0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: графиката на beba
« Отговор #60 -: Декември 10, 2007, 13:04:36 pm »
Ами и аз незнам защо го направих, този тест. Зням, че беше излишно и бях сигурна, че  ще е отрицателен. То няма как да е (+), но някак от вътре ми идваше да го направя, пък си имах вкъщи тест та така, то даже дето се вика не го правих и със сутришна урина,абе безсмислица някаква, де да знам и аз какво ми стана . Сега само за прогестерона си мисля да ли ще е в норма. Бая прочетох, но така и не открих в какво граници трябва да бъде.Продължавам с издирванията.
« Отговор #61 -: Декември 10, 2007, 13:09:39 pm »
нали ти казах вече :wink:,всяка лаборатория си има референтни граници за различните фази - ФФ,ОФ,ЛФ!!!ти ги попитай какви са им референтните за ЛФ и тогава ще разбереш в какви граници трябва да е ,и дали ти е в норма!!! :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #62 -: Декември 10, 2007, 13:19:56 pm »
А......... ясно разбрах. Мерси  katia13, много помагаш. Целувки!!!
« Отговор #63 -: Декември 10, 2007, 13:39:52 pm »
 :D помагам за това което знам...,то не е много.. :oops:,но понеже само преди месец задавах същите въпроси като теб..и предполагам колко си напрегната!!!много е гадно като незнаеш нещо,защо е така!!!чудиш се-сега това какво означава...,онова какво е.. :lol: :lol: :lol:!!!!на мен тогава ми помогнаха страшно много-denis, зеленоочка,miusli...и много други момичета,за което им благодаря :bighug:!!!така сега като знаеш,следващия или по-следващия месец ще помагаш на други момичета които се сблъскват със същото!! :crossfingers:
п.п. и да пишеш резултата от прогестерона с референтните стойности..ок?
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #64 -: Декември 10, 2007, 20:02:27 pm »
хееей беба,ти мен ме питаш,а къде са твойте стойности?! :wink:айде пиши ги,че и аз нямам търпение да ти ги видя.. :D
п.п. моите вече ги пуснах в моята графика :wink:!до утре :)
« Последна редакция: Декември 10, 2007, 20:17:47 pm от katia13 »
« Отговор #65 -: Декември 11, 2007, 10:00:41 am »
Ами не успях да взема моите. Днес ще ходя следобед. Вчера бях, но нямаше интернет,а тя ги поверява по интернет още преди да са ги занесли. Днес вече ще  ги донесат в кабинета. Много странно реагира като и казах че ще искам референтни стойности. Вика ми “аз ще ти кажа дали е добре какви са тези стойности и за какво са ти” Аз обаче ще настоявам. После като имам инфо ще пиша.
« Отговор #66 -: Декември 11, 2007, 10:34:50 am »
много е странна тая твойта лекарка 8O!и аз все попадам на едни...ама като гледам не съм единствена...АМАН от мързеливци!!!кво я интересува защо са ти рефернтните стойности,тя е длъжна да ти ги даде...ако си смениш лекаря и нали новия при който идеш,за да ти признае предишните изследвамия,ще му трябва пълна инфо!!!а като не ти дадат референтните,новия лекар как ще разбере лабораторията в която са правени с какви стойности работи!!!!за да ти каже неговото мнение дали са в норма!!!
кажи и да си гледа работата като хората и да ти дава пълна информация по изследванията,включително и референтните..ДЛЪЖНА Е като искаш!!!нестига че вече като гледам пациентите се налага да казват на лекарите какви изследвания да им правят,ми няма да ни казват и резултатите като хората ли... :x :x :x
ЛЕЛЕ КАК СЕ ВБЕСИХ!!!!скоро ще подредя някой лекар както аз си знам..натам вървят нещата май..то бива, бива ..ама това вече е прекалено!!!
« Отговор #67 -: Декември 12, 2007, 10:16:29 am »
Ето ме, най- после имам резултата:  12,81  при референтни стойности в                ЛФ: 3,28 - 38,63.  тя каза, че е добре.  Вие как мислите?
« Отговор #68 -: Декември 12, 2007, 10:19:59 am »
в граници е!но като съдя по това,че и моя е в граници,но трябвало да е по-близо до горната граница..незнам може да ти е малко нисък..
дано се включи денис или зеленоочка,да видим какво ще кажат те за теб!щото всеки човек е различен,може в твоя случай да си е ок! :D
« Отговор #69 -: Декември 13, 2007, 11:36:14 am »
Правих си тест, май нищо не е станало. Дано другия месец имаме повече късмет. БТ ми е все така, сега ще чакам да ми дойде, после пак ще се залавяме за работа.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #70 -: Декември 14, 2007, 07:59:11 am »
Ето ме, най- после имам резултата:  12,81  при референтни стойности в                ЛФ: 3,28 - 38,63.  тя каза, че е добре.  Вие как мислите?
Прогестерона показва че е имало О. но яйцеклетката не е била много читава.
НО - това показва стойността, ако са изпълнени другите условия.
Според мен си го направила на 6 ден след О.
О е била на 16/17 ден броиш 18,19,20,21,22,23 - ти си го направила на 23 , което е 6 дена след О.
Но и така да е едва ли е бил повече от 15-17, което е горе-долу добре, но може да е още по-добре.
Ако е над 14-15, това показва че е имало норм.О.
Така че от това изследване не може да се направи никакъв извод.
Според мен е малко нисък прогестерона - показва го и БТ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #71 -: Декември 17, 2007, 09:05:09 am »
В събота  по обяд  :balk_145: ми дойде. То още сутринта, като видях БТ и ми стана ясно, че така ще се развият нещата ама все се над
« Отговор #72 -: Декември 17, 2007, 09:09:16 am »
надявах да ме подмине. Сега имам едно питане. Според вас, така като ми гледате графиките, колко дни да отбележа за  продължителност на  цикъла в календара за да ми се изчисляват точно фертилните дни?
« Отговор #73 -: Декември 17, 2007, 09:10:36 am »
6Е6А,МАЙ НА ВСИЧКИ НИ Е ДОШЛО В СЪБОТА...ГАДНА ЛЕЛКА,В ЕДИН ДЕН НА ТООООЛКОВА ХОРА НА ГОСТИ СЕ САМОПОКАНИ.. :( !!ДРУГИЯ МЕСЕЦ ТРЯБВА ДА СИ ЗАЛОСТИМ ВРАТИТЕ ... :wink:
« Отговор #74 -: Декември 17, 2007, 10:09:09 am »
Трябваше да ида да дам кръв за хормони между 3-5 ден, но мисля да зарежа всичко за другия месец. Сега точно преди празниците не ми се ще да се травмирам още повече. То като гледам и лекарката не си дава много зор, в смисъл, че и да си ги направя явно пак ще каже да поизчакаме. Така или иначе ще ми идва на 10 януари та реших да остаяв за тогава прегледи и изследвания. За сега само ще си меря БТ и тестове за ОВУ. И разбира се сближаване с любимия  :cuddle: то по празниците си почива чивек и по се отпуска, дано да стане ако ли не почваме сериозно да издирваме причината. 
« Отговор #75 -: Декември 17, 2007, 14:56:07 pm »
Момичета, поразрових се и открих, че ако ида направо в лабораторията ще ми дойде доста по евтино да си направя хормоните. Тя ми говореше за 5+1 че тярбвало м/у 3-5 ден да се изледват. Имате ли идея кои са?  Аз гледам какво са изследвали другите момичета на 3 ден и забелязвам
LH
Prolactin
FSH
Estradiol
Testosteronрябвало
Та да питам тези ли са стандартните и кой е шестия ако има изобщо такъв. И имали и друго което да проверя, така и така ще ми взимат кръв да се възползвам.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #76 -: Декември 17, 2007, 18:47:37 pm »
Момичета, поразрових се и открих, че ако ида направо в лабораторията ще ми дойде доста по евтино да си направя хормоните. Тя ми говореше за 5+1 че тярбвало м/у 3-5 ден да се изледват. Имате ли идея кои са?  Аз гледам какво са изследвали другите момичета на 3 ден и забелязвам
LH
Prolactin
FSH
Estradiol
Testosteronрябвало
Та да питам тези ли са стандартните и кой е шестия ако има изобщо такъв. И имали и друго което да проверя, така и така ще ми взимат кръв да се възползвам.
6-я може да е Прогестерон напр.
Гледай да направиш ЛХ+ФСХ+Естрадиол на 3 ден от МЦ, а прогестерон на 7 ден след доказана /поне с БТ и тестове/ О.
За другите няма значение кога ще ги правиш.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #77 -: Декември 19, 2007, 10:17:44 am »
Айде почнах пак да меря БТ. Тестовете за ОВУ си мисля да ги почна на 10 ден, но и се струва малко рано то ако ОВУ ми е на 16 -17 ден само ще  ги изхабя. Нещо не ми се следи всичко, пък и сега празници........ то 10 ден ми се пада на Бъдни вечер вместо да си празнувам ще ходя да пикая по тестове..... уф...... може и да зарежа всичко, да си правим секс с кеф пък от догодина да продължавам с "иследователската дейност". Пък  и  овулаци
« Отговор #78 -: Декември 19, 2007, 10:19:55 am »
ако е като миналия месец се пада  баш на  НГ :D та как ще си придумам мъжа да не пие нищо на празника незнам, то ще усъмнем с приятели къде ще года да правя секс, пък и да лежа после абе загубена работа. Каквото стане.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #79 -: Декември 19, 2007, 10:23:14 am »
Точно така  :D - няма за къде да бързаш, а и то бебчо ще стане и без тестове и мерене на БТ, ако му е писано.
Отпусни се и си прекарай добре - а то нали е чудо, може точно тогава да му е писано да стане.
« Последна редакция: Декември 19, 2007, 10:25:07 am от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум