Момичета, темата много ме развълнува. Аз също съм от Пловдив и от 4 години се борим с доста сериозни проблеми, правили сме ин-витро (неуспешно) и т.н. Иска ми се да ви помогна да се предпазите от лутането и от грешния избор на хора, които не могат да ви помогнат, дори и да искат!!! Много е важно при кой ще ходите, защото обикновено добрите гинеколози НЕ работят със здравна каса. Проблема вече става сериозен, като се опре до специалисти по стерилитет. Като изключим д-р Даскалов, други в Пловдив в тази област добри, НЯМААА!!! Относно прегледите и изследванията по НЗОК - ако говорим за проблемно забременяване - ние не сме болни според НЗОК, затова и нямаме право на безплатни изследвания. Това е горчивата истина. А опрете ли до ин-витро, там е страшно така или иначе, всичко е на частно!
Аз какво правя напоследък: намирам си добър специалист по стерилитет, на който си плащам прегледите, а като се опре до изследвания, обръщам се към личната лекарка и което може - тя ми го дава. Ако опра до гинеколог, все пак - да речем за хормони или нещо такова - избирам най-малкото зло, така да се каже - има варианти - Калин Калинов (работи в поликлиниката в Тракия) или в клиника "Сана" (на гърба на Лайпциг)има един, мисля беше Патушанов и един Корсемов - те са със договор по здравна каса - там преди и Делев приемаше по каса, но вече - не. Та правя изследванията само и с тях - право при "моя" доктор. Друг начин няма!
Сега по повод ВМИ - МНОГО ВНИМАВАЙТЕ!!! Лежала съм там 3 месеца - есента и зимата на 2003-та година. Още от лятото тогава ходих на прегледи, просто защото щях да се омъжвам и исках да видя как стоят нещата, че като дойде време за бебе, да нямаме грижи. Всички ме тупаха по рамото и викаха: "Правете деца и да не ви пука!". Да ама се оказа, че аз имам сериозни проблеми. Приеха ме по спешност в началото на септември с невероятни болки, но дори не можаха да ми поставят правилната диагноза! ПОсле 3 пъти ми я сменяха, като ту ме изписваха, ту пак ме приемаха и така на 05.12.03г. първо почнаха с лапароскопия, като се наложи да отворят корема, защото моята ендометриоза беше оплела всичко и ситуацията е била страшна. Отрязали са ми яйчник и половина, рязали-кроили и запазили тръбите. След операцията дълго ходих при този, който ме е оперирал, да като оператор и гинеколог - добре, ама като специалист по стерилитет - гола вода. Загубихме 1 година и ХИЛЯДИ левове!!! След това се насочих към София, защото истината е такава, че за по-сложните случаи, няма смисъл да се губи време в П-в. (Освен ако не се насочите към д-р Даскалов). Дори работата не опира до НЗОК или не, опира до добър лекар и то в София. А там как ще разбереш кой е добър - чети форумите и мисли, после ги пробвай и така! В София ходих 3 години и повече при д-р Йосиф Димитров. Много бях доволна от отношението, отдавна се занимава със стерилитет, има частна клиника, не е много натоварен и не е алчен. НО! В моя случай, при положение, че съм с ендометриоза в последна степен, че не реагирам на стимулация и не правя фоликули, за 3 години НИТО ВЕДНЪЖ не ми пусна хормони. Така, че, отваряйте си очите и умовете, от нас, явно зависи да сме в час и да се интересуваме от състоянието си! И да внимаваме на кой се доверяваме! Сега ходя при Стаменов, това е истината:)
Успех на всички:)