0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вчера четох във форума над 20 мнения как билките не вредялри на бременността.

Преди седмици си купих Ехинацея на др. Тайс там пишеше да не се употребява при бременност.
Днес ми донесоха опаковка жълт кантарион. Обичам да си забърквам сместа за чай вкъщи. По случайност и аз си бях купила една, но на друга фирма. На моята не пишеше нищо само производител и, че това е жълт кантарион.
На втората имаше подробно описание на действието на билката и следното - да не се употребява при бременност и кърмене, защото влияе на съсирването на кръвта. адресът на фирмата е www.bilec.net
Сещай се в какво би се превърнало едно слабо кръвотечение през бременността или при раждането,  след няколко месечна употреба да тази билка.
Мисля, че трябва да сме по-предпазливи с билките, има доста книги по въпроса добре е да ги поглеждаме от време на време.
Изборът е Ваш.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Кой каза, че билките били безвредни при бременност
« Отговор #1 -: Ноември 17, 2007, 23:35:39 pm »
Аз никога не съм твърдяла, че билките са безвредни. Напротив, винаги съм успорвала твърдението "Като не помогне, поне няма да навреди". Особено самоназначените билки, или билки препоръчани от некомпетентно лице. Може би знаете кого особено имам предвид. :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2007, 00:21:47 am »
не знам кой е казал такова нещо. напротив, добре известно е, че при бременност трябва да се внимава много с всичко, което бременната слага в устата си, маже по кожата си или вдишва с носа си.

а билките не са безвредни и за здрави хора - не всички билки и не във всички количества.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Ноември 18, 2007, 04:03:42 am »
Давай линкове и ще ги редактираме такива мнения. Или използвай бутона "Информирай модератор".

Аз съм писала преди, че риган и мащерка вредят при бременност, защото предизвикват контракции. Отделно от това на повечето билкови препарати си пише да не се използват при бременност.
« Отговор #4 -: Ноември 18, 2007, 09:31:13 am »
до колкото си спомням някога бяхме коментирали въпроса, и мисля че само чай от мента можеше да се пие.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #5 -: Ноември 18, 2007, 10:53:20 am »
абе аз май не си спомням някой да е казвал /писал/ такова нещо
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2007, 11:16:11 am »
и нямам такъв спомен.
 Аз пия всеки ден доста билки ,въпреки че съм бременна,но не съм твърдяла,че са безвредни.Тези ,които си ги пия, ми ги дава лекар и ги приготвя фармацевт- вярвам им.Извън тях,друго не пия!
<br />
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2007, 11:47:49 am »
Няма нищо безвредно ... или само вредно ...
И вода не можеш да пиеш безразборно ... пък камо ли отвара ...
И аз не си спомням някой да е твърдял, че билките са безвредни. Дори въобще изобщо, пък камо ли при бременност.
Друг е въпросът, че си имахме онлайн билкарка пенкелер ...

« Отговор #8 -: Ноември 18, 2007, 13:20:27 pm »
Когато мен ме вълнуваше този въпрос всичко,което намерих във форума и всички,които попитах бяха на мнение,че билки по време на бременност се приемат само по необх.и по лекарска препоръка,(защото НЕ са безвредни),никаде не съм попадала на твърдение ,че са безвредни по време на бременност,но ако наистина има някъде такава тема или мнение е хубаво да се коригира.Единствено за чай от ЛИПА съм чела,че може да се пие по време на бременност и то не в големи дози.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2007, 13:29:21 pm »
Вчера четох във форума над 20 мнения как билките не вредялри на бременността.

Четеш избирателно ми се струва.

Има поне още толкова мнения във форума и в статии от сайта, които предупреждават, че билките не са безвредни - нито при бременност, нито изобщо.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #10 -: Ноември 22, 2007, 12:13:15 pm »
до колкото си спомням някога бяхме коментирали въпроса, и мисля че само чай от мента можеше да се пие.

Дори с ментата трябва да се внимава. 1-2 чая от мента не вредят, но маслото от мента предизвиква контракции!!!
« Отговор #11 -: Декември 22, 2007, 19:37:24 pm »
Ами то какво остана от билките,което може да се пие при бременност?!?!?!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #12 -: Декември 29, 2007, 09:55:35 am »
Шипка.
« Отговор #13 -: Януари 05, 2008, 11:35:18 am »
Шипка.
Само шипка и липа , така ли?Интерисувам се заради хремата и простудните заболявания по принцип.
*
« Отговор #14 -: Януари 05, 2008, 18:55:20 pm »
Шипка.
:D А де да знам, шипката запича, а специално при мен и без това си имах страхотен запек, особено в последните месеци...