0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Какво направихте след неуспешно инвитро
« Отговор #20 -: Ноември 30, 2007, 16:50:32 pm »
Плевен ти е близо - Доц. Конова.
http://www.ivfpleven.com/index.php?l=16

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #21 -: Ноември 30, 2007, 16:53:35 pm »
Дживотинче, никоя от нас не си е самоназначила изследванията. Само сме се насочили към съответен специалист, който да поеме нещата в една или друга област.
Имунология - доц. Конова
Репродуктивна ендокринология - д-р Катя Тодорова
Подходящ гинеколог...

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #22 -: Ноември 30, 2007, 19:18:21 pm »
Арлина, на мен д-р Катя Тодорова, след консултация ми препоръча ДХЕА. Мисля, че по-скоро е някаква добавка за по-добър отговор на яйчниците при стимулация, защото аз съм с установен намален яйчников резерв. Пих го около два месеца преди третия си опит. Може би в нета има повече информация по въпроса. Док. също подкрепи приемането му и мисля, че ми помогна. При първите два опита направих съответно 1 и 2 яйцеклетки с много силна стимулация, а третия опит имах 3.

« Отговор #23 -: Декември 01, 2007, 09:49:52 am »
ДХЕА за по-добър отговор на яйчниците за следващия опит, както и три пъти непосредствено преди третия опит за по-добро имплантиране правихме ендометриална биопсия.

kiara Може ли да обясниш какво точно представлява ДХЕА

Арлина, DHEA = Дехидроепиандростерон :lol: Повече инфо тук

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #24 -: Декември 01, 2007, 16:36:58 pm »

kiara,rally_pat Благодаря ви момичета.След първо неуспешно Инвитро док.ми назначи да пусна само Инхибин.Засега съм с диагноза намален яйчников резерв.Попитах за нещо което ще събуди тези яйчници и той каза няма такова.Сега започвам втори опит в друга клиника.Надявам се там да ми предложат нещо.
*
« Отговор #25 -: Декември 02, 2007, 07:53:11 am »
Здравейте
*
« Отговор #26 -: Декември 02, 2007, 08:15:08 am »
Нещо не се получи предишната публикация, :oops: та ще опитам отново.
След първия опит никакви допълнителни изследвания. След втория неуспех - лекарят спомена имунологични изследвания и евентуално да се ориентирам към донорски яйцеклетки, т.к. отговарям лошо на стимулациите(първия път - четири фоликула, от тях едно яйце, което се оплоди, втория път - два фоликула, от тях две яйца, които се оплодиха). Малко съм объркана, т.к донорски яйцеклетки се използват доколкото знам при изчерпан яйчниов резерв, а за такава диагноза не съм сигурна дали е достатъчно само лош отговор на стимулация при ин витро.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #27 -: Декември 02, 2007, 11:10:16 am »
след първото ИКСИ, което завърши в 10г.с. с мисед, док назначи имунологични и генетични изследвания, които се оказаха ОК. Понеже той не се отказва и продължава да търси причината за миседа, сега назначи и цветна снимка на тръбите /която предстои да направя/ и след това нещо, което не помня точно как го каза, но "един вид надупчване на матката, за по-сигурна имплантация". Това "надупчване" не ми стана ясно защо да го правя, след като нямах проблем с имплантация, но ще го направя, понеже му имам пълно доверие.
*

evro

• 5167
« Отговор #28 -: Декември 02, 2007, 16:02:35 pm »
след първото ИКСИ, което завърши в 10г.с. с мисед, док назначи имунологични и генетични изследвания, които се оказаха ОК. Понеже той не се отказва и продължава да търси причината за миседа, сега назначи и цветна снимка на тръбите /която предстои да направя/ и след това нещо, което не помня точно как го каза, но "един вид надупчване на матката, за по-сигурна имплантация". Това "надупчване" не ми стана ясно защо да го правя, след като нямах проблем с имплантация, но ще го направя, понеже му имам пълно доверие.
Става дума за ендометриална биопсия.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #29 -: Декември 02, 2007, 16:31:49 pm »
 :balk_81:  evro
а защо се налага това?
*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
« Отговор #30 -: Декември 02, 2007, 19:08:48 pm »
здравейте,включвам се и аз имам два неуспешни опита преди първия имунологични и генетични с добри резултати преди втория пролактина ми беше висок иначе другите бяха добре,сега се подготвям за лапароскопия защото не ми е правена досега,надявам се като я направя положението до се изясни малко защото от цветната снимка се вижда нагънати и трудно пропускащи тръби може би от там идва проблема въобще съм доста объркана 
« Отговор #31 -: Декември 02, 2007, 20:43:05 pm »
-генитични
-имунологочни
-консултация с репродуктивен ендокринолог
-щитовидни хормони
-изследване на яйчников резерв

-прием на ДХЕА + селен
-4 ендометрални биопсий в месеца преди процедурата
-вливане на имуновенин+аспирин протект
*

evro

• 5167
« Отговор #32 -: Декември 02, 2007, 22:13:58 pm »
:balk_81:  evro
а защо се налага това?
Твърди се, че лекото нараняване на лигавицата в предходния месец подобрява рециптивността в следващия, а добития материал от биопсиите се замързява и в последствие се позлва за така нареченото кокултивиране.

Забравих да спомена че и мен ме чака лапароскопия. :D

Те осмислят живота ни!

« Отговор #33 -: Декември 03, 2007, 14:47:38 pm »
.........................

-прием на ДХЕА + селен
-4 ендометрални биопсий в месеца преди процедурата
-вливане на имуновенин+аспирин протект

Да попитам какво е ДХЕА ?
На мен ми препоръча док. витамини - датските Био-Актив + селен и цинк.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #34 -: Декември 03, 2007, 17:02:48 pm »
ДНЕА е хранителна добавка.мисля,че по-горе киара беше писала.пие се за по-добър отговор на яйчниците при стимулация
« Отговор #35 -: Декември 04, 2007, 08:31:43 am »
http://www.bb-team.org/faq/710/
http://muskulibg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=227&Itemid=37
http://dobavki-bg.com/product.php?id=57

Намерих тази информация за този препарат, който всъщност е хормон, но тук пише, че е предназначен за мъже, които тренират, защото повишава тестостерона и силовите постижения. Това още повече ме кара да се чудя как би повлияло на една жена и на яйчниците при стимулация, но сигурно някой тук ще разясни повече по въпроса?

« Отговор #36 -: Декември 04, 2007, 10:19:47 am »
Марина, по принцип на листовката, която вървеше с DHEA на BB Team пишеше, че по принцип този хормон подмладява организма, допринася за по-добра памет, издръжливост и т.н.
С приемането на ДХЕА се цели "подмладяване" на яйчниците, за да дадат по-добър отговор при стимулацията.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #37 -: Декември 04, 2007, 13:16:21 pm »
Понеже все пак е хормонален препарат и пише да се внимава как се прилага може би е добре преди да се вземе да бъде направена консултация с док. дали може да се включи към нашато терапия при стимулация или преди това. На листовката четох , че се пие само 2 седмици, след което задължително се почива 4 седмици и изришно пишеше да не се превишава дневната доза. Така че, ако някой конкретно го е прилагал за случея и се е консултирал с док., нека да сподели повече подробности, защото това не са обикновени добавки все пак.

« Отговор #38 -: Декември 04, 2007, 13:44:25 pm »
Е така де, аз нали от личен опит пиша  :lol: Почнах приема 2 месеца преди процедурата, и спрях да го пия заедно с прегнила преди пункцията  :lol:
Но държа да уточня, че всичко е строго специфично, и не може да се приема хей така на, защото някой си е решил да го пие, специално в нашия случай :lol:

« Отговор #39 -: Декември 23, 2007, 12:19:00 pm »
Момичета, дайте съвет. Вече 16 дни откакто спрях да взимам утрогестан и естрофем, защото опитът беше неуспешен. Но всеки ден съм с главоболие, повдигане и често миризми на храни и напитки "ми обръщат" стомаха. Подозирам, че това е някакъв остатъчен ефект, но има ли начин да се "изчистя" по бързо. Примерно с диета, спорт или друго. Не знам какво да правя, много е неприятно, меко казано. Спрайта вече го ненавиждам, но продължавам да го пия заради натриевия цитрат, който съдържа, против повдигането.