0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ще си купувам Радиатор-моля за съвет :)
« -: Ноември 15, 2007, 22:21:08 pm »
И така студеното време не ни подмина тази зима, май?
Това е първата зима в новия ми апартамент. В хола имаме климатик, ама и за спалнята трябва да измислим нещо. Бях в командировка, прибирам се и мъжо болен.
Ако имате радиатори в къщите си, моля ви споделете.
Марка, цена и доволни ли сте?
Една приятелка си купила TESY, уж била доволна.
Аз гледах на "Трите ключа", някаква френска марка"APPLIMO" и като цена са прилични, а и харектеристики добри. Ама ми се ще и с вас да се посъветвам.
Хайде ще ви чакам :wink:

Re: Ще си купувам Радиатор-моля за съвет :)
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2007, 22:40:00 pm »
най-добрият радиотор е климатика  :D
Но, за да бъда сериозна - духалка няма ли да свърши добра работа?
Има едни безшумни, малко по-скъпи от обикновените, но наполовината по-евтини от радиатори ...
*
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2007, 22:59:17 pm »
И ние имаме TESY, купихме го първата зима като се оженихме. Много съм доволна от него. Аз съм много студелив човек и все ми е студено, но той успяваше да ме сгрее. 12 или 14 ребра е. На времето, преди 9 год. го взехме за 130 лв, предполагам че сега е по-ефтин. По принцип не го ползваме защото сме на парно, само в инцидентни ситуации.
*
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2007, 23:55:59 pm »
Според мен не е лошо да разгледаш конвекторните радиатори,които се поставят на стената.Икономични са и добро топлоотдаване имат.

*
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2007, 07:30:22 am »
Според мен не е лошо да разгледаш конвекторните радиатори,които се поставят на стената.Икономични са и добро топлоотдаване имат.
Много добър съвет. Нашите кумове имат такива, марката е АДАКС, вършат много добра работа. Ние във всекидневната сме с климатик, но за спалнята и аз си мисля за конвекторен радиатор.

« Отговор #5 -: Ноември 16, 2007, 09:40:49 am »
В момента се отопляваме с радиатор на Делонги - е, просто е супер, на различни степени е с терморегулатор (както повечето де), но наистина става много топло. Като е включен на макс, в стаята става 27 градуса за 15 мин. :lol:
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2007, 09:41:23 am »
най-добрият радиотор е климатика  :D
:good_post:  Наистина е така.  Правила съм експериемнти през последните 3-4 години -- с климатик в едната стая и още нещо в спалнята.  Обикновен радиатор, конвекторен радиатор и духалка са със сигурност опитани варианти.  И трите вдигат неимоверно сметката за електричество.  Марките бяха Делонги, Аплимо, Делонги съответно.  Не зная какъв точно модел бяха, но и трите поотделно се отразяваха на сметката за електричество повече, отколкото втория климатик, който накрая поставихме.  Интересно за отбелязване е, че съм правила експериемтите по един на година, последната година беше климатика (съответно и най-скъпия ток) и най-малките сметки за електричество.  Климатиците, които сме използвали бяха Хайер, инверторна сплит система.  С климатик се постига по-приятна топлина, според мен, и не изстива в момента, в който се спре (за разлика от духалката и конвекторния радиатор, които използвахме).  Та, това е моят опит с отоплителните уреди...
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2007, 09:45:57 am »
В момента се отопляваме с радиатор на Делонги - е, просто е супер, на различни степени е с терморегулатор (както повечето де), но наистина става много топло. Като е включен на макс, в стаята става 27 градуса за 15 мин. :lol:

Мари, имали ли сте месец, през който не го спирате?  Каква беше сметката?  Моят опит е ужасен в това отношение - за първи път ходих в Електрото да попитам дали няма грешка.  От там ми казаха, че тези маслени радиатори топлят много хубаво, но и харчат доста ток.  Казаха ми, че и заради други оплаквания са правили експеримент, за да потвърдят хипотезата си за по-значителната консумация.  Сподели, ако имаш впечатления от този аспект.  Също, колко голяма стая топлите?  Аз говоря за по-големки помещения :).

Понеже съм зиморничава, тази тема ми е на сърце...  :oops:
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2007, 11:07:29 am »
Ние миналата зима купихме радиатор Теси за детската стая и съм много доволна от него.С терморегулатор, термо-реле,12 ребра, много бързо стопля и поддържа еднакава температура, когато е на реле.Купихме го за 130 лв.Ток харчи колкото една духалка.
*
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2007, 14:45:27 pm »
Една духалка харчи ток колкото голям климатик, това са 2 киловата на час.Радиаторите зависи от марката,но горе долу е същото.По голяма стая спокойно ще се стопли с климатик  18 ,независимо от марката.Хубаво е да се вземе климатик който е предназначен да работи и при по ниски температури,а не само да спира да размръзява.Колкото е по мощен,толкова повече ток харчи и обратното.
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2007, 14:55:49 pm »
Една духалка харчи ток колкото голям климатик, това са 2 киловата на час.Радиаторите зависи от марката,но горе долу е същото.По голяма стая спокойно ще се стопли с климатик  18 ,независимо от марката.

