Ситуацията, в която се намираме, е като капан, емоционален капан. Идва един момент, когато, каквото и да предприемеш, все ще има за какво да съжаляваш. Трябва да сме наясно, че каквото решение да вземем (абсолютно на трезва глава, а не в депресия), трябва да съзнаваме още по-ясно, че ще се наложи да живеем остатъка от живота си с последствията от това решение. И решението да се откажем, и решението да продължим си има своите положителни и отрицателни страни. Всеки си има праг на търпимост, след който повече не може. Но трябва да съзнава, че ще трябва да живее с последиците от това решение. Понякога отчаянието е временно и отминава. Не вземайте окончателни решения за живота си веднъж и завинаги. Защото не се живее пък и лесно с мисълта, че си се отказал веднъж завинаги от мисълта да имаш свое дете. Това също може да е много болезнено. Осиновяването изобщо не го намествам тук, защото стига да иска човек, може да осиновим и на 25 години. Друг е въпросът, че почти никой не го прави. Винаги могат да се измислят причини, за да се откажем - емоционални, здравословни, финансови. Но който веднъж е приютил в себе си мисълта за сове собствено дете, знае каква е болката от това да не можеш да го имаш. Съжаление има и в двата случая, но като че ли при отказването мисълта, че си можел и да успееш ще ни преследва цял живот и няма да ни дава мира. Така че, и да се отказвате, правете го временно и наужким. Поне аз съм на този етап засега. Няма да си простя един ден, че съм можела все още да направя нещо, а не съм го направила. Приемам го и като предателство към нероденото си дете. Вярно е, че се стига и до пристрастяване и до лимит. Но това всеки го решава за себе си. Успех на всички!