0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: графиката на beba
« Отговор #40 -: Декември 05, 2007, 17:13:42 pm »

O, аз нямах предвид че ти е 14 дена, само казах,  че май това дават за нормално,  и че е над 10 дена, което си е добре.
Звънях на лекарката да я питам какво да правя, но тя пък днес не била на работа.  Исках да изследвам  прогестерона , но пък ти казваш че е добре да се прави след ДОКАЗАНА овулация, а моята не е такава.  Аз и нещо другото си мисля, чета си по темите и гледам че в 3 та седмица от началото на последната менсруация, би трябвало да има вече разлика в ЧХГ- то. Или поне така излиза от тази табличка
Седмица от последната-------- Количество на
Менструация---------------------- hCG в mIU/ml
3 ------------------------------------- 5 - 50
4 ------------------------------------- 4 - 426
5 ------------------------------------- 19 - 7,340
6 ------------------------------------- 1,080 - 56,500
7 - 8 --------------------------------- 7,650 - 229,000
9 - 12 ------------------------------- 25,700 - 288,000
13 - 16 ----------------------------- 13,300 - 254,000
17 - 24 ----------------------------- 4,060 - 165,400
25 - 40 ----------------------------- 3,640 - 117,000

та май ще пусна и един  кръвен тест на 21 ден тогава се пада 3 седмица. Пък да видим. А за хормона, май се пада 7 ден в неделя фатално ли е да го правя на 8 ден?

« Отговор #41 -: Декември 05, 2007, 17:43:08 pm »

O, аз нямах предвид че ти е 14 дена, само казах,  че май това дават за нормално,  и че е над 10 дена, което си е добре.
Звънях на лекарката да я питам какво да правя, но тя пък днес не била на работа.  Исках да изследвам  прогестерона , но пък ти казваш че е добре да се прави след ДОКАЗАНА овулация, а моята не е такава.  Аз и нещо другото си мисля, чета си по темите и гледам че в 3 та седмица от началото на последната менсруация, би трябвало да има вече разлика в ЧХГ- то. Или поне така излиза от тази табличка
Седмица от последната-------- Количество на
Менструация---------------------- hCG в mIU/ml
3 ------------------------------------- 5 - 50
4 ------------------------------------- 4 - 426
5 ------------------------------------- 19 - 7,340
6 ------------------------------------- 1,080 - 56,500
7 - 8 --------------------------------- 7,650 - 229,000
9 - 12 ------------------------------- 25,700 - 288,000
13 - 16 ----------------------------- 13,300 - 254,000
17 - 24 ----------------------------- 4,060 - 165,400
25 - 40 ----------------------------- 3,640 - 117,000

та май ще пусна и един  кръвен тест на 21 ден тогава се пада 3 седмица. Пък да видим. А за хормона, май се пада 7 ден в неделя фатално ли е да го правя на 8 ден?

аз четох в различни теми за прогестерона и на няколко места пише 7-8 ден след О. да се изследва ,затова питах специално дали може на 8 ден,защото на мен този месец 7 ден ми се пада в неделя...та ми казаха че може и на 8 ден !миналия месец ми бяха казали в кандиларов,че е по-добре на гладно сутринта без да съм пила кафе да се изследва..имай предвид това!!!иначе-ДА,по-добре е след доказана с УЗ О. да се зиследва,щото по БТ и тестовете все пак са си само предположения...
знам я тази табличка,даже и други съм виждала..има май спорове по някои въпроси в различните теми..както и да е-на доста места бях видяла,че кръвен тест се прави 10-12 дни след О. .. мисля че ще ти е рано да изследваш  ЧХГ-то на 21 ден от МЦ,но както си решиш!
« Последна редакция: Декември 05, 2007, 17:50:42 pm от katia13 »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #42 -: Декември 06, 2007, 09:51:45 am »
И днес ми беше 37,00 БТ, но като гледам миналите графики имам драстичен скок , а този месец е някак плавно което ме озадачава. като почна така да чакам докато ми дойде ми е много напрегнато се още повече понеже идея си нямам кога ще ми дойде. Вие как мислите може ли да се прогнозира нещо??? Аз като съм имала винаги точен цикъл и никкога не съм мислила, знаехси точно, а сега :balk_144: Почвам да се ядосвам защо ли ги пих тези противозачатъчни, май те  ми объркаха цикъла. ОХ, дайте идея кога да чакам да ми дойде, че да си броя дните така в неведение направо ще се побъркам. Мъжа ми ме пита "кога ще разберем дали сме направели бебе", и му казвам "ми не знам", а той "е нали като ти закъснее и ще се разбере" да ама аз незнам коя ми е датата, как ще разбера дали закъснява, като не знам кога е трябвало да дойде.
« Отговор #43 -: Декември 06, 2007, 10:00:42 am »
закъснение се води 14 дни след О.(ако държиш и висока БТ)...брой толкова дни и го очаквай тогава!!!и споко не си единствената на която и се е покачила БТ постепенно след О.  :wink:!не винаги е рязко това покачване...успокой се,сега ще чакаме само да минат 14 дни след О. и ако НА 15-ИЯ ДЕН не ти е дошло до тогава-правиш тест!!! :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #44 -: Декември 06, 2007, 12:36:23 pm »
знам че не е тук мястото да питам ,но все пак дали не е добре а пия някакви витамини когато искам да забременея Е или А бях чела че е добре и витамин Д да се пие предварително. Аз за сега само фолиева кисилина пия. Вие взимате ли нещо друго??? ДАно да се включи denis че да каже какво мисли за графиката ми и дали е имало ову.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #45 -: Декември 06, 2007, 15:50:10 pm »
знам че ..............
Според графиката до тук - може би е имало О. на 16/17 ден от МЦ, но Бт трябва да се задържи висока.
За витамините - може да си купиш поливитаминен комплекс/напр.Центрум и т.н/
Ако решиш да пиеш ВитА и Вит.Е, вит. А не се пие след О./само до О./ и то не всеки месец.
Вит.Е гледай да не е повече от 800мг /общо / за деня.
Най-добре се консултирай с лекар.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #46 -: Декември 06, 2007, 16:37:13 pm »

Бях при лекарката, каза че е късно да ми изследва прогестерон в понеделник ама “айде от нея да минело”  На мен лично ми е чудно понеже 10 декември - понеделник ми се  явява : 23 ден от цикъла, 8 ден след овулация.
Сег акато се върнах в офиса, се чудя дали да не ида утре сутринта да дам кръв, но ще ми е 20 ден от цикъла, 5 ден след овулация. Няма ли да  е рано???
« Отговор #47 -: Декември 06, 2007, 17:37:11 pm »
нали ти казахме...прогестерон на 7-8 ден след О.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НА 5 ДЕН ЩЕ Е ТВЪРДЕ РАНО,НЯМА ДА ОТЧЕТА ПИКА НА ПРОГЕСТЕРОНА И ЩЕ СИ МИСЛИШ,ЧЕ Е НИСЪК БЕЗ РЕАЛНО ДА ЗНАЕШ ИСТИНАТА!!!!
« Отговор #48 -: Декември 06, 2007, 17:56:29 pm »
Ми и аз за това се чудя. Как ще ми вика, че било късно на 8 ден, пък нали уж е лекар. Абе ще си ходя в понеделник и това е. На вашите  съвети и мения повече се доверявам.
Момичета, добре че сте вие та да знам какво ми се случва. :bighug: БЛАГОДАРЯ ВИ.

« Отговор #49 -: Декември 06, 2007, 19:01:10 pm »
защото много лекари са се хванали за това че прогестерон се изследва на 21 ден от МЦ!!!но това е в идеалния случай ако О. е била на 13-14 ден,тогава 21 ден се пада 7 дни след О. :wink:!твоята лекарка затова ти казва че ще ти е късно понеделник,щото тогава ти е 23 ден..да де ,ама на теб О. не ти е била на 14 ден,а на 16-17..
и на мен ми викаха миналия месец..."защо го изследвам на 27 ден  от МЦ",но мен не ми пукаше...след като тук ВСИЧКИ  ми казаха ,че се изследва на 7-8 ден след О.,просто си сметнах колко дни са .. и така!все пак във форума има страшно много момичета които ходят по-лекари от години,и са изследвали какво ли не..затова аз за себе си избрах да се доверя на тяхните думи!!!! :goodluck: :
« Отговор #50 -: Декември 06, 2007, 19:13:15 pm »

Бях при лекарката, каза че е късно да ми изследва прогестерон в понеделник ама “айде от нея да минело”  На мен лично ми е чудно понеже 10 декември - понеделник ми се  явява : 23 ден от цикъла, 8 ден след овулация.
Сег акато се върнах в офиса, се чудя дали да не ида утре сутринта да дам кръв, но ще ми е 20 ден от цикъла, 5 ден след овулация. Няма ли да  е рано???
току що погледанх пак графиката ти и установих че си ме подвела с цифрите които си писала в горния постинг!!!
1-О. по графиката ти е на 16-17 ден от МЦ(това е 03 и 04.12.07)+7 дни = 23-24 ден от МЦ(пада се понеделник -10.12.07 ,ако е била на 16 ден;и дори вторник-11.12.07,ако е била на 17 ден)трябва да изследваш прогестерон!!!обобщено-не просто не е късно  в понеделник,а дори може и във вторник  !аз лично на твое място бих избрала вторника..помисли..порови се събота и неделя за инфо и вземи решение самичка
« Последна редакция: Декември 06, 2007, 19:15:48 pm от katia13 »
« Отговор #51 -: Декември 07, 2007, 13:05:45 pm »
То дано да не ми дойде до тогава де. Че то като гледам 10-тина дни след ову ми идва цикъла. Още същия следобед щяли да са ми готови резултатите, така че ще имам  някаква идея каква е ситуацията.  Иначе БТ и днес е 37,00, но това нищо не означава тя и миналия път си се вдигаше,а бебе такаи не стана, показва само че е имало овулация. 
« Отговор #52 -: Декември 07, 2007, 18:21:23 pm »
Май, май ще идва. Доста ме наболяват яйчниците. И гърдите ми се надуха, като пред цикъл, :( а са минали само 4 дни от ОВУ-то
*
« Отговор #53 -: Декември 07, 2007, 18:29:26 pm »
Ей беба,може да е знак за друго...... :wink:
Стискам ти палци :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #54 -: Декември 10, 2007, 09:41:50 am »
Ето ме и днес. Ходих да ми взимат кръв, за прогестерон :balk_145: не успяха от едната вена, та ме бодаха и на другата. Следобед към 17.30 ще са ми готови резултатите. дано да е всичко ок. Всъщност не съм много запозната, в какво  стойности е нормално да бъде  прогестерона на 7-8 ден след овулация. Сега ще се поразровя :D. Иначе  БТ си е висока  , според мен ову е имало.  На вас как ви се вижда графиката ми?
« Отговор #55 -: Декември 10, 2007, 11:02:37 am »
Сетих се и нещо друго, което исках да питам. Като разглеждам графиките на момичетата, забелявам че си отмятат на лекарства - аспирин. Той защо се пие??? Доста мосово ми се струва че го приемат??? Дали не трябва и аз да пия???
« Отговор #56 -: Декември 10, 2007, 11:40:59 am »
...Следобед към 17.30 ще са ми готови резултатите. дано да е всичко ок. Всъщност не съм много запозната, в какво  стойности е нормално да бъде  прогестерона на 7-8 ден след овулация. Сега ще се поразровя :D. Иначе  БТ си е висока  , според мен ову е имало.  На вас как ви се вижда графиката ми?
6e6a,и аз днес ходих да ми взимат кръв за прогестерон,на мен ми е 8 ден след О. :wink:,моите резултати обаче ще са готови към три часа казаха..нямам търпение също като теб да разбера колко е ..!!!а ти като звъннеш да ти ги кажат питай задължително за референтните стойности във Лф,ЗАЩОТО отделните клиники работят с различни стойности и за да ти кажат момичетата дали са ок,ще трябва да им кажеш референтните :wink:! :crossfingers: да е наред прогестерона!!!
п.п. графиката ти според мен е много добре,дано се задържи така БТ :D :goodluck:
« Отговор #57 -: Декември 10, 2007, 11:47:36 am »
 :oops: Този секс в събота  на 21 ден малко ме притеснява, дали не е бил опасен ако е имало оплождане? Дано не сме объркали нещо, но пък ис мисля че ако всичко е ок не би трябвало да е опасно или ??????
« Отговор #58 -: Декември 10, 2007, 11:48:09 am »
Сетих се и нещо друго, което исках да питам. Като разглеждам графиките на момичетата, забелявам че си отмятат на лекарства - аспирин. Той защо се пие??? Доста мосово ми се струва че го приемат??? Дали не трябва и аз да пия???
на повечето момичета им изписват лекарите-витамини,дори аспирина..пият се по-схеми!!!НЕ ПИЙЙ НИЩО, според мен,без да ти го е предписал лекар..
п.п. защо си правила тест за бременност на  20 ден от МЦ???? 8Oбило е абсолютно безмислено..няма начин да отчете 4 дни след О. ако е станало нещо..най-рано засичат кръвните(както ти казахме 10-12 дни след О.),а УРИННИТЕ ПО-КЪСНО-към 12-14 ден след О.,даже за уринните е най-добре на 15 ден след О.,това се води първи ден закъснение на М. :wink:
« Отговор #59 -: Декември 10, 2007, 11:50:52 am »
:oops: Този секс в събота  на 21 ден малко ме притеснява, дали не е бил опасен ако е имало оплождане? Дано не сме объркали нещо, но пък ис мисля че ако всичко е ок не би трябвало да е опасно или ??????
според мен неможе да навреди :wink:,спокойно!!!то и да си заченала,в събота ти се пада 5 ден след О.(ако съм запомнила правилно),и още даже не се е било имплантирало яйцето :D!!!!!!не ги мисли толкова нещата-говоря ти от опит-само се напрягаш излишно!!!!!!! :bighug: