оставя само стволчето в саксията да пораснат нови, имаш ли представа?

*

Osiana

• 4888
« Отговор #275 -: Февруари 26, 2008, 00:37:29 am »
Цикаса за мен е ново цвете, имам го от скоро, опит голям нямам. Някои от листата ако са повредени, защо да не излязат нови, стига обаче грудката да  не е повредена. Важното е там да не влиза вода да не загние (в грудката).
 Ако както си писала проблема е в някаква инфекция... тогава не знам. Каква е тази инфекция? Сигурна ли си че е това?

*
« Отговор #276 -: Февруари 26, 2008, 00:46:14 am »
При Цикаса не е от инфекцията, мисля че си го купих така, беше с доста голяма грудка и само с 5 листа, на които малко от игличките бяха пожълтели и с орязани крища, но не обърнах внимание тогава, защото го намерих подозрително евтин/35лв/ и бързах да си го купя. И после малко по-малко пожълтяха изцяло :( А за инфекцията незнам дали наистина е това причината, но при другите болни цветя проблема беше, че листата им стават на черни петна, дори и новите, но сега като ги огледах отново мисля, че има надежда, най-новите листенца вече са добре :)

*
« Отговор #277 -: Февруари 26, 2008, 08:33:48 am »
Аз ги знам тези. Ако не се лъжа, мин. година от форума Инкафлор, няколко момичета направиха колективна поръчка от там. но не съм влизала от лятото и не знанм какво стана. Изпращат ти резник.
Къде е този форум.Нищо не открих.
*
« Отговор #278 -: Февруари 26, 2008, 09:41:59 am »
http://www.inkaflower.com/forum/
Кети това е форума, но се порови.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #279 -: Февруари 26, 2008, 16:53:21 pm »
  Mary ,ketti , пратете ми адресите си на лични,че в четвъртък смятам да ходя до пощата и да ви изпратя семената!(ketti,не съм те забравила за богородичките!)До сега само maia_st си е дала адреса. :wink: