Здравейте, мили мои момичета! Трогната и дълбоко развълнувана съм от вниманието, което сте отделили на моя емоционален проблем. Преди малко, докато се прибирах от работа и наблюдавах лицата на хората в автобуса, си мислех колко необятна е човешката душа и колко неописуемо много човешки емоции има на този свят. И в това море от емоции, когато наистина болката или радостта на непознатия до теб човек в автобуса могат да се окажат много по-големи от твоите собствени, ми се струва направо лигавене да седна тук и да ви натоварвам. Защото всяка една от вас е изживяла своята болка и изстрадала своята надежда за лично и майчино щастие....После, като се прибрах и отворих сайта на "Зачатие", и като прочетох изпълнените ви с разбиране и топлина постинги....ами прииска ми се, ако можех, да ви прегърна всички и да усетите колко много значи за мен всеки ред, който сте ми написали. Едновременно искам да се извиня, че в момента не съм "свежарското" момиче, както ми е написала Натали, и едновременно с това изпитвам огромно облекчение, че има хора, които ме разбират как се чувствам.
Много силно искам да вярвам, че това е моето ново начало. Много силно искам да се надявам, че един ден децата ми ще ме обичат не само защото съм им майка, но и заради бащата, с когото сме ги създали. Много силно искам да копнея човекът, който някога ще допусна пак до себе си, да не ме предаде и да ме прегръща не само когато съм силна. Толкова много любов, копнеж, желание за уют и топлина има в сърцето ми!....
Момичета, днес ми се обадиха от касата - одобрена съм със сигурност и когато реша, мога да отида да си взема лекарствата. Почти съм убедена, че искам да ги взема...и същевременно си мисля, че дори и да ги взема, може би някоя двойка се нуждае от тях много повече, отколкото аз в момента. Преди да започна да ви пиша, си навих часовника за по-рано от обикновено, за да имам време да отскоча до Касата и да си взема протоколите. Сега, в края на постинга ми, се замислих. По принцип знам, че мога да ги взема до 6 месеца, след като са ме одобрили, т.е. най-късно до маий догодина. После имам още 6 месеца, през които имам правото да си взема лекарствата от аптеките. т.е. до ноември догодина. Или за това греша? Има ли такъв срок на давност, в който аптеките да изпълнят протоколите? Идея си нямам как ще ми се развие животът, за да знам отсега дали и кога ще ги ползвам. При всички положения обаче знам, че ще трябва да мина ин-витро, защото единствената ми тръба вече е станала изключитлено трудно проходима. Така че може би да си помисля малко.
Прегръщам ви всички, много, много силно и искам да знаете, че няма да предам борбения, непоколебим и оптимистичен дух на "Зачатие"