0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хидротубация
« -: Ноември 14, 2005, 11:51:33 am »
Мацки, моля ако някоя е правила да сподели опита си, сигурно има стара тема, но да си призная емоционалната съм я подхванала... та какво точно представлява, боли ли? Въобще моля ви споделете личния си опит! Има ли риск за увреждане на тръбите, такива неща...
*
Хидротубация
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2005, 11:56:09 am »
Аз правих хидротубация в МЦРЗ. Трая 10 минути, не ме боля изобщо, малко е неприятно, но се преживява. Имах болки след процедурата няколко часа, даже вдигнах и температура /докторката каза, че било нормално/, но в никакъв случай не мога да кажа, че е нещо, което да не може да се преживее. Болките бяха като при цикъл, но по силни, та се наложи да взема хапче /иначе не взимам/. Това е. Ако трябва, направи я, не е нещо кой знае какво. Успех!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Хидротубация
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2005, 13:15:10 pm »
хидротубацията е най-неинвазивният метод за изследване на тръбната проходимост. не е вредна за тръбите, даже обратното - разрошва им власинките и подпомага проходимостта.
правила съм 2 хидротубации без да усетя абсолютно никаква болка или дискомфорт.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Мерси мацинки...
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2005, 18:58:40 pm »
... само да ви питам с упойка ли се действа? Или по-добре да я направя без упойка. До кой ден се прави?

Целувки!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Хидротубация
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2005, 19:30:01 pm »
Виж ТУК и ТУК.
*

jam

• *
  • 14924
Re: Мерси мацинки...
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2005, 10:20:52 am »
Цитат на: bubeto
... само да ви питам с упойка ли се действа? Или по-добре да я направя без упойка. До кой ден се прави?

прави се между 8 и 11 ден от цикъла, не се прави с упойка.
абе това е толкова мека процедура, за какви упойки говориш... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Абе...
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2005, 17:47:38 pm »
... много се наплаших от възможните усложнения :((((
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Хидротубация
« Отговор #7 -: Ноември 15, 2005, 17:55:08 pm »
Няма усложнение, споко.
Ако толкова те е страх - пий антибиотик.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Хидротубация
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2007, 14:32:34 pm »
Момичета,
подновявам тази тема, защото имам въпросче. Къде мога да направя хидротубация в София и колко струва?
В Тина Киркова, където правих първия си опит инвитро, не практикуват тази процедура (там правят само цветна снимка).
В МЦРЗ процетох, че се прави - дори имаше ценоразпис (70лв), но искам да видя и други възможни места. Моля миналите през тази процедура да споделят.
И още един въпрос - След самата процедура ще мога ли да си ходя на работа?
Благодаря!
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2007, 15:35:03 pm »
Миси, не е невъзможно да отидеш веднага на работа, но се приготви -няколко часа след това боли като силни менструални болки - поне при мен беше така.
Аз правих преди време при Владимиров, но не помня цената :?
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #10 -: Февруари 28, 2007, 16:10:47 pm »
Аз првих процедурата при д-р. Владимиров юни 2006г. струваше мисля 70лв., по време на самата процедура имаше леки болки подобни на менструация, които продължиха около 5 мин. след процедурата и отшумяха, така, че може би ще можеш да отидеш на работа.Явно при всеки е различно.
« Последна редакция: Февруари 28, 2007, 16:12:52 pm от everton »
*
« Отговор #11 -: Февруари 28, 2007, 20:49:35 pm »
Правила съм хидротубация два пъти.Не че хич не боли но е слаба моментне болка която след 1-2 часа отшумява.Ако си правила цветна снимка балката при нея е по-холяма отколкото при ходрото-поне при мен беше така.Няма страшно.Успех.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #12 -: Февруари 28, 2007, 21:33:46 pm »
www.ivf.bg

там съм правила 2 пъти хидротубация. мен лично не ме боля изобщо, отидох си на работа веднага след това. тогава цената беше 70 лв + 25 лв за УЗ, сега не знам колко е, но на сайта има ценоразпис.

*
« Отговор #13 -: Март 01, 2007, 21:59:26 pm »
Момичета,явно за всеки организъм е различно.Аз правих днес.Болката ми мина веднага след процедурата,но ми се явиха ужасни болки в червата и останалите карантии...не знам точно кое ме боли,защото целият ми корем е подут и скован от спазми,а долу-ниско изобщо не ме боли.На някой случвало ли му се е подобно нещо?? :balk_160:
« Отговор #14 -: Март 01, 2007, 22:27:30 pm »
Момичета,явно за всеки организъм е различно.Аз правих днес.Болката ми мина веднага след процедурата,но ми се явиха ужасни болки в червата и останалите карантии...не знам точно кое ме боли,защото целият ми корем е подут и скован от спазми,а долу-ниско изобщо не ме боли.На някой случвало ли му се е подобно нещо?? :balk_160:

А, да, сега се сещам, че и на мен ми беше същото. Имам 9 такива. 3х3 месеца. Бяха лечебни. През тези три месеца, коремът постоянно ме понаболяваше като пред цикъл и беше подут, червата ми бълукаха и имах колики.
*
« Отговор #15 -: Март 02, 2007, 08:53:50 am »
Коринка,благодаря ти за отговора!Успокои ме.Чудех се дали не е странична реакция :?...Ти си герой,щом си изтърпяла 9-дано да са ти помогнали!!!Желая ти много късмет,както,разбира се и на всички останали мацки : :a_cat_04:  :a_cat_03: :a_cat_03: :a_cat_03: :a_cat_03: :a_cat_03: :a_cat_03: :a_cat_03: :a_cat_03: :a_cat_03: :a_cat_03:  :sunshine: