0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моята Градинка 3
« Отговор #140 -: Февруари 08, 2008, 11:52:08 am »
В пластмасово шишенце, подобно на тия, в които има течна тор, за име - незнам  :oops: Мислила съм да си вземам, но винаги като отида - забравям.  :oops:Затуй се ходи със списък  :lol:

Егати обяснението дето го дадох, дано Алтеа се включи и ти каже подробности за нейния вкоренител
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #141 -: Февруари 08, 2008, 12:41:36 pm »
Момичета имам нет само на работата затова не съм твърде редовна в писането. На кутийката пише "вкоренител за резници" струва 4.50лв и представлява бял прах,в който се потапя подсушения отрез на резника и после се слага в пръстта. Това са растежни хормони ,кото ускоряват образуването на калус и корени. Аз на моите цветя им слагам едни естрогени дето ми хартисаха от първия тур на инвитрото и хапчета фолиева пък ще видя как ще им се отрази  :)
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #142 -: Февруари 08, 2008, 13:18:51 pm »
altea, eli_v  :thankyousign:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Последна редакция: Февруари 08, 2008, 13:22:44 pm от Mary »
*
« Отговор #144 -: Февруари 08, 2008, 14:14:52 pm »
:D Фантич,изненада ме много-приятно със дъбчето си!Послушай съвета на eli_v! :wink:

Ще го имам предвид. :wink:
Благодаря, но по скоро ще го преместя в друга саксия защото явно ще му  е тясно в саксията на каланхоето , а и е много мъничко туй дъбче.
Едно въпросче как се справяте с коледната здезда през зимата- на моята цвета вече и опада, и няма нито едно зелено листо. Държа я натъмно  и не я поливам много. От тук нататък какво да правя с нея  :ask:
*
« Отговор #145 -: Февруари 08, 2008, 14:47:05 pm »
Моите са даже на много светло, не съм ги местила от перваза, явно им е добре щото почнаха да изкарват нови листа. Твоите явно им е било топло и са прецъфтели твърде бързо. Мисля, че още малко трябва да изчакаш и направо ги нарежи - на 10-15 см. от основата на стъблото.
*
*

Osiana

• 4888
« Отговор #147 -: Февруари 09, 2008, 13:37:26 pm »
altea виж тук какви рози предлагат - има няколко оранжеви

Мари, виж в този сайт предлагат хубави рози с имена, сорт, описание и т.н. Изглежда ми добър а и розите си ги бива. Рози гол корен.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #148 -: Февруари 09, 2008, 18:47:05 pm »
Как съм го изпуснала до сега този сайт, направо не знам, но в едно съм сигурна - от тук какво пазаруване ще има.............моя мъж как ме трае.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #149 -: Февруари 09, 2008, 23:38:12 pm »
Как съм го изпуснала до сега този сайт, направо не знам, но в едно съм сигурна - от тук какво пазаруване ще има.............моя мъж как ме трае.

:lol: :balk_46:

« Отговор #150 -: Февруари 11, 2008, 08:06:10 am »
 Алтеа, миналата есен си купих десетина корена рози и обикновенни и влачещи се или наречени още катерливи от изложението "Флора" в НДК. Струваха 2.50лв. Два корена от тях са жълти- единият е лимоново жълт, а другият жълт с оранжево по края на листенцата.Надявам се да са се прихванали - да има с какво да ви се хваля :D  До колкото знам сега през пролетта ще има пак изложение.

*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #151 -: Февруари 11, 2008, 08:23:02 am »
Klia, DannyS  :thankyousign:
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #152 -: Февруари 11, 2008, 13:20:17 pm »
Момичета, помагайте! Имам усещането, че лимона ми умира! Откакто го прибрахме в къщи листата му са лепкави, изсъхват и капят! Горкото дърво е на повече от 4 години, или поне така ми казаха като ми го подариха! До преди да го изкарам на терасата беше свеж и със страхотни лъскави листа, а сега ме е жал да го гледам! Пръскам го против щитовидна въшка, наторих го с една смес, която свекървата ми даде, още миналата година съм му забила пирон и го посипахме около стеблото с метални стърготини, но... капе! Кажете ми какво да правя от тук нататък! МОЛЯ ВИ, обичам си го това дръвче!

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*
« Отговор #153 -: Февруари 11, 2008, 13:53:26 pm »
baby_s аз моят лимон го гледам на стълбите. рядко го поливам, никога не го торя.
Но  моят също има листни въшки, но ти твоят изобщо поливаш ли го, моят на скоро, беше със свити листа, който просто падаха. Аз по това познам кога не е поливам дълго време. Ти поливаш ли го изобщо ,защото може би това е причината  :o
*
« Отговор #154 -: Февруари 11, 2008, 14:00:52 pm »
baby_s, дане би да си го преполяла и преторила. Аз зимата намалявам много поливките и не торя. Това лепкавото го махни с разтвор веро и вода и после с чиста вода изплакни и подсуши. Иначе няма оттърване. Да ти кажа аз предпочитам ако мога да не използвам препарати, само в краен случай. Винаги така съм си гледала цветята.
Трябвало е преди да го приберете да го окъпеш, но дано да не е късно. Аз миналата годна така ги прибрах и зимата загубих един клон от единия лимон. Дано успееш да спасиш дръвчето. Ако има нещо друго питай, каквото можем ще помагаме.

Като стана на въпрос за лимони, искам да се похваля - вече съм горд собственик на първата ми лимонена реколта. Е вярно не е с правилните размери, но пък са страшно вкусни. Вчера така се опияних, че първия откъснат лимон, забравих да го снимам, но пък ще пусна снимки на другите.
А онзи ден разбрах, че лимоните се берат зелени, а аз съм си мислела че трябва да пожълтеят.
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #155 -: Февруари 11, 2008, 16:09:03 pm »
Благодаря ви, момичета! Да, поливам го - гледам да е поне веднъж седмично, но със и без поливане, картинката е все една и съща - свити и падащи листа. Даже гледам да не слагам страшно много вода - около 2 литра на тези най-големите саксии и то вода със стайна температура. Утре сутнита ще пробвам да почистя всичко лепкаво от листата и ще забравя да го полея поне още седмица, пък да видим дали ще реши да се оправи. За сега няма клони, които са тръгнали да изсъхват, въпреки че някои са доста оголени и направо ме грожди да ги окастря :?

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*
« Отговор #156 -: Февруари 11, 2008, 16:56:33 pm »
Mimche, добре дошла, много се радвам, че ще си имаме и специалист сред нас.
baby_s, бе аз писах, писах, а писанията ги няма, та накратко мисля че си ги преполяла. Аз поливам веднъж месечно, около 1 литър със вода на стайна, но пък моите са на доста по-хладно де. Дано се оправи дръвчето.
« Отговор #157 -: Февруари 11, 2008, 17:00:46 pm »
baby_s, здравей!
Обикновено листата лепнат, ако растението е нападнато от листна въшка/ обикновено при щитоносната е така/.Огледай листата на лимона и ако има от тези животинки ще трябва да се пребориш с тях с препарат.Ако са много едва ли сапунената вода ще помогне.Упорити са.
П.П.А металните стърготини с какво помагат? :)
« Последна редакция: Февруари 11, 2008, 17:03:19 pm от Mimche »
"Когато изпълваш живота на другите със светлина не може да не бъдеш озарен и ти"
*

Osiana

• 4888
« Отговор #158 -: Февруари 11, 2008, 18:42:36 pm »
baby_s, дане е от това че си го преместила? Много от цветята не обичат смяна на мястото. Резките смени на температурите също.

Цитат
наторих го с една смес, която свекървата ми даде, още миналата година съм му забила пирон и го посипахме около стеблото с метални стърготини, но... капе!

А може и  да е от това.

*
« Отговор #159 -: Февруари 11, 2008, 19:37:19 pm »
Момичета имам въпрос за коледната звезда.Бяха ми казали че трябва да се отреже така че да няма нито един червен лист.Да ама на мен ми свиди да я отрежа.Та въпроса ми е трябва ли наистина да се реже и тези червени листи няма ли сами да опадат?От друга страна пък ми се иска да стане като храстче а не висока нагоре.Предната я съсипах без да искам просто си изсъхна и не ми се иска и с тази така да стане.