Deep, с удоволствие ще ти разкажа как минха трансферите при мен. Както вече знаеш имам два опита я Якентро. И при двата опита трансферът мина по един и същ начин. Еднакво добре организирано, безболезнено и спокойно. Първата ми пункция беше на 19.04.2007г. Цялата информация за резултата от пукнция получихме лично от главния ембрилог на клиниката, който лично се качи при мен в стаята в която бях настанена за следене, до мен беше и мъжът ми.Той лично попита дали желаем да разговаряме на английски или желаем Албена да ни превежда от гръцки.Предпочетохме превод от Албена, защото съпругът ми не говори английски. и така добитите яйцеклетки бяха 13. Отделеният материал от съпруга ми не беше с много добри показатели, но имахме обещанието че ще се постарят да подберат най-годните семенца.Лежах около час и половина в клиниката и след това помолихме Албена да ни заведе някъде да хапнем, защото аз умирах от глад. Почерпихме се подобаващо и късния следобед тръгнахме за Пловдив. На следващия ден към обяд Албена ми се обади на личния ми мобилен, за да ме информира най-подробно за състоянието на ембрионите ни. От 13 яйцеклетки, като всички са били иксирани, имахме 8 чудесни ембриона. Ембриолозите на клиниката бяха на мнение, че ако ембрионите ни се развиват по същия начин отиваме на бластоцистен трансфер. На следващия ден Албена пак ми се обади и потвърди че нещата се развиват добре, но имало няколоко ембриона, които малко изоставали от развитието си. Разбрахме се на следващия ден ще ми каже кога ще бъде трансферът. На третия ден от пункцията се чухме и потвърди че трансферът ми ще бъде на следващия ден, т.е. 4-ти ден от пукнцията. Ние бяхме подготвени и наобяд тръгнахме за Солун като помолихме Албена да ни резервира стая в хотел в Солун. Пристигнахме, настанихме и излезнахме из Солун.На следващия ден 23.04.07г. в 10.30 ч. имах час за трансфер. Отидохме с такси до клиниката, там ни чакаше Албена и ме заведе в стаята в която щеше да ми бъде направен трансферът. Първото нещо, което ми направи впечатление беше един жълт лист, форамт А4, който в специална поставка беше поставен на въшната страна на вратата. На него влизайки успях да прочета името си изписано на латиница. Като се приготвих Албена взе листа от вратата и ми го показа. Предствляваше протокол съставен в дена на пункцията ми. Там в таблица бяха ежедневно попълвани данни за ембионите, като брой, оплодени, качество, обозначено с букви, стадий на развитие. В следващия момент Албена ми даде няколкократно увеличена снимка на трите ембриончета избрани да ми бъдат трансферирани. Две от тях бяха на стадий морула, а третото беше разделено на 10 клетки. Искам да отбележа че на снимката ми на английски и гръцки беше напечатано името ми, датата и часа на снимането, а най-отгоре на листа е и фирменото лого на Якентро. Дори е описан вида на камерата с която е направена снимката. Аз знаех вече че ще имам снимка, защото два дни преди това на 19.04.07г. беше минал трансферът на най-добрата ми приятелка в същата клиника. Въпреки това снимката много ме развълнува и после като се прибрахме с удоволствие я показвах на роднините ми. После в стаята влезна ембриологът, грижил се за бебчетата ми и проф. Никос Прапас. Обясниха ми че ако някой от останалите ембриона се развият до стадий бластоцист ще го замразят за следващ трансфер безплатно за 5 год. Трансферът ми мина абсолючтно безболезнено, като приключи проф. Прапас ми показа местоположението на ембрионалната капка - тя много ясно се виждаше на УЗИ-то. Пожела ми искренно успех и ме оставиха да си лежа на магарето. Забравих да спомена че трансферът се извършва на пълен пикочен мехур. След като всички излезнаха от стаята се изпишках и спокойно си лежах 45 мин. По някое време Албена доведе мъжа ми при мен, да не ми е скучно. След това станах, облякох се сама платихме процедурата на касата на клиниката и се ме качиха в отделна стая да си полежа, докато мъжът ми отиде да вземе колата ни, която умишлено оставихме пред хотела. Тръгнахме за България 2 часа след трансфера. По време на пътя лежах на задната седалка на колата ни, като се бях подготвила с одеялца, възглавнички за да ми е удобно. Резултатът от първия трансфер беше ЧХГ на 15 ден 4200 и рефгистрирана двуплодна бременност на Узи, която за мое съжаление приключи седмица по късно след обилно кървене. Нещата около втория трансфер се развиха абсолютно по същия начин. Отново ми беше показан протокола за развитието на ембрионите ми и отново получих снимка на избраните за трансфер ембриони. Той беше извършен пак от проф.Никос Прапас, който този път ми каза една молитва на гръцки, докато чакаше ембриологът да потвърди, че катетърчето е празно. Разликата между двата ми трансфера беше само в деня - вторият бе на 3-ти ден от пункцията. Два от ембрионите бяха осемклетъчни, а третия беше разделен нА 7 клетки. След втория трансфер тръгнахме веднага за България. Резултатът от него първоналчално беше триплодна бременност, която в 12-та гест.седмица проф.Прапас редуцира до двуплодна, която към момента се развива нормално. Стимулациите ми и двата пъти бяха водени от Д-р Васил Даскалов в Пловдив, под стриктния контрол на Прапас по предварително изпратен ми протокол. Дано да съм ти била полезна.