0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ETA

Усложнение при ин.витро стимулация
« -: Ноември 14, 2007, 20:32:09 pm »
Здравейте!
Започнах стимулация за ин-винтро оплождане в болница Св.София при д-р Йорданов. това което ми случи благодарение на него не знам как да го опиша като немарливост или незнание....Със сигурност това лице не е видяло, че има непукнал се фуликул и назначи стимулацията. За разлика от клиниката на Щерев, където те гледат всеки ден на скенер и следят 3-те важни  хормона, за да опредалят как да продължат със стимулацията, то в болница Св.София назначават една и съща схема на всички жени. Никой за тези 5-дни не следи как реагира организма, а ти назначавт преглед след 5-дни, за да видят какво да правят. Лошото при мен е че на 5-ят ден Йорданов установява, че има водещ фоликул /ФОЛИКУ, КОЙТО НЕ  Е ВИДЯЛ ПРИ ПРЕДВАРИТЕЛНИЯТ ПРЕГЛЕД/. Още по-лошето е чи преди това ми поставиха поредната стимулираша инжекция...в резултат в момента имам киста на яйчника оформена от този 35 мм фоликул заедно с още 2 с размер от 20 мм и 16 мм. При поредният преглед вместо да предложат адекватно решение за лекарската си грешка се опитаха да ми обяснят как това било на хормонална основа - малка но съществена подробност е че преди това съм направила изследване на въпросните хормони и всички те са били в нормата... Сага просто не знам какво да правя да стоя и да чакам да продължат да растат фоликулите и да се пукнат от самосебе си, както ме посъветваха в болница Св София или да да рискувам да попадна на поредният некомпетентен гинеколог?! Дайте съвет!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: Усложнение при ин.витро стимулация
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2007, 09:37:12 am »
Съжалявам за това, което ти се случва :( Не ти ли предложиха вариант да пунктират фоликулите? Вероятно в двата по-малки може да има поне една здрава яйцеклетка и да има шанс да не е напразно всичко :balk_21:

« Отговор #2 -: Ноември 15, 2007, 09:46:50 am »
Съжалявам за това, което ти се случва :( Не ти ли предложиха вариант да пунктират фоликулите? Вероятно в двата по-малки може да има поне една здрава яйцеклетка и да има шанс да не е напразно всичко :balk_21:
И на мен това ми хрумна. Два, два - все пак има шанс да не изпуснете тази стимулация като напразна.
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2007, 10:26:09 am »
с какво те стимулираха от каде и от кога тази киста от стимулация? Д-р Йорданов е много добър лекар,но ти ме претесни че и аз започвам скоро при него стимулация пиши какво стана
<a
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2007, 10:32:30 am »
Здравейте момичета, аз също от ин -витро стимулацията с ГОНАЛ получих една киста с доста дебела обвивка, но въпреки всичко ми извадиха 15 хубави фолекул4ета, доктора при ваденето на фолекулите направи пункция на тази киста и аз дори си збременях, но за съжаление радоста ми бе6е само 40 дни!  :? но аз имам тромбофилия /кръвта ми се съсирва бързо и не достига кислород и храна до имбреон4ето, но се надявам втория път да е успе6но и всичко да е наред така 4е мила не се плаши всичко си има решение!
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2007, 10:35:05 am »
сега тичам при лекаря да видим киста и да решим какво ще правим
<a