0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SIma, моля те, пиши ми на лично съобщение текста на жалбата си (или тук, ако не се притесняваш). Искам да подам и аз, днес вече е 26-тия работен ден откак съм подала молба. Питам преди малко госпожата по телефона, тя ми казва „ми така е, забавят се, нищо повече не знам”. Страшна организация и обслужване!
А на теб честито, Sima!!  :ballons:

*
Благодаря Ви момичета!Успех и на вас!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
отделям жалбата в нова тема, така ще се види от повече момичета!
Благодаря, че даде образец :)

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
sima, успех!  :)
Момичета, и на мен ми се обадиха от Касата днес!  :cheerleader:  Два часа след като ми поставиха инжекция, която си купих! Тъкмо мислих в понеделник да пускам жалба. Браво на Зачатие за инициативата - имаше полза!  :bighug:

*
Krassita, радвам се. Не се ядосвай, че си си купила още една. Като си вземеш протокола трябва да идеш при джипито, да ти изпише лекарството и после в аптека. А в аптеките не винаги го имат в наличност и ти го доставят или на същия ден след обяд, или на следващия.
Преснимай си 2 пъти прококола с одобрението от НЗОК от двете страни. Един от екземплярите остава у джипито, а другия ще ти го вземат в аптеката. На него ще отбележат, че са ти дали лекарството, а ти ще трябва да се подпишеш на рецаптата, която личният ти лекар ти е дал за Диферелина. Оригиналът трябва да си е у теб. И на него пишат след всяко дадено лекарство от аптеката.
Kyan, много благодаря за разяснението. Спести ми много питанки :)
Има ли определени дати, в които мога да си взимам лекарството, или просто ще броят ампулите които са ми дали, независимо кога? Имам предвид, че след като си взема следващата, ще съм извън страната за около месец и се притеснявам да не изпусна някакъв срок за втората. 

инжекциите трябва да се поставят на 28 дни, твоя отговорност е да си следиш датата, не може да се вземат две на веднъж. След като личния лекар ти пусне рецептата трябва до два дни да си я взела, при проверка и разлика в датите има глоба за лекаря.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Момичета мисля, че изместваме темата, за лекарствата и начина на прилагане, както и за останалите неща които ни вълнуват, нека пишем по другите теми, или да сеъздадем нова, ако ще ви е по-удобно.
*
Ledena_luna , права си. Ако искаш отдели една тема за лечението с Диферелин от последните ни постинги.
Трябваши тази седмица да имаме среща с НЗОК, но от там, явно не са се обадили на Ultra. Тя иначе щеше да каже. Пак се правят на ударени. А, шефката на касата - д-р Румяна Тодорова, след срещата в палатата ни каза, че може да разчитаме за съдействие от нейна страна. Аз ще им се обадя тези дни, да ги питам, ще има ли среща или не. Все пак д-р Тодорова е обещала лично в Сметната палата.   
*
инжекциите трябва да се поставят на 28 дни, твоя отговорност е да си следиш датата, не може да се вземат две  на веднъж. След като личния лекар ти пусне рецептата трябва до два дни да си я взела, при проверка и разлика в датите има глоба за лекаря.
не може да вземеш 2 инжекции в един същи месец т.е. ако трябва да ти се бие в началото и в каря на месеца , неможеш да вземеш 2-та инжекция (скапана работа), защото ти се пада по 1 на месец.
инжекциите трябва да се поставят на 28 дни, твоя отговорност е да си следиш датата, не може да се вземат две  на веднъж. След като личния лекар ти пусне рецептата трябва до два дни да си я взела, при проверка и разлика в датите има глоба за лекаря.
не може да вземеш 2 инжекции в един същи месец т.е. ако трябва да ти се бие в началото и в каря на месеца , неможеш да вземеш 2-та инжекция (скапана работа), защото ти се пада по 1 на месец.
Няма такова, нещо аз съм си слагала в началото и в края на месеца. Трябва да има интервал 28 дни спазен.
*
Няма такова, нещо аз съм си слагала в началото и в края на месеца. Трябва да има интервал 28 дни спазен.
на мене така ми каза личната лекарка , която ми изписва рецептите! явно греши в такъв случай!
В моя протокол за нещастие пише - по една на месец , което не е правилно и ако не си ги бях сложила предварително щеше да ми създаде проблем , защото на 28 дни е правилно да пише , тъй като тези два дни разлика за 6 месеца са много и датите се изместват. Например на 2-ри и после на 30-ти , което е в същия месец,,,,никой не внимава какво пише!А за 6 месеца се измества с 12 дни!6 по 28 е 168р за които триабва да са сложени р а то пише 6 по 30 което е180 дни,,,,,,,,,,,,,
*
Не се притеснявай и на моя пише по 1 на месец. Явно на всички е така.
аз даже и не съм си чела протокола, просто знаех че трябва да спазвам 28 дневния период и 3 дни преди поставянето си осигурявах инжекцията. Мисля, че няма да имаш проблеми, пък ако случайно имаш ще мрънкаме всички на касата. Само казвай по-навреме, за да не се получи забавяне.
Загубила съм си рецептурната книжка. Някой има ли идея какво се прави в такъв случай? Мога ли да си купя нова и да си набавя пак печатите? От личния лекар, от гинеколога, и не знам в Касата поставят ли печат също? Не мога да повярвам, че я загубих, никога не съм губила документ до сега.  :balk_145:

*
Щом протоколът е в теб не вярвам да има проблем.Там всичко е отбелязано.
Въпросът е че в аптеката няма да ми дадат лекарството без рецептурната книжка. Нали там го записва личният лекар всеки месец и с нея се отива в аптеката? Още не съм го правила, но ми се струва логично.