0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Моята Градинка 3
« Отговор #120 -: Февруари 06, 2008, 19:13:39 pm »
 :D Ахнах! :D Оси,тъкмо щях да те хваля за нарцисите,кокичетата и най-вече за аранжировките ти !Еми,невероятна си!Много-хубаво,бе!Ама,таз Цинерария ще я сънувам!Фантастична е!Браво на милият ти мъж!Определено ти доставя непрекъснато приятни цветни подаръци! :D

:D Mary и твоето храстче се е развихрило!Моите кокичета започнаха да прецъфтяват,а като гледам вашите тепърва започват.

:D Фантич,изненада ме много-приятно със дъбчето си!Послушай съвета на eli_v! :wink:
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #121 -: Февруари 06, 2008, 20:29:11 pm »
Баракудке, моите кокичета мин. година се наложи да ги пресея от едно място на друго и нарочно ги оформих на купчкинки да са по-кичести. По принцип са дребни, и сега понеже са пресяти не са кой знае какво, но догодина вече ще са топ.
А снимката на цинерарията, я залепих директно на десктопа. Просто е като картичка, много е красива. Но не съм сигурна дали това цвете е едногодишно или не.

И чакакме снимки на твоите цветя и аранжировки. Хайде! :wink:

А пък Мари...тя си е спец, ние си знаем. :D

Фантич, браво на теб. :wink:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #122 -: Февруари 06, 2008, 22:40:07 pm »
:dontknow: :dontknow: :dontknow:
:lol: Развесели ме с тия човечета ... Ама аз само следвах инструкциите за употреба - нали са в саксии та да не умрат от студ че навън -40.
Много ми зарадвахте окото с тия кокичета .. много са свежи. Дано и моите поникнат - до сега съм опитвала няколко пъти да садя кокичета в саксия тук, ама не се получи нищо - та дано сега като са в градинка да покарат.
Я да питам нещо - за градините - когато садите на малко пространство много цветя как спазвате инструкциите за отдалеченост на отделните растения? Имам предвид ако в кръгло или квадратно място искам да засадя 4-5 вида цветя които цъфтят едновременно или последователно мога ли да слагам през 10-20 см от всички семена или трябва да ги отгледам поотделно в сандъчета и след това да ги местя на едно място. За повечето има изискване да са на по 20-30 см разстояние между растенията.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #123 -: Февруари 06, 2008, 23:26:32 pm »
Аааа, Клиа, -40° е друго нещо, ми така кажи бе човек. Розите издържат без проблем до  -10, а някои до -20. Но -40....това е голям студ. Съгласна съм тогава за килера, но не и за тъмното. Но все пак зависи и колко е топло в килера! Както и да е.

За семената, обикновено се правят разсади и след това се сеят в градината, но някои съвсем успешно могат директо да се посеят. Растоянията ги спазвай пред вид големината и ширината на самото растение във вече пораснал вид + малко растояние още. Ако разбра изобщо какво написах. :lol:

rozovelka, чакаме и твоите снимки. :wink:

« Последна редакция: Февруари 06, 2008, 23:28:35 pm от Osiana »

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #124 -: Февруари 07, 2008, 02:23:15 am »
Osiana абе аз те разбрах ама гледам, че хората правят едни туфички от всякакви цветя дето са много на гъсто и се чудя как го постигат - на повечето цветя пише да се спазва разстояние между отделните растения, а при тия туфички хич го няма разстоянието.
*
« Отговор #125 -: Февруари 07, 2008, 09:15:17 am »
Но не съм сигурна дали това цвете е едногодишно или не.

Оси, мисля, че цинерарията е едногодишна, или най-много двугодишна. Не съм сигурна. Знам, че се захваща със семена и ако на първата година се прави разсад, на втората ако цъфти, би трябвало да е двугодишна. Аз лично не съм гледала, но стринка ми имаше миналата година. Бяха й я подарили за 8 март. След няколко месеца като прецъфтя и се загуби.  Тя събра семена и ги зася, но нищо не поникна.  :(
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #126 -: Февруари 07, 2008, 12:45:50 pm »
Здравейте момичета, реших и аз да се присъединия към групата на цветарките,имам малка градинка,която ме отморява след работа и ме зарежда с много любов към живота. Посяла съм лалета, а по бордюрите флокс и теменужки,като прецъфтят те ще сложа циганче-импатиенс май беше. Имам клематиси и пасифлора,която отгледах от семена и успешно иззимува навън миналата зима и се отчете с добър цъфтеж. Много обичам рози,имам няколко храста влачещи и мини,но много искам да намеря оранжева .На един американски филм /оня дето дъщерята се омъжи и се оказа,че и майка и забременя и таткото Стив Мартин май е артиста се побъркваше да им угажда докато бяха бременни/,та там се влюбих в едни влачещи жълт-оранжеви рози,които опасваха входа на къщата. Ако имате представа за сорта и откъде да си намеря много ще ме зарадвате.
« Последна редакция: Февруари 07, 2008, 12:47:37 pm от altea »
*
« Отговор #127 -: Февруари 07, 2008, 13:47:54 pm »
Здравей altea:P
Тук си имаме една сладурана- Оsiana - тя е царица на розите  :P - прехласваме се по красотите, които показва - ще ти помогне със сигурност  :P
И очакваме снимки  :D
*

altea

• 214
« Отговор #128 -: Февруари 07, 2008, 13:58:01 pm »
имам снимки,но трябва да намаля формата ,че не мога да ги кача ,а не знам още как... иначе ще пратя  :wink:

« Последна редакция: Февруари 07, 2008, 14:42:47 pm от altea »
*

Osiana

• 4888
« Отговор #129 -: Февруари 07, 2008, 17:13:08 pm »
Много интересни снимки, Алтеа.
Катерещи рози в България има, но какви и колко не мога да кажа. Мари си поръчваше рози от един сайт.

*

Osiana

• 4888
« Отговор #130 -: Февруари 07, 2008, 17:29:55 pm »
Но не съм сигурна дали това цвете е едногодишно или не.

Оси, мисля, че цинерарията е едногодишна, или най-много двугодишна. Не съм сигурна. Знам, че се захваща със семена и ако на първата година се прави разсад, на втората ако цъфти, би трябвало да е двугодишна. Аз лично не съм гледала, но стринка ми имаше миналата година. Бяха й я подарили за 8 март. След няколко месеца като прецъфтя и се загуби.  Тя събра семена и ги зася, но нищо не поникна.  :(

:?. Ми тогава ще се опитам да събера семена, пък ще видим.

*
« Отговор #131 -: Февруари 07, 2008, 17:42:37 pm »
altea, искам да те поздравя за красивата градинка. Браво, успяла си да събереш толкова много красота. А кътовете ти и алпинеумите са супер. И аз тази година ще се постарая да си направя алпинеум и още от сега ти казвам, че може да поодкрадна нещичко от теб.
Относно розите, аз си ги купувам от цветарските магазини или големите вериги като Метро, Билла и т.н., но има нещо съществено, то май е за търговията като цяло в БГ. Етикета не отговаря на това което се продава. Няколко рози които купих, са съвсем различни от тези които са в действителност и то точно с катерливите. С две думи купувам катерлива, излезе храстовидна.
Аз си поръчвам цветя от http://www.strelitzia-bg.com/, но още не бяха пуснали рози. Ако искаш погледни дали вече не са ги обявили. Като цяло поръчките от този сайт, ми вдъхват доверие. От няколко год. ги наблюдавам, коректни са, а и ти си избираш начина на доставка. Аз например реших, че е ми е по-добре да си ги взема от место, щото може да си харесам още, което го няма на сайта и така.
Ако има нещо питай.
*
« Отговор #132 -: Февруари 07, 2008, 19:21:08 pm »
altea страхотни са ти снимките и градината естествено.
Mary това си е пълно безобразие с разликата във видовете - не че бих върнала роза, ама могат да ти омажат целия замисъл така....
Я пак да питам някой отглежда ли зеленчуци? Знам, че някои от Вас гледаха подправки, ама нали изтървах цяла тема та доста съм изпуснала .. може и да сте коментирали темата.
*
« Отговор #133 -: Февруари 07, 2008, 19:26:34 pm »
Е именно де, аз така си бях запланувала от двете страни на входната врата, да посадя по две влачести, съответно си подбрах и цветовете, а тя стана една....
Относно зеленчуците свеки гледа, та горе-долу знам, но с бурените /подправките - ни ги яд, ни ги гледам/ съм на вие. Рали гледаше, друг не се сещам.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #134 -: Февруари 07, 2008, 19:29:01 pm »
Клиа, питай за зеленчуците, който и колкото може ще помага.

*
« Отговор #135 -: Февруари 08, 2008, 08:30:45 am »
Я пак да питам някой отглежда ли зеленчуци? Знам, че някои от Вас гледаха подправки, ама нали изтървах цяла тема та доста съм изпуснала .. може и да сте коментирали темата.

Ние гледаме на село. Питай, ако мога ще ти помогна.  :P
То зависи и за какви зеленчуци се интересуваш де. :? Има и такива които не отглеждаме.
*

altea

• 214
« Отговор #136 -: Февруари 08, 2008, 09:28:17 am »
Mary радвам се,че си харесала идеи за твоята градинка. За съжаление дварчето ни е малко и не мога много да се развихрям,но и това ми стига да си доставям радост. Отностно розите да купените не гарантират ,че това от снимката е това вътре. Аз последните години си купувам юни месец готови заловени в контейнерче цъфнали рози от производители в Павликени,които продават всеки петък на пазара тук и поне знам какво купувам струваха 3 после станаха 4лв. Тази есен заложих резници от рози в една кофа в мазата и гледам,че са пуснали много филизи,но дали са се вкоренили не съм сигурна макар,че ги топих във вкоренител.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #137 -: Февруари 08, 2008, 11:38:56 am »
Цитат
че ги топих във вкоренител.

altea, какъв е този вкоренител??

*
« Отговор #138 -: Февруари 08, 2008, 11:48:17 am »
Цитат
че ги топих във вкоренител.

altea, какъв е този вкоренител??

Оси, виждала съм вкоренител в Кауфланд. Но не съм ползвала.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #139 -: Февруари 08, 2008, 11:49:27 am »
Е, как се казва, какво представлява?