0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Струват ли си всичките тези мъки?
« -: Ноември 14, 2007, 16:55:44 pm »
Здравейте,някой може да ме нападнат жестоко други да ме подкрепят ,но аз ще си напиша това което мисля!
От скоро посещавам клиниката на Д-р Владимиров, и там видях двойки които са буквално на ръба на силите си ,във всеки един смисъл финансово ,емоционално и тн.. И се запитах СТРУВА ЛИ СИ??
Парите които се дават са безумни,хората които видях там ме отезвиха,всички изглеждахме безумно бедни и нещастни. Стигнах до тази мисъл след като видях една млада дама да започва да идва и тя,винаги е супер облечена усмихната,а едва ли е за нещо по различно от нас там!Та ми хрумна,правя последн опит и приключвам с парите мога да отгледам едно чудесно дете,да му осигуря доста неща,а не на края да сме затънали в дългове и когато дойде щастливият ден да се чудим как ще го гледаме и какво ще му предложим друго освен ЛЮБОВ! Та с две думи изкам и аз да съм като нея,облечена усмихната и с дете най-накрая. Хората казват ,не е важно кой го е родил а кой го е направил човек.
Поне аз вече така мисля!
Re: Струват ли си всичките тези мъки?
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2007, 17:04:33 pm »
Странна работа и аз ходя там,а виждам само усмихнати хора ,вярващи и мечтаещи и готови да се борят.
За какви мъки говориш изобщо,борбата за дете не е мъка,а щастие защото всяка крачка те води по-близо.
Парите,който даваме са нормални за качествено и професионално обслужване,всеки си преценява доколко може да си позволи никой не ти взима парите насила.
Събирахме парите за това икси цяла година и да струва си,защото си дадохме единствения шанс да имаме дете.
Ти сама решаваш колко и докога да се бориш,нелепо е да се сравняваш с другите,още повече да оценяваш дрехите и вида им .
*
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2007, 17:04:55 pm »
С какво хората с финансови възможности са застраховани против стерилитет?! Аз не намирам връзка.
 И подкрепям  гъбката. И аз виждам доста усмихнти хора там, включайше моя милост :)
Мислиш ли, че ако имаш пари мъката ти щеше да се потуши чрез тях ?!
« Последна редакция: Ноември 14, 2007, 17:07:46 pm от zayak3 »
*
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2007, 17:05:23 pm »
Това не е ли тема за "Емоционални проблеми", е нека модератори да кажат ....
*
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2007, 17:07:02 pm »
И се запитах СТРУВА ЛИ СИ??
За мен лично си струва да видиш мъничкото сърчице в теб как силно бие, да видиш как пораства с всеки изминал преглед, за съжаление за по-нататък не мога да говоря, стигам до тук засега. Но естествено, всеки има някакъв предел на сили и финанси и всеки сам за себе си решава до кога може да продължи.......
 Всички ще бъдем горди майки някога-всяка по своя си начин.
 Успех, мила!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2007, 17:09:15 pm »
Не мисля, че някой ще те упрекне за мислите, които ти минават. Всеки от нас реагира по различен начин на стреса с неуспешното забременяване :( И за всяка от нас решението е различно. На моменти и аз се отчайвам и ми идва да спра с всички тези прегледи, изследвания... Но не мога да се откажа  :oops: Спра ли да се боря и започвам съвсем да се депресирам.
Пожелавам ти този последен опит да е успешен и да не ти се налага да мислиш за други варианти!

*
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2007, 17:09:39 pm »
Е вече е където трябва значи игнорирайте предишния ми постинг.
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2007, 17:09:51 pm »
Няма еднозначен отговор на въпросът ти. Всеки случай е индивидуален, всяка двойка има своите съображения и причини да продължава борбата или да премине към осиновяване. Има двайки, които направо осиновяват. Това е много лично решение и зависи от много обстоятелства.
И за "мъките" е индивидуално. За някои процедурите са тежки, за други преминават в еуфория. Зависи как ще приемеш нещата. За някои ин витрото е присъда, за други шанс. Живота е шарен, хората също  :D

lb2f
*
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2007, 17:29:53 pm »
За мен най-усмихнатите мигове от борбата са били, когато ходех в клиниката за инжекции и прегледи. Знаех, че правя всичко възможно да сбъдна мечтата си.
За чувството по време на бременност след стерилитет няма да говоря. Това е нещо неописуемо и си заслужава всяка сълза, всяка безсънна нощ, всяка стотинка.
Всеки сам взима решението за себе си.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2007, 17:37:54 pm »
За успелите - естествено, че си  струват всичките тези мъки  :D
За неуспелите, обаче ...  :? тук е тежкият въпрос  :(
*
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2007, 17:39:10 pm »
Абсолютно съгласна.
« Отговор #11 -: Ноември 14, 2007, 17:45:19 pm »
С какво хората с финансови възможности са застраховани против стерилитет?! Аз не намирам връзка.
 И подкрепям  гъбката. И аз виждам доста усмихнти хора там, включайше моя милост :)
Мислиш ли, че ако имаш пари мъката ти щеше да се потуши чрез тях ?!

Май ставаме две... А като се замисля... Имаше още една ухилка там поне!  :lol: когато се засякохме с теб  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #12 -: Ноември 14, 2007, 17:58:11 pm »
Абсолютно съгласна.
Ставаме три :(

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #13 -: Ноември 14, 2007, 18:12:50 pm »
Никога, когато съм чакала пред лекарските кабинети, не съм се замисляла върху това как са облечени и изглеждат другите. Но винаги, когато виждам стълпотворения пред тях, ми става мъчно от това, че хората с проблеми, които вярват и се надяват даденият лекар да им помогне, са толкова много. :( По въпроса "Струват ли си всичките тези мъки?" всеки има своя отговор, а много често той не е еднозначен. Прагът на търпимост в това отношение при всяка двойка с репродуктивни проблеми е различен. Всеки сам решава докъде може да стигне и какви жертви е готов да понесе. В тази връзка, много ми се иска да има повече мнения като на White, които да вдъхват вяра и кураж на всички ни. :hug2:
*
« Отговор #14 -: Ноември 14, 2007, 18:51:03 pm »
pamprogress,
наистина не е важно кой го е родил, а кой и как Ще го отгледа.
Пожелавам ти да станеШ скоро майка!
*
« Отговор #15 -: Ноември 14, 2007, 19:20:49 pm »
Абсолютно съгласна.

Четири, че и повече сме в действителност, май... :D

Опитвам се да възприемам като нормални полюсната смяна на емоциите и чувствата, свързани  с по-трудния начин на забременяването. Така, както е с всичко друго в живота. Нормално е да си задаваш такива въпроси, те не са еретични, а естествени. И аз си ги задавам, но засега продължавам напред...в неизвестното.
Успех ти пожелавам!
« Отговор #16 -: Ноември 14, 2007, 20:28:46 pm »
Май аз съм единствената, която си мисли, че не си струва.
Иначе Мери е права - сигурно ще си е струвало за успелите. А за останалите..?!

И на каква цена? Не става въпрос дори за парите.
Много напразни надежди, много разочарования... Смазващи депресии, които траят все по-дълго, а излизането от тях е все по-трудно след всеки опит. Сигурно инстинкът за самосъхранение в един момен трябва да проработи и да си кажеш - стоп. Плашеща е мисълта, че крайния резулатат не зависи на 100% нито от теб, нито от лекарите.

Така че напълно те подкрепям. Това е нормална реакция на човек със здрава психика, която няма да му позволи да стигне до дъното, въпреки моментния песимизъм, който се чете между редовете.

Искрено ти пожелавам щастие, независимо какъв ще е резултатът от последния опит. Истината е, че решението да бъдеш майка не се свежда само до биологичното носителство. Поне това  със сигурност напълно зависи от теб.
Успех!!!
*
« Отговор #17 -: Ноември 14, 2007, 20:53:55 pm »
Аз не съм от успелите, но си струват мъките.
« Отговор #18 -: Ноември 14, 2007, 21:17:43 pm »
Здравейте,някой може да ме нападнат жестоко други да ме подкрепят ,но аз ще си напиша това което мисля!
От скоро посещавам клиниката на Д-р Владимиров, и там видях двойки които са буквално на ръба на силите си ,във всеки един смисъл финансово ,емоционално и тн.. И се запитах СТРУВА ЛИ СИ??
Парите които се дават са безумни,хората които видях там ме отезвиха,всички изглеждахме безумно бедни и нещастни. Стигнах до тази мисъл след като видях една млада дама да започва да идва и тя,винаги е супер облечена усмихната,а едва ли е за нещо по различно от нас там!Та ми хрумна,правя последн опит и приключвам с парите мога да отгледам едно чудесно дете,да му осигуря доста неща,а не на края да сме затънали в дългове и когато дойде щастливият ден да се чудим как ще го гледаме и какво ще му предложим друго освен ЛЮБОВ! Та с две думи изкам и аз да съм като нея,облечена усмихната и с дете най-накрая. Хората казват ,не е важно кой го е родил а кой го е направил човек.
Поне аз вече така мисля!

Знаете ли аз, не изках да обидя някой или да накарам другите да мислят като мен,просто се огледайте и ми кажете какво виждате? Аз в моето  огледало виждам една жена на 30 уж млада,а не е така със сенки под очите нервна от всички манипулации които съм преживяла през 7 годишната си борба май не остана място по мен което да не е рязано дупчено и тн.. Да не говорим за всичките лекарства които сме изпили.Как ли ще ни се отразят като  станем на 50? И не че парите ще застраховат някой от стерилитет,просто му давта спокойствие ,аз ако сметна всичко на куп да бях отгледала някой като цар. И не всиочко е пари,нали така?
Не става ли тази битка за така хубавото нещо в лично доказване ,че и ния го можем като нормалните жени. Това ми а беше най-голямата мисъл дали в опитите си не забравяме кога да сложим крят за да можем да продължим?
*
« Отговор #19 -: Ноември 14, 2007, 21:23:29 pm »
Абсолютно съгласна.

Четири, че и повече сме в действителност, май... :D

Позна! Повече сме при всички случаи!

Pamprogress, според мен щеше да е по-тревожно ако не си ги задаваше тези въпроси! :D
« Последна редакция: Ноември 14, 2007, 21:27:32 pm от solei »