Миналата година менюто беше следното.
На Бъдни вечер разбира се постно.
- пълнени чушки и пълнени сърми с ориз.
- задушени картофи на пара с копър без масло.
- салата Бай Ганьо /фасул, печена червена чушка, сос чили, изпарени домати и различни подправки, аз предпочитам от готовите/.
- ошафа го права колкото за адет, иначе предпочитам плодовете да ги ям, па макар и сухи и пресни плодове.
- питка задължително, баница със ябълки и баница със тиква.
- печени тиквени семки, печени орехи и купени ядки и стафиди.
На Коледа правих капама, ама малко си я поиначих.
- сложих пилешки бутчета, свинско, наденица и кърнарче, като между всеки ред с мръвка слагах сърми и чаша вино. Това нещо ври около 3 часа на бавен огън в глинен гювеч.
- десерта е спорет това в какво настроение съм, но почти не минава без арабска баклава.
На Нова година.
- задължителната питка и баница със сирене.
- няколко вида салати, моя мъж на обича руска, та май без нея не минава.
- пържоли, кифтаци и пиле.
- и плодове, много плодове.
- торта.
Егати и свиненето пада, а и като се има в предвид, че след 17 дни е Антонов ден, а тогава нещата са в пъти повече.
Честно казано и на мен ми се искаше нещо по-различно, та се надявам да си харесам нещичко от вас.