Do predi 10 dni biah pacient na tazi klinika, no durjanieto na Tabakova i Nikolov kum pacientite e absurdno i nedypostimo, te se podigravat s nas.
Minalata godina prez noemvri mi be6e 1-to in-vitro pri tiah, koeto na men lichno s purvonachalnite isledvania i zamraziavaneto na 2a embriona mi izleze okolo 3700lv. Ot 13 zree6ti folkiula mi izvadiha samo 5 drugite si gi ostaviha vutre - niamalo smisul bila sigurna che shte stane.I 5-te se biaha oplodili, vurnaha mi samo 3, drugite zamrazih.Rezultatut be6e implantacia na 2 embriona i ranno spirane na razvitieto. Kaza mi che triabva da napravia vtoriat opit do 2-3 meseca, che organizmut mi e podgotven i shansut e po goliam i da zapochvam da pia aspirin po 100mg. na den za antitela .
I eto che prez fevruari pak tam. Izvadiha mi 7 iaicekletki - shest se oplodiha i mi vurnaha 4-i, 2-e pak zamrazih. Tozi put rezultatut be6e mnogo visok kruven test, nad 3000. Na 21-iat den sled transfera na pregleda se vidiaha 2-a razvivashti se embriona. Samo ne razbrah za6to mi spria Pregnila.2-e sedmici sled tova polu4ih kurvene i otidoh v bolnicata, ostaviha me da sedia na stolchetata 45 min, pri polojenie 4e biah izminala 200km. Nakraia me pregleda i kaza 4e ediniat embrion e pulen s kruv i e trugnal da pada, shansut da ocelee 2-iat e da leja v bolnicata. Dva dni biah prez 2-3 chasa na injekcii, no ne se zadurja,
ne moga da gi obviniavam za6toto si mislia che napraviha kakvoto mojaha za da se zadurji.
Tova koeto me podrazni v neia e che popitah dali e nujno da se napraviat niakakvi dopulnitelni isledvania za da se ystanovi kude e prichinata, a otgovorut i be6e kategorichen - niama smisul nishto niama da pokajat.
Az isledvania napravih za antitela i se okaza che dva ot pokazatelite sa polojitelni.Lekarkata pri koiato gi pravih (mnogo mila jena), kaza che prichinata da dostigna do tova razvitie na embrionite e v aspirina i bez nego pak da ne e stanalo, no samo toi ne moje da se spravi s tezi antitela i sa nyjni drugi vlivania. Kakto i da e pokazah isledvaniata na Tabakova i tia zaiavi che ne gi priznavat i ne moje da im se viarva, tova bili novi isledvania i ne znaeli kak da reagirat.
A sega ot 3 meseca se opitvam da si vurna zamrazenite i ni6to ne stava. Stimylirat me s Klostil, pravia po 6-7 folikyla koito ne mogat da se spukat i me vru6tat.Da ne govorim 4e prez cialoto vreme si pla6tam vsichko kato isledvania, prgledi, mikrobiologia, lekarstva, injekcii i nishto. Posledniat put mi kaza da se podgotvia za in-vitro za sledva6tiat cikul i niama da stane da mi vurnat zamrazenite. Shte vadiat presni i zaedno s tiah shte vrushtat i zamrazeni.
Za men tova ne e lekar, a biznesdama
Tia e melnica za pari. Mnogo sum vuzmytena ot tiahnoto durjane. Samo kak te karat da chakash za pregledi, ne se interesyvat che ne si ot Sofia. Che gonish vlakove ili reisove i sled tova niama s kakvo da si trugnesh. Az lichno sum vlizala na pregled v 21:15h.
A za sinut i (D-r Nikolov), niamam dumi - toi e strahoten nekadurnik za men(i ne samo), za nishto ne stava. Kogato vliazoh na pregled pri nego za zamrazenite predi 2-e sedmici, pred nego imashe chashka s pitie i beshe dosta vesel. Kogato my kazah che tova e posledniat mi opit i se otkazvam, toi otgovori che niama problem i shte me priluje vse niakak da napravim oshte edno in-vitro.Az my zaiavih che si plashtam za vsichko v tazi klinika (dori za prestoiat na zamrazenite), i ne sum otishla tam da se lujem. Tova beshe posledniat mi pregled napraven ot nego.
Poveche krakut mi niama da stupi tam.
Molia se na gospod pone tezi embrioncheta da gi slojat na niakoia jena i pri neia da stane.
Dano ne sum vi otekchila, no mai imah nujda ot tova izlianie.
E tova e moeto mnenie za tiah i moiata istoria tam.
No v kraina smetka ima tolkova po kadurni lekari s mnogo po humanno otnoshenie. I vse pak ne vsichko na tozi sviat e pari.
P.S. Mili momicheta ako kupuvate lekarstva ot neia, molia vi gledaite za sroka na godnost