Благодаря Ви за отговорите, момичета. Но аз не искам да се насоча към специалист по стерилитет. Или мислите, че по-рано е по-добре. Искам първо да отида на преглед при добър гинеколог. Ние правим опити от... сега започва 6-ти месец. И се притеснявам, че ако отида директно при лекар по стерилитет ще ми каже,че е много рано. Затова мисля да изчакам поне още 2 месеца, а през това време искам да си намеря добър гинеколог, който да ми пусне хормони или там друго което минава през касата. Мислех да се насоча към ВМИ, но незнам кой лекар. Имате ли някакво мнение? Или мислите, че е хубаво направо при специалист по стерилитет?
Аз лежах декември месец във ВМИ и да ти кажа честно, като цяло, не съм доволна от отношението на лекарите към пациентките и бременните. Но там има и добри лекари, както съм писала по-горе едно мое мнение за един от тях, който работи по каса - д-р Тержуманов, друг добър лекар е д-р Заимов, но той не работи с касата. Много ми бяха прехвалили д-р Димитрова. Аз като бях в болницата не останах с добри впечатления от нея. Може би е добра като лекар в частния си кабинет, но в болницата ме разочарова с отношението си към едно бременно момиче, което беше страшно притеснено, че задържа бебето си около седмица след термина и лекарката не предприемаше нищо, чакаше всичко да се случи от само себе си. Да не говорим, че лекарите там, не дават никакви обяснения относно състоянието ти, а ако попиташ какъв е точно проблемът ти - гледат втрещено, така все едно си застреляла човек. Но пак ще кажа - такова е отношението им в болницата, сигурна съм, че в частните си кабинети са много по-дружелюбни и вежливи.
Аз мисля, че 6 месеца опити, не означава стерилитет, за мен това време е доста малко за такива страшни прогнози. Andreavano, опитвайте още, през това време направете консултации и фоликулометрии после лекарят ти ще прицени какво следва. Не се притеснявай - В Пловдив има доста добри гинеколози. Аз мога да ти изброя няколко имена, но никой от тях не работи със здр. каса, а ти търсиш най-добрия вариант
. Дано да го намериш! А Ако решиш да отидеш при специалист по стерилитет - нищо няма да загубиш. Така че действай така, както предпочиташ. Аз лично действам стъпка по стъпка - ходя при добър гинеколог
сега, но
ще ходя в специализирана клиника по стерилитет. Защото моя доктор не може да ми помогне повече от това, което е направил и ме посъветва, ако не искам да губя време, да се насоча към клиника по стерилитет за евентуално инвитро.
Успех във бебеправенето!