Може ли да се ходи на разходка:
-в мрачен ден - да, без проблем
-в ден със слаб до среден вятър - също, като за всеки случай слагам найлона за дъжд на количката
-в ден, когато леко ръми? - Алекс като беше по-малък, слагах го в кенгурото, с един чадър в ръка и се разхождахме около 30-40 мин.
Можем ли да излизаме с деца, когато те са на лечение за нещо по-леко, примерно настинка, но като цяло са в добра кондиция? Дете с кашлица може ли да се извежда или трябва задължително да седи у дома? - даже и с бронхит, на нас тук ни казаха, че можем да го извеждаме без проблем на хладно и влажно на разходка.
Когато излизате с какво обличате децата си? По-малките бебета и по-големките деца? - за по-малките според зависи какво е времето - преди слагах якенце, нормална блузка, боди, панталонче или ританки и го пъхах в чувалчето за излизане. Сега като е по-голям - на по-студеното - боди, пуловер или блуза, ватирани панталони и чорапогащник. Отгоре яке за дъжд или нормално, дебело яке,задължително и в двата случай шапка.
Трябва ли да са навлечени до пръскане и завити с вълнение одеала при 10 градуса спокойно време? - одеало рядко съм слагала, само като съвсем малко бебе, но пък аз съм майка екстремистка и сме излизали и на снежна буря. Слагам одеало само ако е заспал в количката и ме е страх ако се изпоти, да не го простудя. В останалите случаи - чувалчето е било напълно достатъчно.
Трябва ли у дома децата да са облечени с вълнени дрехи, ако поддържаме Т 24 градуса? - при температура 24 градуса бих го държала по къс ръкав. В къщи най-високата температура е била 21 градуса. Той не може да спи на горещо и рядко е чак толкова. Терлици съм слагала като беше по-малък защото не можех да му задържа чорапчетата да не падат, а с тях си помагах. Елече рядко, само ако не си търпи горната блуза и ми се струва че е студено. В къщи е облечен с боди, чорапки, горна блузка и долнище. Напълно достатъчно да се чувства комфортно и да не се изпотява.
В повечето книги за бебета има описани условията, при които трябва да виреят децата. Препоръчителните температури за спане и отглеждане са 18-20 за сън и 22 за стаята. За къпане 35-37 градуса на водата. Ти поне беше свидетел ние при какви условия разхождахме Алекс, така че не мисля че си сбъркала нещо или че ще я разболееш. В крайна сметка детето няма как да добие имунитет ако поне веднъж не се разболее. Разхождай я когато имаш желание, когато виждаш че на нея й е добре и заспива на вън. Навсякъде лекарите казват, че разходките са здраве. Тук немците разхождат децата си и в дъжд, и в студ, и във виелица, и в сняг. За мен те са една от най-здравите нации в света.