По време на приема на Софор-а правила ли си УЗ, имаш ли идея от кога е проблема с дебелината на маточната лигавица? Преди Глюкофаж-а или след него? А проблем с щитовидната жлеза от кога имаш, от кога си на Л-тироксин?
Сиофора го взимах до предния месец - точно две години и през това време съм имала две стимулации, придружени с няколко фоликулометрии, така че мога да кажа че редовно съм гледана на УЗ. Аз и по напрад казах, че след третия спонтанен се получи промяна в цикъла, а от тогава до сега не съм правила нищо, не съм ходила на лекар, също и УЗ, бях си дала почивка. И предния месец вече се почувствах готова за нов опит и започнахме с изследванията. Първо ТАТ и МАТ, ИРИ, обременяване, гинекологичен. При тат и мат нямаше никакво раздвижване в ст-стите, но на УЗ на щитовидната излезнаха дискретни убразования, ИРИ-то беше доста над ст-стите, а обременяването в норма. Тогава се смени сиофора с глюкофажа и започнах да взимам л тироксина. Гинекологичния преглед е след 20 дни след започването на л тироксина, за толкова малко дни може ли да повлияе?
Днес ходих тук при нашия ендокринолог и той не беше съгласен, че имам изписан л тироскин без да имам проблеми с хормоните. Каза да се обадя на Тодорова и да обсъдим още веднъж нещата. Също така ми препоръча да увелича дозата на метформина от 2 на 3 хапчета дневно.
Днес имам някаква пародия на цикъл, във вторник ще пусна хормони да видим как са.
А казаха ли ти каква би могла да е причината за поредиците от аборти? Та ти явно нямаш проблем да забременяваш.
Последната теория беше, че проблема идва от моя мъж. Пуснахме SDI теста, резултата е отличен, при което всичките теорията отпадна и сега сме пак от начало, нищо със сигурност. Направиха ми на мен някакво изследване на кръвта, което така и не разбрах как се казва, и евентуално да се открие там проблем, но и той е добър. Остава да си мислим, че проблема е комплексен НК клетки + 3 ДНК фактора + метаболитен синдром + ендокринните проблеми.
А и ову на естествен цикъл просто нямам. Забременяване постигаме единствено със стимулация, но и това не може да е безконечно.
П.П. Сега си погледнах в какви ст-сти е била лигавицата назад във времето. Във втората фаза е била 12-16 мм, а през първата 6-9 мм. Даже видях, че едната бременност /двуплодна/ в 6 сед. е 9 мм, което ми се вижда твърде малко.
Ох, дано е нещо временно и за един месец да се нормализират нещата и другия да започваме.