0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моята Градинка 3
« Отговор #100 -: Февруари 04, 2008, 23:47:49 pm »
Тамън на място.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #101 -: Февруари 04, 2008, 23:50:43 pm »
Ми Дани, то без снимки  не може. Пускай снимки да гледаме.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #102 -: Февруари 05, 2008, 01:42:26 am »
Момичета страхотни сте ... аз прескочих една тема и чак тук се включвам - срам и резил.
Не знам коя от вас беше пуснала този линк http://www.gradinata.bg/ , че е доста назад вече, но е много добър, така че специални благодарности  :bighug: :balk_7:
Аз напоследък нищо не правя - радвам се, че успях да позасадя малко луковици наесен пък напролет ще видим до къде ще стигна с плановете.
Всъщност предстои ми точно планирането на градината, но си нямам и идея как да го направя - а не ми се подхващат нещата без предварително разчертаване на някаква генерална схема. Така че ще търся идеи и дори програма за проектиране на градина - включително и зеленчукова такава.
Пък да видим до къде ще я докарам - добре че поне трева има та до където стигна до там ще е - другото ще е поне зелено :-)
« Отговор #103 -: Февруари 05, 2008, 07:17:02 am »
Ми Дани, то без снимки  не може. Пускай снимки да гледаме.
Ще пусна - имам няколко от миналогодишната градинка, ...само първо да се науча как да ги качвам от телефона на компа и от него тук :oops: :oops: :oops:Май трябва някакъв кабел или блу туут? :oops: :oops: :oops:

*
« Отговор #104 -: Февруари 05, 2008, 13:59:39 pm »
Ето обещаните снимки на кокичетата - първите ми цветя в градината.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=216609&photo=2
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=216609&photo=3
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=216609&photo=4

Тава са муцунките на луковиците.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=216609&photo=5

Това е едно от новопосадените ми храстчета. Мислех, че няма да го бъде, но май се съвзема.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=216609&photo=1
*
« Отговор #105 -: Февруари 05, 2008, 16:17:28 pm »
Mary обожавам кокичета - и аз съм посадила но тук още е много студено така че ако изобщо поникнат ще е най-рано след месец. Така че много се радвам да видя твоите - намирисва на пролет  :wink:
Вчера си намерих демо-версия на програма за да си планирам градинката - лошото е, че имам 7 дни срок за да я ползвам ... освен ако не и намеря някакво "подобрение"  :lol:
Забравих да споделя, че розите-дървета независимо, че бяха прибрани на относително студено и на супер-тъмно в гаража, покараха клонки, та ги преместих поне на малко по-светло, а днес забелязах, че даже имам една пъпка :-) и на лято ще замирише скоро.
« Последна редакция: Февруари 05, 2008, 16:19:49 pm от klia »
*
« Отговор #106 -: Февруари 05, 2008, 16:35:54 pm »
Тя Ози да се изкаже за розите, но мисля, че е нормално за тях да изкарат нови клонки.
Ти беше в Канада, нали?
*
« Отговор #107 -: Февруари 05, 2008, 16:48:58 pm »
Мариии, напълни ми очичките с тия кокиченца! Обожавам кокичета! :P
Уфф, нямам търпение да си отида на село и да им се порадвам и на нашите. със сигурност вече са цъфнали. Преди 3 седмици бяха наполовина изкарали  :P
*

Osiana

• 4888
« Отговор #108 -: Февруари 05, 2008, 19:26:53 pm »
Много хубави кокичета, Мари.
За розите, моите отдавна са се разбудили вече... Нормално е явно, щом  е топло. Но не ги дръж на тъмно ако времето не е много студено изкрай ги на вън, защото иначе ще покарат едни дълги ушмуглени жълти клони (от липса на светлина). Розата се нуждае целогодишно от светлина и слънце, макар и зимно.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #109 -: Февруари 05, 2008, 23:21:19 pm »
Osiana на самите рози имаше такива указания - за зимата да се сложат в мазе или гараж - на тъмно и хладно, но не студено и да се поливат много на рядко. Тук още си е студ и зима, така че за сега розите ще седят вътре, на светло, но на хладно - най-вероятно докато ги изкарам навън ще са покарали още пъпки.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #110 -: Февруари 06, 2008, 11:38:43 am »
Osiana на самите рози имаше такива указания - за зимата да се сложат в мазе или гараж - на тъмно и хладно, но не студено и да се поливат много на рядко. Тук още си е студ и зима, така че за сега розите ще седят вътре, на светло, но на хладно - най-вероятно докато ги изкарам навън ще са покарали още пъпки.

:dontknow: :dontknow: :dontknow:

*

Osiana

• 4888
« Отговор #111 -: Февруари 06, 2008, 11:51:19 am »
Моите кокиченца

И моите мини нарциси

*
« Отговор #112 -: Февруари 06, 2008, 12:26:47 pm »
Ето и мойте кокичета, макар и в чаша, и във вода,токущо снимани и качени и изпратени тук:

Ето снимка и на мини Дъб ,който си отглеждаме в саксията на на Каланхоето:

*
« Отговор #113 -: Февруари 06, 2008, 13:19:22 pm »
Леле, Ози, твойте колко са по-кичести от моите. А нарцис за първи път виждам вътре да се отглежда, но пък щом може зюмбюл, що да не може и нарцис и лале. Моите нарциси са навън, дано цъфнат.
Фанта, и твоите кокичета са много хубави.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #114 -: Февруари 06, 2008, 13:27:19 pm »
И..... малко лично творчество. :lol:

*
« Отговор #115 -: Февруари 06, 2008, 13:34:41 pm »
Леле като видя такива неща и се разтапям от кеф, аз само се каня за да направя какво ли не и нищо не правя. Много са готини и двете композиции. Предполагам, че сухата е твое производство, аз със сухите се провалих. а със живите трабва само да си взема кошницата, ама пусти мързееел....
Ози имаш 6 от мен.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #116 -: Февруари 06, 2008, 13:38:30 pm »
Мерси Мари. Сухите са мои да. А  живите цветенца цъм си посяла в кошничката. Тук има много такива подобни да се продават и аз черпя идейки. :lol:

*
« Отговор #117 -: Февруари 06, 2008, 15:22:31 pm »
Осииии, много хубави и кокичета, и нарциси, и аранжировките!  :balk_46:

Фанта, можеш да си направиш бонсай с дъба!  :P Има специални книжки за бонсаи - можеш да пробваш, ще стане много оригинално.

« Отговор #118 -: Февруари 06, 2008, 17:35:09 pm »
Ей, Оси и аз като Мари направо се разтопих от кеф с тези нарциси и аранжировките ти :D Много красиво изглеждат.
Моят двор тази година е с още повече кокичета :lol: Сега си чакам и аз нарцисите, но май преди това лалета ще имам, защото са се подали малко :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Osiana

• 4888
« Отговор #119 -: Февруари 06, 2008, 18:21:49 pm »
А сега още малко красота!

Цинерария...мъжо днес ми я купи, много е красива и нежна, аз доволен  :lol: