Ще отговоря на всички, които са ми писали.
При двата опита, които направих в Якентро, състоянието ми преди трансфер беше координирано по телефона чрез Албена, която е предавала някаква информация на д-р Прапас и съответно ми препредаваше мнения. При втория ми опит дори не ме насочиха към български лекар, с когото Якентро работи в БГ и който да следи състоянието ми. Многократно състоянието ми беше коментирано само на базата на телефонни разговори с Албена /това имам предвид под „задочни” консултации/. Отделен е въпросът, че при интелекта на Албена не знам изобщо какво и как е било комуникирано… По същия начин процедираха и с много други пациенти – била съм свидетел на това. Както съм била и свидетел на факта, че Албена дава мнения по телефона и съветва пациенти без изобщо да се е консултирала с докторите Прапас по конкретния случай…
Недопустимо е клиника с претенциите и репутацията на Якентро да не установи наличието на хидросалпингс в моя случай – при положение, че съм направила абсолютно всички изследвания, които те ми поискаха и неизменно питах какво още да изследвам… Груба лекарска небрежност! Бях се доверила изцяло на тази клиника и разчитах, че ще се отнесат сериозно към моя случай и ще предвидят всички медицински факти, свързани със състоянието ми. Това беше и смисълът на всички скъпо платени процедури и консултации, които сме провеждали с тях!
Това, че някои момичета са имали късмета да успеят в Якентро от първи опит със собствени яйцеклетки, е прекрасно! Но трябва ли да премълчавам фактите, свързани с недобросъвестно отношение на клиниката към донорските случаи?! Горчиво съм разочарована от отношението на Якентро и нямам никаква причина да премълчавам случилото се, защото не бих искала и други жени да попадат в моята ситуация.
И накрая, дори да е направена грешка от страна на Якентро, човешко беше поне да получим някакво извинение от тях… Нищо подобно, бяхме въвлечени в неприятна кореспонденция с клиниката /като последствие от нарочната среща, на която отидохме в Солун/ и едва ли не се оказахме виновни за това, че се опитваме да изясним случилото се… Да не говорим за откритата заплаха, че, цитирам дословно, носим отговорност за написаното тук!!!
Не искам също да коментирам и факта, че нямаме никакъв документ или фактура за процедурите и плащанията, направени в Якентро... Все едно никога не сме били пациенти на тази клиника...
Това също е обичайна практика за тази клиника...
Към mct: да, в България се правят процедури с донорски яйцеклетки - в клиниките на д-р Стаменов, на Щерев, както и на други места.