0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Може ли да боли повече от това
« -: Ноември 28, 2007, 13:31:38 pm »
Здравейте, момичета!

В последно време не съм писала във форума, нито съм чела. Днес с огромно усилие на волята си наложих да вляза и разгледам темите. Имам усещането, че е минало ужасно много време от последния ми постинг, в който изразявах надеждата ми, че най-накрая Здравната каса ще ни отговори и ще бъдем одобрени. Е, преди месец е обадих там и новината беше положителна -след 20 ноември можеше да си взема лекарствата. Казах "можеше", защото така и не съм го направила до момента. Не виждам смисъл. Момичета, останах сама. Разделихме се с мъжа, който претендираше, че иска да останем заедно цял живот, да се оженим и да имаме деца....Септември месец писах на д-р Стаменов в неговата тема тук, че нямам търпение да си получим лекарствата и да започнем процедурата. Дори най-хубавата новина беше, че можеше да опитаме на естествен цикъл, защото при мен и хормоните, и яйцеклетките бяха хубави. ...Сега не знам какво да му пиша, нито какво да правя оттук нататък. Въобще има ли смисъл да си вземам така изстраданите и дълго чакани лекарства от Касата. ...Едва ли точно на вас има смисъл да  казвам колко много, много, много, безкрайно много ме боли в момента и колко празна се чувствам.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Може ли да боли повече от това
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2007, 13:46:16 pm »
Хм, много кофтиииии....
Значи не е бил мъжът за теб.
Само мога да предполагам колко страдаш в момента.
Бъди силна.

За лекарствата - вземи ги, пък после ще му мислиш.
Зависи до кога са годни, ще прецениш в последствие
какво да правиш с тях.
Може да се сдобрите и да ги използваш,
може да ги подариш на някого....
Знам ли.
« Последна редакция: Ноември 28, 2007, 13:52:49 pm от eganeva »
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2007, 14:34:50 pm »
Да почнем от хубавите неща:
млада си , здрава , имаш подкрепата на близките си , имаш и приятели ,нали така?

Лошите неща:
една раздяла , с обичан и скъп за теб човек , с една мечта да родиш неговото дете.
Естествено ,че боли !
Боли и още как!

Но това може би е "антракта , а не края" , на вашата връзка.
Или е началото на нов етап в живота ти?!
Кой знае?!

А твоето бебче ще дойде , така или иначе , ще дойде при теб! :D

п.п.Малко оff , значи нашата Велика Идиотска Здравна каса , докато осигури лечение на нуждаещите се  двойки , те може и до пенсия да са я докарали.... :balk_149:

*
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2007, 14:55:26 pm »
До преди известно време като видех тема за раздяла, давах мнение че явно това не е човека с главно Ч, но ...... стерилитета и непрекъснатият копнеж по бебе съвсем ни изтормозва и изнерва :( В много семейства с репродуктивни проблеми, караницити и споровете кога за съществени, кога за несъществени неща, вземат връх над хубавите моменти ...... За съжаление това е реалността и чести се стига до раздели. Стерилитетът може да скрепи една връзка, да обедини двама души около общата им мечта, но може и да е пагубен ....., но не за чувствата - аз не вярвам че те се променят така лесно, може да е пагубен за отношенията Ви един към друг. Май много се разприказвах.....

Миличка, ако няма нещо което не можеш да му простиш, нещо което не е във връзка с лечението и с мечтата за бебе, моят съвет е да поговориш отново с него, за да се разберете. Както каза Efirche това може да е началото на съвсем нов етап от съвместният Ви живот.

Вземи лекарствата - или ще ги ползваш ти или може да ги подариш.

Успех, каквото и да стане.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2007, 15:18:03 pm »
Да така е проблемите със стерилитета или скрепяват връзката и двамата се насочват изцяло към борбата за бебе или унищожават и това което е имало. Но като се замисли човек това , което го е имало ако не е оцеляло значи не е било качествено - точно както е с ембрионите и мисед абортите които се случват много често. От друга страна нещата при теб ,мила seasmilebg, започват да се избистрят и подреждат и може би вече започва хубавото ти бъдеще - например сега вече не стои може би въпросът бебе на всяка цена и ще се поуспокоиш, ако пък бързаш с бебето и го искаш по-скоро можеш да си вземеш лекарствата от здравната каса и да пробваш с донорски материал или с материал на бившия ти ако държиш да е от него, за което ще трябва да си подпишете нужните документи за донорство, въобще алтернативи има много в момента пред теб и в случея можеш сама да си избираш и да се чувстваш свободна да правиш , коквото сама си решиш и когато поискаш ти. Мисля , че не са чак толкова негативни в този план неата при теб, единствено полека-лека ще отминава болката и чувствата ще се притъпяват. Представи си например, че докато обмисляш какво да правиш и твоя човек вземе и се върне при теб-нищо чудно и това да стане, на мъжете понякога им е много трудно да си изяснят нещата и да разберат самите себе си, да свикнат с някои неща и така, продължавай напред и го направи така както ти го искаш и тогава ще си щастлива и може и истинския човек да намериш през това време. Успех!

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2007, 15:18:36 pm »
Мило момиче, тежки моменти в съвместният живот на една двойка неминуемо има. С мъжа ми се "развеждаме" за спорта през половин година. Тежко ни е и на двамата. Само, че никъде няма лесно. В нашето семейство проблема е, че нямаме деца. В съседите, че нямат пари, за да изучат децата си, в сестра ми, че няма мъж до себе си и така до безкрай. Просто някой двойки издържат, а други не. Може би наистина имате още шанс заедно, незнам. Вие сте хората, които знаят отговорите на тези въпроси. А по-страшно и по-болно винаги има. Само се огледай и виж страданието в очите на хората до теб. Виж и усмивките ВЪПРЕКИ страданието, празниците, топлината. Усмихни се и си спомни колко е хубаво човек да е спокоен. Когато се успокоиш ще знаеш как да постъпиш от тук нататък и болката вече няма да е толкова страшна. :)
Мога, стига да искам.
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2007, 17:29:17 pm »
Мили момичета, благодаря ви за мъдрите думи и съпричастността! Прави сте за всичко, което  ми пишете - и за качеството на връзката (ако е била такава, нямало е да се стигне дотук), и за сериозните емоционални последици, до които води проблемът със стерилитета. Познавайки себе си и човека, с когото се разделих, смятам, че това е краят на отношенията ни, а не временна раздяла. Можеше да бъде такава, ако той не беше казал, че не вижда смисъл да бъдем заедно и да имаме деца (!), както и да правя каквото си искам лекарствата.
Мисля си, че все пак ще си взема лекарствата от Здр.каса и ще оставя времето да покаже в кой момент ще ги използвам. За донорски вариант не съм готова психически да мисля - след 3 години на обикаляне на лекари и кабинети,  изясняване на проблеми и най-накрая достигане до отговорите, в цялата тази ситуация ми се иска да остане поне нещо романтично и не толка медицинско, като това да се зачене дете с любов между хората, а не само с медицинска помощ. Благодаря ви още веднъж за силните думи! Прегръщам ви всички и за пореден път се убеждавам, ч в този форум има само силни хора.
« Последна редакция: Ноември 28, 2007, 17:34:24 pm от seasmilebg »
*
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2007, 19:30:27 pm »
Остави си достатъчно време да приемеШ случилото се, а как Ще продължиШ по нататък Ще реШиШ тогава.
Знам, че е клиШе, но след време вероятно Ще се радваШ, че сега се е случило точно така. Един ден Ще си Щастлива с друг мъж до себе си и Ще продължите борбата zа бебе.
Късмет! 
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2007, 19:49:43 pm »
Така е, Таня. Когато ми е било най-тежко и съм се усещала, че има опасност да изпадна в поредната емоционална дупка, съм си казвала, че всъщност може би наистина е по-добре, че се случи точно сега, а не по-тататък, когато нямаше да мога да взема решението само за себе си, а щях да трябва да мисля и за още едно (или) две деца. Ако сега ми е трудно, то е само за мен; ами ако беше минало ин-витрото, и след всичките трудности човекът пак беше решил, че няма смисъл?...Немислимо е. Ще си дам време, за да се стабилизирам, за да усетя отново радостта от всеки изживян ден; няма да се насилвам да искам от себе си повече, отколкмото в момента душата ми може да даде. И когато един ден болката отмине, тогава отново ще продължа да се боря за мечтата ми да имам здраво семейство и щастливи деца. Само че този път с подходящия за мен човек.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2007, 20:41:29 pm »
аз винаги съм вярвала, че хората се търсят и намират първо един за друг. и че са пълноценни и самодостатъчни, защото се обичат. децата са следствие, а не причина за обичта между двама души.
морска-усмивка :D само мога да ти пожелая да се върне на лицето ти скоро. нямам съвет. надявам се най-хубавото тепърва да предстои за теб.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2007, 22:04:38 pm »
Здравей, Сийс. Много ми липсваше свежарското ти настроение тук във форума. А ето, че си преживявала нещо ужасно нещо през, което минах и аз преди година.Няма да ти давам съвети, защото знам как се чувствах аз самата, когато получавах такива. За мое съжаление няма как и с какво да ти помогна( а ако все пак има свиркай). Дай си време и ще видиш, че след като това се е случило така е трябвало да стане. Млада си, здрава и красива ще се вдигнеш отново на крака, за да намериш човека, с който ще сте един за друг и това ще е достатъчно.
Трудно е, сега боли...но тази болка ще отмине, зная го от опит.
Пращам ти една силна прегръдка. Бъди силна.
Живота е за смелите!
*
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2007, 23:23:32 pm »
Миличка seasmilebg, много ме натъжи това, което ти се случва.
Не знам какъв съвет да ти дам.
Поплачи си, потъгувай, но не се отчайвай!
Колкото и клиширано да звучи след всяко зло идва добро.
Явно това не е бащата на твоите деца!
А ти ще имаш такива и ще бъдеш най- добрата майчица.
Просто трябва да намериш човека, който е готов с теб да извърви пътя.
Независимо колко дълъг и труден е той.

Голяма прегръдка от мен.  :bighug:

П.П. И непременно си вземи лекарствата от ЗК!
После ще мислиш дали ще са ти необходими и кога.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #12 -: Ноември 29, 2007, 00:16:00 am »
Мила, много е тъжно и рецепта за щастие няма. Само си помисли, че нищо не е по-страшно от смъртта. От там връщане няма. Всичко друго се преживява, справя се човек и тръгва напред. Мисли така - даден ти е нов шанс да изживееш по друг начин живота си. Да намериш човека, който не се плаши от трудностите с теб. Човек, на чието рамо да се опреш и да вървите ръка за ръка напред. Човек, който когато ти си слаба, ще бъде силен за двама, а не да те остави да носиш и неговия товар. Прегръщам те и ти желая да намериш щастието там, някъде зад ъгъла, пък може това да са ти лекарствата от касата, знае ли човек :wink: Идва Коледа, най-светлия празник, ще се помоля за теб, за това под елхата да те чака твоето щастие! :bighug:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2007, 13:03:56 pm »
Само, че имай предвид че тези лекарства от касата имаш право да ги вземеш до 6 месеца до колкото се спомням и те се съхраняват на определена температура, понякога в хладилник и имат някаква годност, така че ако ще си почиваш от събитията и няма да ги ползваш намери начин да се разбереш с касата или в клиниката да ти ги дадат след време когато ти решиш че си готова за инвитро. Може би ако се разбереш в клиниката да им дадиш тези от касата и после когато искаш да вземеш нови такива ще е най-лесно. Иначе просто ще ги загубиш, а в това време някое друго момиче се нуждае от тях много....Успех ти желая, каквото и да решиш!
« Последна редакция: Ноември 29, 2007, 13:05:40 pm от marina15 »

*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #14 -: Ноември 29, 2007, 13:50:27 pm »
Миличка, ако знаеш само колко познато ми звучи всичко това, което ти се случва...И как ми се иска да ти дам мъничко от моята вяра и силички....Преди около месец и аз пуснах подобна тема.Ако искаш я прегледай. " РАЗОДЪТ - НЕОчАКВАН ИЛИ ПРЕДОПРЕДЕЛЕН". След всичко, което ми се случи все още съм ОК, имам сила да продължа и да се боря с гадния живот. Силата, открих задълбана някъде дълбоко в себе си. Ще мине и този етап и независимо какъв е крайния изход - окончателна раздяла или начало на най-красивия период в живота ти, знай че и в двата случая ти ще спечелиш. Ако е раздяла - ОК, това не е бил късмета ти.АЮко пък е обратното още по-добре. Пожелавам ти каквото и да се случи, в крайна сметка като се сетиш за този период да си кажеш смело НЕ СЪЖАЛЯВАМ!!! Прегръщам те.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #15 -: Ноември 29, 2007, 16:02:06 pm »
Миличка, това не края на твоя живот, а ново начало. Събери сили и кураж да забравиш миналото и да откриеш своя човек, с когото наистина ще си щастлива и горда. Само вярата в доброто ще ти помогне да преодолееш този неприятен емоционален момент, но ти заслужаваш много повече и ще го постигнеш. Имаш подкрепата ми.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #16 -: Ноември 29, 2007, 23:42:10 pm »
Здравейте, мили мои момичета! Трогната и дълбоко развълнувана съм от вниманието, което сте отделили на моя емоционален проблем. Преди малко, докато се прибирах от работа и наблюдавах лицата на хората в автобуса, си мислех колко необятна е човешката душа и колко неописуемо много човешки емоции има на този свят. И в това море от емоции, когато наистина болката или радостта на непознатия до теб човек в автобуса могат да се окажат много по-големи от твоите собствени, ми се струва направо лигавене да седна тук и да ви натоварвам. Защото всяка една от вас е изживяла своята болка и изстрадала своята надежда за лично и майчино щастие....После, като се прибрах и отворих сайта на "Зачатие", и като прочетох изпълнените ви с разбиране и топлина постинги....ами прииска ми се, ако можех, да ви прегърна всички и да усетите колко много значи за мен всеки ред, който сте ми написали. Едновременно искам да се извиня, че в момента не съм "свежарското" момиче, както ми е написала Натали, и едновременно с това изпитвам огромно облекчение, че има хора, които ме разбират как се чувствам.

