0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: графиката на beba
« Отговор #20 -: Декември 03, 2007, 14:56:43 pm »
Графиката ми прилича на тази, която ми е от октомври месец, там ову-то е на 17 ден. Лошото е, че там ЛФ бе кратка и явно се очертава като тенденция. Има ли нещо, което мога да  направя за  удължаването и ??? . Питам понеже се замислих за следното- ако  този месец, макар и да има задържани фуликули в единия яйчник, се е пукнал друг фуликул от другия яйчнник, и да предположим, че съм хванала овулацията навреме и стане оплождане,  поради късата  ЛФ няма да има имплантиране. Та питането ми е, като си знам че има такава вероятност мога ли да предприеме нещо, за да не губя целия  този месец и за да не са били напразни всички наблюдения ,мерения, засичания  и всички надежди най –вече. Примерно има ли смисъл да ида на лекар след 5 дневно повишаване на БТ т.е 5 дни след евентуалното оплождане  и да ми изпише  нещо или незнам и аз какво се прави де, но да избегнем опасноста от невъзможност за имплантиране. И да питам с кръвен тест може ли да се  отчете нещо на 5 ден в случай че не се види на УЗ.
*
« Отговор #21 -: Декември 03, 2007, 15:08:38 pm »
Ако отново е на 17-ти ден овулаци   ята няма гарнция, че и този цикъл лутеалната ще е къса. Това което можеш да направиш:
- да следиш цикъла на ултразвук
- да се засече точно овулацията
- да се изследва прогестерона 7 дена след овулацията.
Едва тогава може да се твърди има или не прогестеронов дефицит.

На 5-ти ден след зачеването, УЗ няма ама абсолютно никакъв шанс да даде отговор на въпроса има или не бременност. Кръвен мисля, че ще е добре да се направи, чак към 10-12 ден след евентуалното оплождане.

Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #22 -: Декември 04, 2007, 09:39:22 am »
Здравейте,  тъкмо нещата взеха да ми се изясняват и  сега  пак промени. Вчера след работа към  20.00 часа правих тест за ОВУ и беше отрицателен. Секс не правехме понеже беше много изнервяш ден и бяхме скапани от умора. Пък и като видях теста, съвсем се отчаях. Днес сутринта БТ ми беше малко по висока 36,8. Сега се чудя да си купя ли още тестове и да  продължавам ли да ги правя след като вчерашния беше (-). И секс дали да правим днес при това положение? Хвърлете поглед на графиката ми моля ви и кажете ОВУ минала ли е или предстои според вас.
« Отговор #23 -: Декември 04, 2007, 10:08:59 am »
......... Вчера след работа към  20.00 часа правих тест за ОВУ и беше отрицателен. Секс не правехме понеже беше много изнервяш ден и бяхме скапани от умора. Пък и като видях теста, съвсем се отчаях........Сега се чудя да си купя ли още тестове и да  продължавам ли да ги правя след като вчерашния беше (-). И секс дали да правим днес при това положение?...
6e6a,трябваше да си правите вчера секс.. :(...нали онзи ден ти беше"+" резултата на ову теста,това ще рече че следващите(след "+" резултат на О. тест) 12-36 часа ще настъпи О. т.е. вчера е трябвало да не изпускате деня!!!!няма смисъл днес да правиш тест щом вчера е бил "-" вече..както ти казахме се прави от "-" до "-"..днес задължително според мен действайте с бебеправенето,за всеки случай!!!! :wink: :crossfingers:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #24 -: Декември 04, 2007, 11:12:29 am »
Сега надеждата ми е да е станало вечерта, в деня на (+) резултат. katia13, какво да ти кажа понякога е трудно да се прави секс като няма нагласа и когато човек не се чувства  в настроение.  И мен ме е яд ама то за това сме хора де иначе щяхме да сме машини, натискам бутона и готово.  деня вчера и за мен беше тежък , но като видях мъжа ми направо беше развалина миличкия.  Незнам как е при другите двойки, но прина с нещата не се  получават така по задължение. Трябва да сме си поотпочинали в подходящо настроение, разходка,  хубава вечеря и т.н. А снощи к'во да ти разправям прибрах се в     20.00 правих теста (-), нахлузих  домашните дрехи, мих чинии, сготвих, наядох ме се и направо се срутих. А сили да си съблазнявам мъжа изобщо нямах.Еми дано нещо да е станало предния ден, пък ако не др. месец, Ще следя само БТ макар че по нея не виждам да има ОВУ за сега.
« Отговор #25 -: Декември 04, 2007, 11:40:48 am »
здр беба и при нас е същото, като се приберем от работа изморени нищо не ни се прави. така че не се притеснявай не сте само вие. все пак трябва да ни доставя удоволствие секса, така е най-добре. и аз май изпуснах увото този месец, щте видим след 9.12, а пък аз се успокоявам така, нов цикъл - нов късмет! да сме живи и здрави пак следващия месец!
успех ти желая!
« Отговор #26 -: Декември 04, 2007, 15:05:00 pm »
Сега надеждата ми е да е станало вечерта, в деня на (+) резултат. katia13, какво да ти кажа понякога е трудно да се прави секс като няма нагласа и когато човек не се чувства  в настроение..
напълно те разбирам 6е6а :(,не мисли че ние не сме така..аз дори си мисля,че въпреки че нашите опити са от 3 години,реално мога да ги смятам по-малко,щото много пъти сме били болни..аз работих няколко месеца и на морето миналата година.. и т.н. ,но напоследък гледам просто дните окло О. да си подреждаме така ангажиментите,че да сме по-свободни вечерта и да не е само по задължение дето се вика :oops:!
а за другото - "надеждата ми е да е станало вечерта, в деня на (+) резултат"  искам да те успокоя че възможноста е напълно реална!!!!!доколкото знам сперматозоидите живеят във фертилна ЦС до 72 часа!!!!това са три денонощия-тъй че може и от деня преди "+" резултат даже да е станало :wink:...затова не бързай да отписваш този месец..бебеправенето си е и късмет май понякога...затова го наричат ЧУДО,защото понякога когато неочакваш,то вземе че стане :wink:
 :crossfingers: :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #27 -: Декември 04, 2007, 15:40:20 pm »
 Странно ми е, че теста показа (+), а не забелязах скок в БТ. Днес мисля пак да на прая тест, макар че ако е минала няма да покаже нищо. Другото, което не разбирам е как в петък беше теста (-), а след 44 часа беше (+) и след още 30 часа пак отрицателен :ask: В смисъл още петъчния тест трябваше да "хване" промяната, която засякох в неделя. И другото което ме гложди е можели само след 30 часа да стане отново (-). Вие какво мислите?
« Отговор #28 -: Декември 04, 2007, 16:39:53 pm »
всичко което си написала е абсолютно възможно :D!погледни моята графика и ще видиш,че имам няколко поредни "-" теста след това"+" и на следващия ден е била О.(тест в деня на О. не съм правила,но щеше да покаже "-" резултата,защото "+" е когато е пика на ЛХ , на следващия ден обикновено(може и на последващия) ЛХ пада и настъпва О....!!!!
затова се правят тестовете от"-" до "-" ,да се установи точния пик на ЛХ(това ми го беше обяснила denis :wink:)!защото има графики на други момичета,ако се поровиш ще откриеш,в които теста е показал два поредни дни да кажем "+" и тогва "-",което би трябвало да означава,че О. ще е след втория"+",разбираемо ли го обясних.. :oops:,затова и на мен ми бяха казали,че като не съм правила след "+" резултат ,на другия ден пак тест да видя дали ще е "-",трябва да удължим :bed: с един ден...,защото може на другия ден да е бил пак "+" и следователно О. да е след това..аз ходих този месец на ФМ и там ми казаха с точност кога е била О.(била е в деня след"+" тест,т.е. на другия ден въпреки че не съм правила тест нямало е да е"+",защото тогава е била О.),но като не ходиш на ФМ,няма как да си сигурна,та затова се прави теста след като покаже веднъж"+" и на следващия ден(ако и тогава покаже пак"+" ,го правиш и на последващия..,до "-"резултат!!!)!
п.п. леле като чета как съм го написала...толкова е объркано..
« Отговор #29 -: Декември 04, 2007, 17:05:35 pm »
 Еми аз така го правих  в неделя 14.00 (+)и в понеделник 20.00(-)дано сме захванали нещо понеже работихме в неделя към 23.00 вечерта пък и ако има някой останал сперматозооид  да дебне  може и да е станало. Добре де сега като правя довечера теста и ако е  пак (-), има ли смисъл от секса?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #30 -: Декември 05, 2007, 08:08:25 am »
Еми аз така го правих  в неделя 14.00 (+)и в понеделник 20.00(-)дано сме захванали нещо понеже работихме в неделя към 23.00 вечерта пък и ако има някой останал сперматозооид  да дебне  може и да е станало. Добре де сега като правя довечера теста и ако е  пак (-), има ли смисъл от секса?
Много  :D
О е 12 до 48 час след (+) тест.
Т.е от полож. тест до 2 дена след него.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #31 -: Декември 05, 2007, 09:42:53 am »
Ето ме и днес, нанесох си данните за деня. Снощи правих тест и беше (-) не че очаквах друго. Теста е от друг вид "Блу дрийм" мисля че се казва, доста по ярка му е контролната лентичка става тъмно червена. От тази сутрин имам повишение на БТ, но не е драстичен скок май, по скоро прилича на постепенно покачване, дали е възможно плавно да се покачва БТ при овулация? Дали вече може да се каже кога е била ОВУ? Айде  момичета помагайте :help1: 
« Отговор #32 -: Декември 05, 2007, 10:06:42 am »
в графиката ти :
1-на 15 ден имаш "+"тест за ову
2-на 16 ден имаш"-"тест ову
3-на 17 ден пак имаш "-",но не е имало смисъл да правиш вече..аз ти бях писала,че след "+" правиш на другия ден и ако тогава е "-",не правиш повече!!
иначе според БТ май имаш нещо като стъпаловидно покачване..ще чакаме денис какво ще каже!
според мен обаче О. е била на 17 ден(тогава се пада втория ден след "+" тест,а както вече ти казахме,О. настъпва от 12-48h след "+" резултат :wink:!на различните марки тестове пише различно време за настъпване на О. след"+" на моите пише 12-36h,има такива дето пише 24-48h,затова обобщено 12-48h :wink:)
затова и вчера денис ти е казала да си действате :bed:..
« Последна редакция: Декември 05, 2007, 13:54:05 pm от katia13 »
*
« Отговор #33 -: Декември 05, 2007, 10:08:20 am »
Може би овулацията ти е била на 17-ти ден. А плюс това имаш положителен ову тес на 15-ти ден, което накланя везните за овулация на 17-ти ден. А цветното описание на слузта, определено навежда на мисълта за овулация на 17-ти ден :)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #34 -: Декември 05, 2007, 10:38:05 am »

Дано да сме я свършили някаква, но 17 ден е много късна овулация.  Притеснявам се, че ще вземе да ми дойде пак по рано и дори да сме направили бебе няма да може да се имплантира, а доколкото разбирам нищо не мога да направя по въпроса. Дайте съвет да ходя ли  за кръвен тест  за бременност след 5 дена или  да ида да ми изследват хормона ли, и аз незнам вече какво а правя. Не ми се ще да пропускам възможноста за бебче,  дори да не е станало, искам да знам че съм направила всичко възможно. А да стоя да чакам какво ще стане ми се вижда абсолютно  и абсурдно бездействие. Кажете какво да направя. 

« Отговор #35 -: Декември 05, 2007, 10:55:49 am »
6е6а първо се успокой :D
1-това че ти е била на 17 ден О.(което не е 100% сигурно след като не е установено с УЗ,а само по тестове и БТ..),не означава че ЛФ този месец ще е къса,може да е 12 или дори 14 дни..трябва да изчакаме за да видим :wink:
а и 17 ден не е късна О.,на мен минали ямесец ми беше на 20 ден,тъй че споко :wink:
2-кръвен тест след 5 дни е рано!!!най-рано доколкото знам 10-12 дни след О. ще засече..
3-можеш да направиш прогестерон на 7-8 ден след 0.(аз така направих миналия месец,а и този също ще правя :wink:,от него зависи ЛФ)
НО НАЙ-ВАЖНОТО според мен  е да си спокойна,и да си изградиш някакъв план на действие(така ме бяха посъветвали и мен тук във форума и наистина когато систематизираш действията си да имат последователност,си спокоен,защото не бездействаш):
1-другия месец говори с лекаря ти и почнете каквото не сте правили-хормони,спермограма,направи си и ФМ няколко месеца подред(така ще засичаш с точност О. за да изследваш прогестерона на 7 ден след това;а и за да знаеш точния брой на дните след О.-ЛФ)! :D
« Отговор #36 -: Декември 05, 2007, 13:43:09 pm »

Еми аз като гледам си я виждам късата ЛФ в предишните 2 цикъла, единия път е 10 дена  следващия е 11 дена и това като включвам и деня на самата овулация . Така че  вероятността  и този да е така е  мн. голяма , аз за това се и  притеснявам де. Ами май наистина ще ида да ми изследват  прогестерона. Даже тя да не иска да ме прати  ще ида в някоя клиника и ще си го пусна на частно. Но дори да  се установи че е  нисък  както предполагам,  ще мога ли да предприеме нещо??? В смисъл че ще остават към 3 дена до менструациата. Дори да ми изпишат нещо ще  има ли ефект за толкова кратко време???

« Отговор #37 -: Декември 05, 2007, 13:53:22 pm »
6e6a,виж сега и моята ЛФ не е достатъчно дълга..разбрах че това се оправя лесно :wink:!а и този месец може да ти е нормална ЛФ..не бързай със заключенията!!!
запрогестерона-да,според мен си го изследвай(и аз го изследвам на частно,щото половината доктори ми викат "за кво ми е да изследвам хормони??",другата половина"защо ми е да правя ФМ?",а истината е ,че всичко е необходимо да се изследва..)!
но ако този месец е нисък,неозначава че и другия ще е нисък..затова се следи както ти казвам за пореден път  ТРИ ПОРЕДНИ(поне) МЕСЕЦА ФМ+ПРОГЕСТЕРОН (на 7 ден след доказаната с УЗ ,ову)!или с други думи казано-дори да е нисък като го изследваш този месец,немисля че трябва да взимаш веднага препарати..и да се блъскаш с хормони!!!направи си всичко поред и тогава ако се установи проблем с ЛФ,прогестерон или нещо друго,ЛЕКАРЯ ти ще ти каже какво да правиш!!!!ок? :wink:
« Отговор #38 -: Декември 05, 2007, 14:18:51 pm »
katia13, погледнах ти графиките , о и дума не може да става за сравнение. Ако са ти правилно определени овулациите имаш доста над 10 дни ЛФ, незнам защо я смяташ за недостатъчна. Нали 14 дена е нормално да е?
« Отговор #39 -: Декември 05, 2007, 16:02:48 pm »
защото ако ги погледнеш пак,ще видиш,че :
1- графиката от месец август не е много достоверна,защото тогава почнах много късно да меря БТ не съм правила тестове за О. и следователно,не е ясно дали е била когато съм я отбелязала,за да може да се каже колко е била дълга тогава ЛФ
2-месец септември- при О. на 17 ден от МЦ(ПРИ ТОВА СЛЕД ПРЕГНИЛ 8000ЕД) на 9 ден след това започва десет дневно зацапване,което говори за нисък прогестерон в много случаи!!!а и през ЛФ са ми бити три инжекции прегнил през 5 дена за поддържане на ЛФ,ЗАРАДИ КОЕТО ВЕРОЯТНО Е 17 ДНИ!!!!!!
3-октомври месец: О.  на 20 ден(спонтанна,но без УЗ доказване),на 7 ден след това прогестерон 13,59(доколкото помня :oops:) при референтни стойности 1,7-27 ,а би трябвало да е към горната граница разбрах или поне над средата!!!освен това ЛФ  в същия цикъл е само 12 дни!!къде ги видя 14 8O?
4-този месец вече данните ще са малко по-реални,защото съм следена (като месец септември) с УЗ и освен ФМ обаче ще имам и изследван прогестерон на 7 ден след доказаната О.(който септември не ми бяха казали да изследвам  :?)!този месец също не са ми бити прегнил или ...каквито и да било намеси,че да се чудя сега дължината на ЛФ в резултат на какво е..ами ще си знам че това което ми покаже прогестерона е реално(заради установената с УЗ О.),както и че дължината на ЛФ не е в резулатат на външни намеси(поради това че не съм се тъпкала с прегнил излишно)!
и чак когато направя всичко това два-три поредни месеца,ще мога да правя с моя док.категорични заключения!!!което ти препоръчвам и на теб,първо да се проследиш няколко месеца ФМ+прогестерон и тогава ....ще мислиш какво да предпиемеш!!
п.п. а и аз не съм сравняла графиките моите и твоите,то най-малко БТ ни е различна..,казах ти само че и моята ЛФ не е наред май последните два месеца(единствените в които е предприето нещо по въпроса за нея),но и аз самата не съм сигурна за себе си,затова и ще правя три месеца следене на ФМ + прогестерон :wink:!за себе си бих предпочела преди да ме тъпчат с хормони да са сигурни,а относно ЛФ-това е начина да се докаже!!!!!
« Последна редакция: Декември 05, 2007, 17:37:01 pm от katia13 »