Да, да, тъкмо това казвах и аз за консумацията.  А и 12-13 климатик топли нормално голяма стая също, съвсем не скъпо.
*
« Отговор #11 -: Ноември 16, 2007, 16:02:45 pm »
аз ти препоръчвам маслен радиатор на "делонги" - много топли , много съм доволна. щената му е межу 250 - 300лв. , но си залужава. моят го ими вече 5-6 год.
*
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2007, 16:57:29 pm »
Много добър съвет. Нашите кумове имат такива, марката е АДАКС, вършат много добра работа. Ние във всекидневната сме с климатик, но за спалнята и аз си мисля за конвекторен радиатор.

трета зима се топлим с радиатори Адакс, в хола са два, в спалните по един, слагат се на стената, с термостат са, нагласяш си температурата и не ги спираш през целия сезон. Вършат си работата перфектно, хола ни е 38 квадрата и коридора 8 (двете помещения са заедно) и е достатъчно топло.
Миналата зима беше топла и не е много показателна относно сметките за ток, но ако си спомняте поминалия януари дето беше -20 градуса, та тогава най яката ни сметка беше 180-200 лв., а миналата година повече от 140-50 не съм платила, като лятото плащаме между 50-65 лв. ток.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #13 -: Ноември 16, 2007, 17:16:34 pm »
Една духалка харчи ток колкото голям климатик, това са 2 киловата на час.Радиаторите зависи от марката,но горе долу е същото.

Абсолютно съм съгласна.Така е.Момичето попита за радиатор, иначе наистина ,климатика е най-добрия вариант.
*
« Отговор #14 -: Ноември 16, 2007, 17:36:00 pm »
Ейййййй страшни сте :lol: Знам си аз къде да питам :wink:
Абе на мен ми е ясно, че с климатик е по-добре, ама точно сега нямаме пари за климатик. То и първия е подарък от брат ми :oops:
Мерси за мненията момичета. Утре ще ходя по магазините да разглеждам.
Пък ще се похваля после какви сме ги свършили.
Ходих днес до магазина да видя APPLIMO, цената ме устройва. Два киловата-180 лева.

« Отговор #15 -: Ноември 17, 2007, 16:45:40 pm »
Момичета, много съм ви благодарна. Ние също се чудим какво да купим- климатик или някакъв радиатор. Прочетох всвички мнения и сега ще обсъдя с милото. Страшни сте!   :bighug:
*
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2007, 18:45:57 pm »
Ники,с малко закъснение-дано не си си купила този радиатор.Една печка духалка е 30-40лв.и е пак 2 киловата,според мен не си заслужава.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #17 -: Ноември 17, 2007, 19:36:35 pm »
Ники,с малко закъснение-дано не си си купила този радиатор.Една печка духалка е 30-40лв.и е пак 2 киловата,според мен не си заслужава.

Кое не си заслужава? Не си заслужава да си купи духалка, защото топлината въобще не може да се сравни, да не говорим за шума.Плюс това стаята стои много по-вече време топла дори след като се спре радиатора, а след духалката веднага става студено.Да не говорим, че духалката много изсушава въздуха.
*
« Отговор #18 -: Ноември 17, 2007, 20:13:57 pm »
Днес цял ден обикаляхме магазините и се спряхме на радиатор APPLIMO, 1,5 киловата. Всички консултанти казаха, че за нашата стая 12 кв.м ще е идеален. Аз духалка имам и не съм много доволна. Спираш я и след 10 минути стаята е лед.
Ще го купим другата седмица.
Благодаря на всички  :bighug:

« Отговор #19 -: Ноември 17, 2007, 20:40:07 pm »
Ако не е късно виж инфрачервените радиаотори на Applimo.
Ние миналата година много мислихме за инфрачервен или конвектор и накравя решихме инфрачервен да е. Цената е малко по-висока, 2 киловатовия е около 330 лв, тази година май са и малко повече.
Основната разлика е, че топли цялото помещение равномерно, тоест долу на пода е също така топло. Конвекторите, доколкото знам и въртят въздуха, а този не е така. Затопля за 10 минути, поддържа  точно зададената температура, имаме електронен термометър и го следим. Затопля и предметите, най-странно е, че успява да затопли и паркета и е икономичен.
За миналата година по 12 часа работа на ден- от 8 вечерта до 8 сутринта сме платили по около 10 лв на месец ток само за него за стая 20 кв м, без изолация, тухла с PVC  дограма. Тази година като гледам сметките пак се движим около толкова.