0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Как реагираха половинките...
« Отговор #140 -: Декември 06, 2007, 10:49:54 am »
Как реагираха половинките ви, когато разбраха, че сте бременни?
На мен трябваше да ми дойде на 7 октомври и същия ден си купих тест. 

Да не би да имаш предвид 7 НОЕМВРИ?
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #141 -: Декември 06, 2007, 12:47:44 pm »
Искам да питам тези, които са в по напреднала бременност-усетихте ли кога бебто си промени позата и се обърна с главата надолу? И кога стана това? През последните дни  бебчо ме риташа така сякаш е застанал напречно и като легнех на дясно усещах, че там се е запречил главата. Но предната вечер ставах през ноща и като легнах започна да рита и да ме притегля и вчера вече го усещах да ме рита високо под гърдите(до сега усещах ритничетата му само ниско долу). Дали се завъртяло с главата надолу и ако е така дали ще остане и до раждането така? Време ли му е да си заеме позата за раждане или още е рано за окончателната поза? Какво мислите за това?
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #142 -: Декември 06, 2007, 12:53:53 pm »
Жанета, по принцип по книгите пише, че бебетата се обръщат до към 34-та седмица. аз лично имам позната, чието бебе беше с главичката надолу и се обърна седалищно 1 седмица преди термина. така, че явно и тук, както навсякъде, има изключения. иначе моят бебчо при прегледа миналата седмица си беше с главичката надолу и ме рита нагоре в корема, към ребрата. иначе понякога усещам и по леки движения ниско долу, явно с ръчички бута :)

за планинарството - аз в началните седмици чувствах такава умора, че не можех да издържа и половин час ходене в центъра :) иначе на планина ходихме в 5-6 месец, с леки и приятни разходки.

*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #143 -: Декември 06, 2007, 15:41:31 pm »
janeta, аз моят бебчо го видях кога се обърна! Коремът ми се изду на голяма "цицина" от едната страна и хлътна от другата. Някъде в 30 или 31 седмица беше точно, след което почнаха ритниците в диафрагмата, от които доста ме наболяваше. :)Ама той си е с големи крака де!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #144 -: Декември 06, 2007, 19:11:35 pm »
моето бебе още преди 2 седмици беше с главичката на долу.Днес при прегледа пак беше така.Дано не се заобръща в последният момент.
<br />
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #145 -: Декември 06, 2007, 19:24:27 pm »
Моите бяха едното с главичката надолу, другото с краченцата надолу.
Вчера и двете се бяха разположили хоризонтално, едно върху друго.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #146 -: Декември 06, 2007, 19:26:20 pm »
Искам да питам тези, които са в по напреднала бременност-усетихте ли кога бебто си промени позата и се обърна с главата надолу? И кога стана това?

При мен две седмици преди секциото и двамата бяха с главите надолу. По време на операцията се видя, че Михаил се е качил /или Хриси го е избутал/ над брат си, и двамата бяха на буквата Т. Промяната в корема ми беше, че отляво беше по издут.  :lol: И това е станало в 37-а седмица при бременност с близнаци, на които уж им е по-тясно :wink:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #147 -: Декември 06, 2007, 19:28:00 pm »
Моето бебе съ6то е обърнато с главата на долу.Усетих го някаде приди 2-3 седмици,4е ме рита горе високо на корема.
п.п моми4ета мислите ли да запазвате стволови клетки?
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #148 -: Декември 06, 2007, 22:02:04 pm »
И нашата бебка е с главата надолу. Точния момент на обръщане не съм усетила, но по едно време трябва да съм била в 29-30-та седмица започнах да усещам гъделичкащи побутвания ниско долу :lol:. Предположих, че са ръчичките и така се оказа на узито в 31-ва седмица. Крачетата й бяха опънати по тялото, а не свити пред него при вида на гледката аз се опулих яко  :lol:, но гинката каза, че е нормална поза. Инъче си се врътка ту на ляво, ту на дясно и ми подпира ребрата от време на време :mrgreen:. Понякога се показва по-голяма подутинка (демек гръбчето :wink:) или по малка ниско долу (главичката :wink:), а понякога такова раздрусване прави , на което баща й вика, че предизвиквала "коремно земетресение"  :lol: :lol:. Абе купона е пълен :lol:. До сега болка от нейно мърдане съм имала на определени места, а като цяло е невероятно не бих го заменила с нищо друго. yahoo_17 :)
Пожелавам на всички, които са решили да раждат нормално бебенцата им да са добрички :D и да си седят с надолу главичките, за да улеснят максимално майките си :rainbow: :bighug:
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #149 -: Декември 07, 2007, 12:37:01 pm »
Ох да споделя. Докато се притеснявах, че въобще не качвам сега раз и за 15 дена натрупах 4 кила, и то само на корем.
Вчера бях на преглед и съм много щастлива, че и двете бебки са добре. Тежат близо към 500гр всяка. Доктора каза, че коремчето съответства на 9-ти месец нормална бременност.