Много силно искам да вярвам, че това е моето ново начало. Много силно искам да се надявам, че един ден децата ми ще ме обичат не само защото съм им майка, но и заради бащата, с когото сме ги създали. Много силно искам да копнея човекът, който някога ще допусна пак до себе си, да не ме предаде и да ме прегръща не само когато съм силна. Толкова много любов, копнеж, желание за уют и топлина има в сърцето ми!....

Момичета, днес ми се обадиха от касата - одобрена съм със сигурност и когато реша, мога да отида да си взема лекарствата. Почти съм убедена, че искам да ги взема...и същевременно си мисля, че дори и да ги взема, може би някоя двойка се нуждае от тях много повече, отколкото аз в момента. Преди да започна да ви пиша, си навих часовника за по-рано от обикновено, за да имам време да отскоча до Касата и да си взема протоколите. Сега, в края на постинга ми, се замислих. По принцип знам, че мога да ги взема до 6 месеца, след като са ме одобрили, т.е. най-късно до маий догодина. После имам още 6 месеца, през които имам правото да си взема лекарствата от аптеките. т.е. до ноември догодина. Или за това греша? Има ли такъв срок на давност, в който аптеките да изпълнят протоколите? Идея си нямам как ще ми се развие животът, за да знам отсега дали и кога ще ги ползвам. При всички положения обаче знам, че ще трябва да мина ин-витро, защото единствената ми тръба вече е станала изключитлено трудно проходима. Така че може би да си помисля малко.

Прегръщам ви всички, много, много силно и искам да знаете, че няма да предам борбения, непоколебим и оптимистичен дух на "Зачатие" :) 
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2007, 08:48:07 am »
До колкото помня поне преди 2 години, когато мен ме одобриха от касата, срокът за касата беше до 6 месеца да си вземеш протоколите и да се свържеш с личния лекар , после след като ти оформят нещата при него и той ти издаде едни документи за взимането на лекарствата от аптеките, рабатещи със здравната каса -те важаха само до  1 месец , за да ги вземеш. Така си спомням , че ми бяха обяснили. Затова по-долу ти писах, че е най-добре преди това, да направиш уговорка с някоя клиника, да ги ползват те и ако ти решиш след известно време като решиш да правиш инвитро тогава от там да ти дадат нови лекарства. Мисля , че нещо такова не е невъзможно при придварително уговаряне и съгласие от тяхна на клиниката. Не си струва да ги държиш по хладилници и да ги пазиш да не им се случи нещо или срокът им да изтече, защото при създалата се ситуация около теб и до колкото разбирам от твоите постинги, ми се струва, че това решение за инвитрото би могло и да се позабави , освен ако не решиш просто да си имаш дете и да си го гледаш, независимо дали има съпруг до теб или си сама, защото понякога и това е варинт и то не лош, докото чакаш да намериш  чавека до теб. Мисли спокойно и преценявай, за да направиш най-доброто за сабе си , макар че и това човек не може да знае предварително- кое е добро и кое не в този момент и го разбираш след време. Така че май по-добре да ти пожелая да разчиташ на своята интуиция и тя да не те подвежда никога. :P :wink:

*
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2007, 09:11:27 am »
Хубаво е началото на деня.
И залезът е хубав,
защото е началото на нощтта.

Хубаво е началото на любовта.
И раздялата е хубава,
ако е начало на нова лубов.

Пожелавам ти от все сърце да я намериш!

И не се отдавай на яда, болката или мъката, защото те отнемат енергията и отдалечават любовта.
Знам, че е трудно, мила, но ти си силна и ще се справиш!
 :bighug:
*
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2007, 09:20:41 am »
Миличка, мисля, че трябва да си вземеш лекарствата от ЗК независимо дали след това ще ги ползваш или ще ги подариш или каквото и да направиш с тях.
Те така или иначе са отпуснати на теб и здравна каса няма да ги пренасочи към друг нуждаещ се само защото ти се отказваш.
Не съм абсолютна сигурна, защото незнам какъв точно е реда за отказ, но може и да нямаш друга възможност да кандидатстваш отново по тази програма.

Моят съвет е да постъпиш както ти е казала Марина15 - уговори се с клиниката, която посещаваш да ти ги възстановят след време, когато си готова за новият опит.

Каквото и да решиш - успех!
 :bighug: