У нас - 21-22 градуса през деня, малко по-хладно през нощта.
Обличам я с потник боди или с къс ръкав, отгоре памучен гащеризон или блузка и ританки, но на ходилата гледам да и е топло, слагам чорапки винаги. Детето и днес спа един час навън в количката, след което още два въте. На вън е с гореописаните дрехи, но пъхната в космонавт с памучна шапка. Количката е изолирана да не прониква студ с дебело одеяло.
Излизаме и на лек дъжд, лек вятър, понеже имаме голям навес на терасата и там я държа. През по-топлички дни спи навън в количката и по три часа.
Не излизаме само в мъгла.
При къпане - преди това - стои чисто гола поне 5-7 мин., не съм засичала, от както се е родила и сега, а след къпането я обличам поне 10 мин., т.е. пак е гола, но е подсушена и наметната с хавлията. Само при къпане температурата в стаята е 24 градуса. Аз съм спокойна единствено, когато правя тоалет на Кристина и затова съм толкова бавна.
Задължително проветрявам на Кристина през деня по няколко пъти, като не я изнасям от стаята разбира се, просто тогава си е в креватчето и е завита. Може да е екстремно, но проветрявам и след къпане /когато съм я сложила за нощен сън/, понеже я къпя във вана в стаята и от водата и силната печка въздуха става гаден.
Дано са ни здрави децата.