Здравейте момичета!
Изчетох няколко статии за СПКЯ, но все пак искам да поговоря тука на "живо" с вас за това.
Днес ми беше поставена тази диагноза въз основа на ултразвуков преглед и резултати от хормоналните изследвания.
Стигна се до тези изследвания след поредното закъсняване на мензиса ми, последен беше на 22.09.
Общо везето ме интересува как протича при вас лечението, защото ендокринологът ми описа 3 варианта на терапия, които можем да започнем.
Преди да започнем трябва да направя само теста за инсулинова резистентност в понеделник, въз основа на стойностите от него ще се назначи лечение.
Първото, което лекарят ми спомена в днешния разговор е лечение с метформин.
Втора възможност би била повторно вземане на Диане 3 месеца с последваща стимулация.
Понеже ми дойде много инфо наведнъж днес, не разбрах дали под стимулация той имаше пред вид прогестероновите препарати.
Спомена също и оперативния вариант.
Споделете ми с какъв тип лечение на СПКЯ сте вие и с каква успеваемост?
Благодаря ви от сърце предварително за всякакъв вид информация и за времето ви!
П.П. Не знам до колко е от значение, но от година и половина съм на Достинекс в малки дози-половинка на седмица за намаляване на пролактина. Засега успешно! А от юни прекъснах едногодишното приемане на Диане поради желание за забременяване
На момичетата, които само ще четат пожелавам много КЪСМЕТ и най-вече СПОКОСЙТВИЕ при бебеправенето