0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #260 -: Декември 13, 2007, 22:48:25 pm »
ох, Касси, хората представа си нямат какво всъщност означава да имаш близнаци. дори аз, вероятно, само си представям как е, но ти знаеш наистина. те си мислят, че просто хората си имат две деца, както много други. е да, ама не. това са двойно еднакви нужди в един и същи момент! наистина се прекланям пред близнашките майки, защото знам на мен с едничко колко ми е трудно понякога да се справя. ама докато не се появи  някой "потърпевш" :wink: да вземе решение, не знам... всъщност, има една хубава тенденция сега към повече близнаци, та надявам се, да се отбележи адекватно! :D

Алекс, благодаря ти много за подкрепата, не можеш да си представиш колко ми е нужна. Не знам защо, но дори и някои от близките ми не смятат за трудно да гледаш две бебета, какви ли коментари не чувам. Свекър ми например се изказа на няколко пъти за секциото, че това е цитирам "операцийка", други пък-какво толкова като почти не спиш нощем, нали си си по цял ден вкъщи, трети пък "е, какво пък правиш докато спят"...без да си дават сметка, че в малкото време когато спят едновременно, аз готвя, пера, гладя и разбира се пиша във форума :D без който не мога.
И така...не се жалвам, а и какво лошо има да си поплачеш, нали? Въпреки това, съм ужасно щастлива, макар и уморена. Намирам време, по-скоро организирам майка ми, сестра ми и свеки /в неделя :x/ да ме отменят, за да излизам поне два пъти седмично навън. Д-р Стаменов всеки пък като се видим ми казва да излизам всеки ден навън поне за 10-15 минути без тях, за да не полудея :lol:. Признавам си не съм се занемарила хич :lol:.
Дай боже такава умора на всички тук! Благодаря ти! Хубав вечер!
« Последна редакция: Декември 13, 2007, 22:52:04 pm от kassi »


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #261 -: Декември 14, 2007, 12:36:39 pm »
Каси, винаги отстрани бебета се гледат много лесно. И най-лесно се гледат на думи. Разбирам те прекрасно, защото знам колко грижи, сили и енергия отнема денонощната грижа за бебе а при теб всичко това е умножено по две. на всички и е лесно да питат:"ами какво правиш като бебето спи-спиш с него?" Да но вкъщи има множество друга работа, за която остава време когато бебето(детето)спи. И макар, че синът ми е вече на 5г. и 9м. все не успявам да смогна да свърша всичко когата той е вкъщи а не на градината.
Зная че това са сладки грижи. Синът ми беше много ревлив като бебе и тогава си мислех, че втори път ще ми е трудно да мина през тези безсънни нощи. Но така мислех само когато плачеше и когато стана на около годинка бях готова с нови сили да срещна още по-дълги и безсънни нощи, бях готова да имам второ дете. Нещата са преходни, но докато бебчето израстне е трудно. Каси доктора е прав, че трябва да излизаш по малко всеки ден навън, за да се разсейваш от денонощните грижи за бебчовците. Грижите са сладки и наистина дай боже на всички тук такива грижи и умора. Каси имаш едно рамо от мен!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #262 -: Декември 14, 2007, 12:44:00 pm »
А Касси забравих да напиша най-важното:
Винаги гледам снимчиците, които слагаш на твоите малки ангелчета. Много са сладки и растат с всеки изминал ден. Пу, пу да не са ви уроки. Да са ви живи и здрави малките ангелчета. Няма нищо по-важно на този свят от това да гледаш децата си как растат живи и здрави. Една голяма целувка за бебчовците!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #263 -: Декември 14, 2007, 14:59:56 pm »
 Ами аз да се вклю4а тук и да си кажа ...винаги съм се възхищавала на майките на близна4ета как се грижат за тях как намират време.... но ето 4е тук грижите се умножават по две и става трудни4ко и особенно пък някой ако не ти признава 4е грижите са големи тогава става..... 8O сега като кажа 4е съм бременна и 4акаме с голямо нетърпение а и 4е в двата рода на мъжът и в моя има близнаци и 4е може и ние да си имаме всеки казва"ОООООО дано не е така ще полудееш,няма да мигваш,няма да имаш време за нищо....."  е направо ми идва да ударя някой какво толкова както ще оби4аш едно така и две не съм 4ула някой до сега да си е оставил едното близна4е защото не иска грижи в пове4е  8O :wink:
 Разбирам 4е грижите са много и това е истина така 4е подкрепям всяка майка на близна4ета и много ви се въхищавам да знаете!!! :flower:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #264 -: Декември 14, 2007, 18:53:39 pm »
Благодаря Ви и аз момичета за съпричасността към близнашките мами :)

На мен никой не ми казва: "Какво правиш, когато децата спят?", даже напротив, всички приятелки казват, "като спят децата, лягай и ти".Даже все ми се обаждат да ми предлагат да ги гледат, ако искам аз да изляза някъде.Но досега само веднъж съм приемала такова предложение,Както и един път баткото гледаше децата/но това беше вечерта и те спяха/, а ние с таткото бяхме на парти.

желая на повече момичета да изпитат подобно щастие
 Весели празници!
Здрави бебета на всички
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #265 -: Декември 15, 2007, 16:04:07 pm »
Жанета, Виктория, благодаря ви!!! Много сте мили...наистина понякога няколко думи означават много в определен момент.
Еми, и на мен ми помагат, но за по 3-4 часа. Например свекърва ми идва със дъщеря си, мъжа си, сестра си, тя от своя страна с внучката си.....Е каква помощ ми е това. Аз им прислугвам, а те разнасят децата из целия апартамент :x, а след като си идят аз вдигам, мия, чистя и подреждам/щото те ми и разхвърлят :lol:/, децата искат да ги нося на ръце. Е, мерси от такава помощ. Да не ви говоря как една вечер се включиха в къпането всички :x. Почвам да си мисля, че свекърва ми, която уж е родила три деца е страх да гледа мишоците сама.
Не искам да се оплаквам, ама тези дни нещо ме е хванала депресията, а явно и умората от неспането си казва думата.  :(
Много ви прегръщам всички и ви благодаря за подкрепата.
 :D
Сори за спама в хубата тема на бременните. Ама аз редовно си ви чета, мацки и ви се радвам. Ще взема да пусна аз следващата тема :lol: :wink:. Хубав снежен уикенд.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #266 -: Декември 15, 2007, 16:15:30 pm »
kassi, верно че такива "гостита" само могат да те натоварят. Да не говорим, че и малките може да се превъзбудят, после ти трябва да ги забавляваш и уморяваш, че да заспят. Предвид сезона и грипното време, може би е добре да намериш деликатен начин да отклониш подобни визити на цялата рода. Все пак бебенцата са малки.
Аз отсега се чувствам ревнива от към подобни посещения. Който иска да помага, ще дойде сам и няма да стои на гости, ти да му прислугваш. Само това ти е на главата!

Днес се чух с pitia вече са й дали едното бебенце при нея и беше много щастлива. Другото каза, че са го готвили да й го дадат, но хемоглобинът му е бил нисък и са правили кръвопреливане, което налагало още престой в кувьозче.
Това още повече ме убеди, че проблема с хемоглобина през бременността не е за пренебрегване. Та си спретнах набързо една салатка с моркови и цвекло :lol:.
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #267 -: Декември 15, 2007, 16:38:41 pm »
Здравейте момичета!
Изгубих се за две седмици,понеже кървях.Изпитах големия страх и усещането за загуба.Наистина е ужасно.Добре,че всичко се размина,бебо е добре,отлепването се надявам да зарасне,но големия страх остана.
Каси,миличка-знам,че е трудно само да изпитваш радост при такива ОГРОМНИ грижи за два бебока,но се опитай. Знам,че радостта прогресивно нараства с възрастта,както пък се надяваме безсънието и трудностите при отглеждането прогресивно да намаляват.
И аз винаги с умиление гледам милите ти бебенца на снимките.Винаги съм искала да имам близнаци,но уви-моя втори герой се беше заврял в тръбата.Но в такива случаи винаги можеш да се порадваш на други близнаци.Така,че се радвам на вашите,момичета!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #268 -: Декември 15, 2007, 17:07:57 pm »
Теоха, радвам се  че си добре! Пази се и почивай повече!  :bighug:
*

    MALENA*

  • ***
  • 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #269 -: Декември 15, 2007, 17:10:54 pm »
Браво за близнашките мами, господ да ви дава сили и само хубави неща за вас и вашите бебчета  :).
Една позната роди в Германия близнаци, от болницата и изпратиха мед.сестра да и помага  в къщи с бебчетата, а тук  :(.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #270 -: Декември 15, 2007, 17:39:02 pm »
Вера, права си, но аз за пореден път се убеждавам, че съм много по-строга с майка ми примерно, отколкото със свеки :x, което е доста глупаво. Честно казано доста пъти съм и показвала, че не ми харесват някои неща, които върши,  помагайки, ама ...хората са дебелокожи
Малена, благодаря за хубавите думи.
Теоха, благодаря и на теб, радвам се, че нещата при теб са по-добре. Пази се и всичко ще бъде наред с бебчо! Съжалявам, че при теб така се е получило преди, не знаех :(.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #271 -: Декември 15, 2007, 18:20:35 pm »
Каси,
знаеш, че и аз съм с теб. Имаш и моето рамо!
И подкрепям това, което бе написала относно отношението на държавата. И аз се надявах някакви преференции да въведат, но нямаааа.
И аз малко се плаша от това как ще се справя с бебките. То като няма на къде, ще се справя сигурно, ама е нормално да се плаша. А и с моя характер трудно приемам помощ.
Всъщност, аз гледах Часът на М.Цветков. Не го изтървах. Подкрепям Нено Димов, който възрази срещу термина обезщетение за майчинство. Та нали децата не са щета?!

Момичета, днес бях в Токуда, тъй като мисля на там да се насоча да раждам. Някоя от вас да има впечатления и отзиви?

Да споделя още нещо. Вчера бях на ФМ при Мазнейкова и при Марков. Възможно ли е в 12часа бебетата да са разположени по един начин - лице срещу лице, а в 18 часа по друг - на нещо като буква Т или Г? И възможно ли е шийката на матката ми на единия ехограф да е 4.6см, а на другия - 3.8см. Така или иначе, разбрах, че щом е над 2.5см е добре.

Теоха, пази се, стискам палци!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #272 -: Декември 15, 2007, 18:41:53 pm »
Каси, и аз като теб не смеех нищо да кажа на свекърва ми. А с майка ми нямаше проблем и тя свикна от самото начало как да се грижи за детето ми. А единственото, което свекърва ми успя да научи бебето(което беше на 3м.) е да го приспи на ръце. Две вечери подред го люлееше на колене седнала на фотьойла и аз понеже се притеснявах да й кажа си замълчах. И на третата вечер детето реве та се къса и неиска да заспи без са го люшка някой. И като се почна едно люшкана(аз го люлеех сасмо и само да не реве) та продължи до почти 2 г. Добре, че беше майка ми да го отучи-останах без кръст за тези 2 г. И тогава се зарекох това да не се повтори-няма да ми е зор кой ще се разсърди, защото после сама си бера ядовете. Някой го носи, приспива 2 дни с люшкане а после аз какво да правя цял ден и нощ. Ако не ти помагат то нека и да не пречат. Това, че при теб се изтърсва цялата рода и чака да ги нагостиш не е никаква помощ. Който иска да помага идва сутринта и запретва ръкави да сготви(например) или да гледа бебетата а ти да излезеш малко. И наистина е добре като се има предвид че сега е грипно време да предупредиш родата да не се изсипва на такива големи групи. Бебетата са малки и трябва да се пазят. Ама тези хора не се ли сещат сами, че в това студено време не се ходи при малки бебета-та навън всеки срещнат киха и кашля. Пази бебоците и ако е нужно си казвай на всеки който те притеснява. Ако ще идват при вас нека да спазват правилата в дома ви. Нека да не носят бебетата по цял ден защото после ти ще се чудиш как да се оправиш с две бебета които искат да ги носиш. Щади себе си миличка а не близките и познатите.

Теоха, да се пазиш много и да си почиваш. Дано от тук нататък да е всичко наред при теб.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #273 -: Декември 15, 2007, 18:55:23 pm »
Милена б, за разположението мисля че би могло. Като бях в 19 г.с при д-р Марков се врътнаха по време на прегледа, а аз дори и не усетих. За другите неща не знам :D
 
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #274 -: Декември 15, 2007, 19:08:54 pm »
Теоха   много се радвм 4е вси4ко е наред бъди спокойна и по4ивай пове4ко,поздрави!
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #275 -: Декември 15, 2007, 20:09:26 pm »
Милена, аз смятам да раждам в токуда. впчечатленията ми са добри, но се базират на един ден на отворените врати и няколко консултации, и на разкази на познати, които са много доволни и от условията и от отношението. доколкото знам мишето, лан и бора раждаха там, ако се включат може да кажат повече подробности.

каси, не се връзвай толкова на свекървата, че и на родата й! не е добре нито за теб, нито за бебоците (големи са сладури, да са ти живи и здрави). кажи й, че нямаш нужда от подобна помощ. ако не можеш ти, помоли мъжа ти да й обясни. не е добре да те изнервят така.

Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #276 -: Декември 15, 2007, 22:03:16 pm »
Мерси, Пипи!
Аз си записах час за предродилна консултация при д-р Герганова за 01.02. Истината е, че нямах предпочитания към конкретен доктор. Моя съученичка роди там наскоро и доста ми ги похвали.

Вера,
разбрах. Значи, да не се чудя толкова. Озадачих се, защото на обяд бях сама и разказвах на мъжа ми в каква позиция са бебетата. Вечерта отиваме заедно с него при другия доктор и тея моите маймунки са се разместили.  :lol:Излиза, че аз при Мазнейкова не съм внимавала нещо в час. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #277 -: Декември 16, 2007, 12:15:19 pm »
Момичета, днес бях в Токуда, тъй като мисля на там да се насоча да раждам. Някоя от вас да има впечатления и отзиви?
Милена б, аз ходя в Токуда още от 8 г.с. Тъй като по ЗК само Евтимова преглежда, бременните нямат богат избор на лекари. Аз лично, както съм писала и в други теми, не съм особено доволна от нея. Винаги излизам от кабинета несигурна и незадоволена откъм информация. Самото и отношение не е лошо, внимателна е, но някак си се чувствам като една от многото в списъка за деня.Поради тази причина ходя и при Лазарова, която приема само платено в Токуда. След прегледите при нея съм спокойна и оптимистично настроена. Доверявам се на преценката и, понеже ми направи впечатление на компетентен гинеколог.
Условията, хигиената, организацията и отношението в самата болница наистина са на високо ниво. Докато чаках веднъж пред кабинета за преглед, слушах как един татко с възхищение разказва за отношението на персонала и как се е впечатлил от кувьозите, които пеели "Happy birthady" на новородените  :lol: Наскоро една моя позната ражда там и тя беше очарована от отношението и условията. Доколкото знам родилките не трябва да носят нищо при постъпването си за раждане. Всичко се осигурява от Токуда. Но това мисля, че го казват на предродилната консултация, която струва 40 лв. Успех!
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #278 -: Декември 16, 2007, 12:20:09 pm »
Чухте ли вчера"умницата" Масларова какво каза относно майчинството за близнаците- тя не била съгласна да се плаща за двете деца, защото раждането било едно и за него се давало майчинство. 8O
Това щяло да се гласува във вторник.
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #279 -: Декември 16, 2007, 13:22:32 pm »
Каси, съчувствам ти много. Представям ди колко ти е тежко. Няма ли начин да ги поотвържеш тези роднини? Аз мойто свеки хич и няма да го пусна да ми "помага".

Милена,и аз съм се насочила към Токуда за раждане. Мислех да ходя и там на платена ЖК при Диков, но той ми каза, че няма смисъл. Направо да си избирам дата и около месец и половина преди това да му я съобщя, за да ме запише. Иначе, с мъжа ми останахме с отлични впечатления от болницата. В сайта има и автобиографии на лекарите, аз оттам се ориентирах към кого да се насоча, заедно с мнения от форума на бг мама.

Теоха, радвам се че вече си добре. Пазете се и почивайте с бебчо!