0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

molq vi препоръчайте гинеколог в софия
« Отговор #20 -: Декември 30, 2005, 09:46:16 am »
Срам-не срам - ревах. Честно. И после се ужасих как може да съм такава лигла, щото снимката не е страшна. Ама - това е положението ;)
*
« Отговор #21 -: Декември 30, 2005, 10:05:34 am »
Е чак пък лигла, просто си реагирала емоцианално :)
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #22 -: Декември 30, 2005, 10:52:06 am »
да ви кажа честно,аз предпочитах лапарото ,пред цветна снимка.И на мен ми се вижда гадничко.
<br />
« Отговор #23 -: Декември 30, 2005, 11:40:49 am »
Не боли цветната снимка, ако нямаш проблем, а ако са запушени тръбите си боли доста. Поне мен ме болеше, доктора понапъна малко, за да е сигурен, че не е някакъв спазъм. Но със сигурност е за предпочитане пред лапароскопията. Като ти се напълни корема с въздух хич не е приятно, така че аз предпочитам цветната снимка. Болката е подобна на менструалната, но мооого по силна (това беше при мен при запушени тръби).
« Отговор #24 -: Декември 30, 2005, 11:49:57 am »
Пупсик, при лапароскопията няма никаква болка.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #25 -: Декември 30, 2005, 11:57:01 am »
Съгласна съм, FreshBreeze, но трябва ли да ти остава белег и изобщо да се прави операция, ако няма нужда. Искам да кажа тръбите може да са проходими. Това си е мое мнение, разбира се, болката беше гадничка, но пък след половин час мина. А мен много ме болеше стомаха, имах чувството,че дупка ще ми се изкопае след лапарото и бях надута все едно че съм в края на четвъртия месец. При теб може и да не е било така. :)
« Отговор #26 -: Декември 30, 2005, 12:01:36 pm »
Обаче има и нещо друго, при лапарото се виждат доста неща - там проверяват и проходимостта на тръбите и се оглежда всичко отвътре. На мен като са ми запушени тръбите пак ми правиха лапароскопия, за да установят от какво точно е запушането, така че май е добре да се направи лапароскопията.
« Отговор #27 -: Декември 30, 2005, 12:10:14 pm »
Пупсик, писах ти на лични.
« Отговор #28 -: Декември 30, 2005, 14:10:36 pm »
Пупсик, така е - по реда си първо е цветната снимка, но както и ти си писала - при лапарото се видждат евентуални сраствания, ендометриоза.. а и като си под упойка мисля не може да стане спазъм и да се получат грешни резултати. Но само от гледна точна на болката не би трябвало да се взима решение едното или другото. При цветната снимка пък има вредно облъчване.
Лапарото в общи линии не причинява дискомфорт, мен като ме пусна упойката и бях готова да си ходя. Но наистина е различно при всеки, както и влиянието на пълна упойка.
Благодаря ти, Бени!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #29 -: Декември 31, 2005, 15:33:37 pm »
И аз ревах на цв.снимка...като магаре-бях се подготвила за болка ,но не чак за такава.Мина предела,в който можех да я понеса и надух гайдата.Срам ме беше ама нямаше как :oops:  :oops:  :oops:
*
« Отговор #30 -: Януари 02, 2006, 12:38:24 pm »
мен не ме беше страх, обаче като вкараха веществото, и много ме заболя. Изтраях го някак си, не беше чак болка за умиране, но гадното дойде после - като станах, така ми прилоша, причерня ми пред очите и ми се догади страшно, изби ме студна пот и имах чувството, че някой издърпва пода от краката ми. Лекаят ме сложи да легна и след половин час си тръгнах. Ако трябва да го сравня с лапарото, определено бих избрала цветната снимка - лапарото си е операция под пълна упойка, седиш в болница няколко дни, остават ти белези, изобщо не става дума за сравнение.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
« Отговор #31 -: Януари 02, 2006, 13:19:42 pm »
Майски, това е защото не си закусвала.
*
« Отговор #32 -: Януари 03, 2006, 12:10:40 pm »
да! точно така беше! ами никой нищо не беше споменал по въпроса...абе минало-свършено. Другите момичета да си знаят поне
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #33 -: Януари 05, 2006, 13:50:36 pm »
еи хорица малко ме нямаше ама бяхме в софията на преглед има добри и лоши новини една от добрите е че лякаря каза че нямам кисти нямам поликистоза и няма да ми правят снимка :D  отдъхнах си но ...за малко в каря на месеца ще правим лапарото сега правим нужните изследвания другата лоша новина е че почти е сигорен че тръбата ми е запушена. е прегледа ще го останови със сигорност каза че ако може ще я отпуши насилствено(каквото и да означава това) ако ли не ще подготвяме документи за ин-витро :?  и каквото господ реши натам
за много години на всички и поздрави
*

naha

• 1474
« Отговор #34 -: Януари 05, 2006, 13:58:47 pm »
z22 очарована съм от доктор филипов многог мил човек напълно се ангажира с мен и беше много внимателен
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #35 -: Януари 05, 2006, 14:42:03 pm »
Цитат на: naha
z22 очарована съм от доктор филипов многог мил човек напълно се ангажира с мен и беше много внимателен

радвам се,че ти е допаднал.Не се стряскай обаче от новината за тръбата-няма как да знае,че е запушена само от прегледа.И дори да е такава,то ако другата е наред,пак има шанс за естествено забременяване.
 А д-р Филипов е много бодър в лапароскопиите,така че няма да съжаляваш.
<br />
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #36 -: Януари 05, 2006, 20:58:52 pm »
Зори написа : Не се стряскай обаче от новината за тръбата-няма как да знае,че е запушена само от прегледа.

А палпацията като диагонстика при мануален преглед? Може и да бъркам , де .....
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #37 -: Януари 05, 2006, 21:13:50 pm »
ми не знам Лейди.Сраствания може би,ма за запушени-знам ли,може да греша.
<br />
*

naha

• 1474
« Отговор #38 -: Януари 09, 2006, 18:28:05 pm »
z22 ми то другата тръбичка ми я няма махната ми е при предишна операция то от там  ми идвам притесненията. ама да ви кажа нещо не съм кои знае колко притеснена а трябва. сигорно щото предварително си изкарах депресиите. аиде да минава и лапарото да да се знае вече  мене повече ме притеснява неизвесното. ако ми е запушена (дано не :cry: ) ще ми приготви документите за ин-витрото - така каза филипов- още както е началото на годината да запишем през здравна каса. сигорно голямо чакане ще падне :? . днес видех племеника си тои е на 3г голяма фурия и какво да ти кажа още по силно го искаш като ги гледаш, нали!
много поздрави и усмивки :)
*
« Отговор #39 -: Януари 09, 2006, 18:47:16 pm »
Хей, Naha, горе главата! И ти ще си имаш бебче! Решавай проблемите един след друг и гледай да не се тормозиш много.  :)