Здравейте, бъдещи майчици!
Виждам, че май точно тук е мястото да си напиша и моите изследвания, че са така - ниско лх и по-високо фсх...Знам, че ви е писнало да отговаряте на такива въпроси, аз много съм чела, но сега като ги направих вече всичко ми се обърка....
Особено тук в тая тема - напълно ме объркахте и уплашихте- права е Любопитка, че наистина тези, които тепърва се запознаваме с нещата и правим за пръв път тези изследвания се плашат ужасно много....
Особено за лх и фсх и съотношението между тях....Много съм объркана, особено от вашия спор още повече.... Моето съотношение е 1:2,3 което ме плаши много, особено като прочетох тези ужасни неща за изчерпан яйчников резерв- а съм само на 25
....
Затова ви моля за съвети и коментар и да ми дадете малко яснота, че съм много притеснена...
Предварително ви благодаря от сърце!
Ето ги и тях:
Прогестерон ( 22 ден) 10.59 при норм. 1.7-27
Естрадиол (3-ти ден) 33.04 при норм. 12.5-166
LH (3-ти) 3.10 при норм. 2.4-12.6
FSH (3-ти) 7.03 при норм. 3.5-12.5
Пролактин 267.9 при норм. 127-637
Тестостерон 1.14 при норм. 0.22-2.9
DHEA-s ще си го взема утре.
p.s. Между другото от два месеца съм с диагноза - повишена функция на щитовидната жлеза( много високи Т3 и Мат) и съм на лечение - тирозол и незнам дали това оказва влияние на тези другите хормони, незнам дали имат връзка... Дано да, че така се притеснявам ...Ендокринологът ми ме уверява да не търся други изследвания, че това е големия ми проблем и като го разрешим - всичко друго ще се нареди, но...
Прегръдки и хубав ден от мен!