аз влизам за последен път в тази тема за да пусна следната информация:
Ето ви една табличка:
Нива на хормоните през МЦДобре е в началото на МЦ ЛХ и ФСХ да са около 6 mIU/ml /това е средно/
В началото на МЦ 1-2-3 ден малко повече е ФСХ, на 3 ден се изравняват.После ЛХ се покачва доста повече от ФСХ.
Когато е пика на ЛХ , пик има и ФСХ.
Ако на 3 ден ЛХ е повече от ФСХ - не е добре - може да се образуват повече фоликули или да има киста /но и това е условно, защото може ЛХ да е високо защото има по-ранна О., на 13 ден вместо на 18 , например и зависи с колко е повече/
Това че ЛХ и ФСХ трябва да е 1 е идеалният вариант, понякога може ФСХ>ЛХ и пак е добре.
Ето ви една графика:
Много често графиките не показват точно колко трябва да са ЛХ и ФСХ в начало- нарисувани са много общо.
всеки сам,може да прецени за себе си на какво да вярва!!
точно защото,както казах и по-горе неискам нито да споря,нито да се караме(а и самата аз незнам безкрайно много неща,даже бих казала,че са малко тези които знам
) повече аз лично няма да коментирам нищо по темата!това,което ще кажа е,че не е честно да се твърдят неща(ако не си 100% сигурен),защото можеш само да притесниш излишно някой
..самата аз днес се притесних от всичко изказано във връзка с тези стойности..представете си как ще се почуства някое момиче,влизащо тук за първи път и в какъв шок ще и объркване ще изпадне от тази тема
за мен нещата са ясни,допитах се до компетентни хора,затова пуснах последната информация!!няма да пиша повече тук(в тази тема имам впредвид
),защото нежелая да се обърквам,притеснявам излишно ..
желая много успех на всички ви !и късмет
п.п. сори за спама,за дългия пост..и искрено се извинявам ако съм обидила някой,или пък смята тонът ми за обиден