Малко късно
,но все пак ще отговоря.
Избират се по големи ябълки(аз избирам зелени,но сладки) и се отрязват отгоре като капаче.После се прави дупката:вкарва се ножа от там,от където вече сме отрязали капачето и се изрязва коносовидно.Т.е. отгоре отвора е по голям,а надолу става по тесен(като се внимава да не се пробие ябълката).По този начин се отстраняват и семките.
Сушените плодове се накисват в топла вода,но аз все нямам търпение и леко ги посварявам в микровълновата.Миналата година бях взела от метро два различни микса-горски и цитрусови.И двата бяха много хубави.Слагат се плодовете набъбнали или полусварени в отвора на ябълката,по желание може да се сложи по 1-2 капки ром,затваря се с капачето,което първоначално сме отрязали и овиваме всяка ябълка във фолио.Нареждат се в тава,в която се сипва около 1-2 пръста вода.Пече се на 200 градуса за около 30 мин.
Накрая се разтваря леко фолиото и ябълките се заливат с разтопена захар.Сервира се заедно с фолиото.
Надявам се,че не съм го написала много объркано.