И тук идва проблема. Винаги кръста ми е било слабото място и сега от една седмица съм пълна трагедия. Боли ме независимо какво правя. В този ред на мисли се позамислих за Колан за бременни дали някой го е ползвал и дали ще ми помогне да облекча малко положението, защото съм само в 5-ти месец и съвсем ще го закъсъм за напред май.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #150 -: Декември 07, 2007, 12:46:41 pm »
Таурус аз още от предната бременност си имам проблем с кръста. Тогава някъде от 7-я месец започна да ме боли кръста и дори и след като родих продължи да ме боли особено вечер след като съм се преуморила през деня. А сегаположението е същото само, че от началото. Вечер карам мъжът ми да ме разтрива. А при теб явно е още по-трудно защото и бебчетата са две и за 5 месец носиш товар като за 7-8 месец. За коланите не мога да споделя опит. Но може би да са удобни при голям и тежък корем. Единствено мога да те посъветвам да си щадиш много кръста и гърба. Не е нужно например да правиш неща които в момента са напълно излишни(например не се катери да триеш прозорци, че свекито може да каже, че не си изчистила-това е излишно и само на теб вреди). Почивай си и си полягвай често за да се изправи малко гърбът.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #151 -: Декември 07, 2007, 15:13:48 pm »
Таурус,
това с болките в кръста е ужасно. И аз съм така. Боли ме почти от началото на бременността. В шести месец съм, а ме боли, когато съм права, седнала, т.е. винаги с изключение на легналото положение. Не знам за колан, не съм пробвала и съм скептично настроена. Викам си, ще търпим и толкоз, няма спасение. Ние сме герои и ще оцелеем. Установих, че когато буквално си хвана в ръце шкембето - повдигна го все едно отдолу, тогава си облекчавам кръста и не ми тежи толкова. Срам не срам така вървя от време на време по улиците. :oops:

Вера,
и моите бебки са разположени като при теб - хоризонтално, една върху друга. В началото бяха една до друга - едната в ляво, другата в дясно. Все дясната ме закачаше повече. Имат си имена и бях решила по-палавата на коя баба ще е и кротушката на кого ще е кръстена. Да, ама сега като се разместиха така, изтървах им края и не знам коя кога ме ритка.  :lol:
Сутрин, като се събудим, така ритат мъжа ми по кръста и по дупето, че той каза, че вече при нас не можело да се спи от нашите ритници. :D :lol: :lol:

azaia ,
по принцип съм за извличането на стволови клетки. Но ще се въздържа, тъй като е много скъпо. Този въпрос беше коментиран в предната тема на бременни, мисля.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #152 -: Декември 07, 2007, 15:35:13 pm »
Доста се интересувах за стволовите клетки, съжалявам че не пазя статиите, но аз лично доста се разубедих. Съхраняват ги 15 години, плащаш като за световно през всичкото това време, накрая не се знае какво е качеството им след токова дълъг период и какво следва след изтичането му. При размразяването (да не ти се налага!)умират 50%  и т.н, и т.н... Имаше още доста пояснения, не в полза на това все още ново "изобретение".
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #153 -: Декември 07, 2007, 16:10:23 pm »
аз нямам проблеми с кръста (да чукам на дърво), но в мамата съм чела, че коланите за бременни много помагат при такива проблеми, доста момичета са доволни от използването им. може да пробвате, звучи логично да облекчава болките в кръста. в данет гледах, че се продават.

*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #154 -: Декември 07, 2007, 16:11:46 pm »
На една приятелка са й дали направление за БХС и ФМ за "Майчин дом" - Варна.
На 34 години е, втора (двуплодна) бременност.
Има ли някой, който е правил тези изследвания във Варна?

 
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #155 -: Декември 07, 2007, 16:14:46 pm »
Жени, в Майчин дом само ще и вземат кръв за БХС, а за ФМ аз препоръчвам Балев!
П.П. Как така са и дали направление за Майчин дом?
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #156 -: Декември 07, 2007, 16:20:37 pm »
Искам и тук да съобщя радостната новина, че Зачатие има още две бебета!
Днес около 12.00, с безценната помощ на д-р Стаменов, pitia роди своите така дълго чакани малки слънца. Бебенцата ще носят гордите хански имена Кубрат и Тервел. Майката звучеше добре по телефона, невероятно щастлива /състоянието на таткото е ясно  :wink:/ .
Каза, че са добре и тя и бебчетата и че вече са й дали да ги гушка.
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #157 -: Декември 07, 2007, 16:23:54 pm »
Ами тя е от Разград.
От там са й дали за Станева, но се оказва, че тя не работи със ЗК.
И се чуди какво да прави и къде да ходи.
Аз пък не съм запозната с тези работи.

А Балев къде приема, Коки?
« Последна редакция: Декември 07, 2007, 16:26:56 pm от eganeva »
*
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #158 -: Декември 07, 2007, 16:25:23 pm »
Честито!
Да са живи и здрави!
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #159 -: Декември 07, 2007, 16:27:48 pm »
eganeva ,
В Майчин дом само ще и вземат кръв, а самия БХС се прави в Терапията - Св. Марина. Направление едва ли са и дали, защото нито БХС, нито ФМ са по Здравна каса. Най-добре е да отиде направо в Терапията и там да и вземат кръвта. На мен са ми правили там генетични и знам, че държат те да си вземат кръвта в съответния контейнер.
Успех на твоята приятелка!

Бъдете добри и не губете кураж! :)