0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните-14 част
« Отговор #260 -: Ноември 28, 2007, 11:10:28 am »
моми4ета в4ера бях на лекар и няма ни6то обезпокоително беба е добре.
*
« Отговор #261 -: Ноември 28, 2007, 11:41:48 am »
Здравейте момичета,
днес съм в къщи, защото съм настинала и имам ужасна хрема, та имах възможност да изчета колко много сте изписали.
Честита разноцветна радост на iliana_k!
Относно отоците - най-важното за липсата на отоци са безсолната диета и приема на голямо количество течности. Освен това приема на белтъчна храна(безсолна извара)подпомага задържането на водата в съдовото русло и пречи на преминаването й в меките тъкани(около глезените и по дланите).
*vera, не мисля, че трябва да намаляваш приема на магнерот - поне докато лекарят ти не види че няма вече контрахирани участъци в маточната стена. Магнезият не се натрупва и краткотрайния висок прием не гарантира дългосрочен ефект, а само спомага за бързото купиране на симптоматиката.
Поздрави и се пазете в това студено време!
*
« Отговор #262 -: Ноември 28, 2007, 11:55:17 am »
Роксана,относно болничните няма такова нещо да трябва да те приемат в болница за да ти издадът болничен лист.Първо ако не си взимала досега се издава 1 болничен за 7 дни който може да е от личния лекар или от ЖК.След това от този дето ще ти следи бремеността се издават следващите които обикновено са по 30 дни,но може и да са по кратки зависи как се чувстваш.Също така лекаря от ЖК се оправя с комисията от ЛКК ти само отиваш и си взимаш болничните.Обикновено заболяването е Общо заболяване-заплашващ аборт.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #263 -: Ноември 28, 2007, 11:55:43 am »
Привет,момичета! Имам въпрос за последните си изследвания на урина. В седимента е отразено наличие на бактерии, без да е конкретизирано нищо допълнително. Док ме увери, че мога да съм спокойна, но нали знаете как се успокоява човек при тасива случки  :? Ще съм ви благодарна, ако ми кажете, отбелязва ли се нещо по-особено, ако наличието на бактерии е опасно?

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #264 -: Ноември 28, 2007, 12:02:04 pm »
Lara при мен се получи на два пъти и ме накарах да повторя урината. На първото се оказа, че няма нищо, а сега на второто предстои да видим какво е ще излезне. МИсля, че не трябва да се отбелязва нищо по-специално. Само трябва да се повторят, гина не ти ли каза да повториш?

Вера пробвай да пиеш хапчетата в лъчика с кисело мляко, ако искаш даже плодово ако обичаш :wink: и после водичката.

Аз вчера бях с кръвно 90/40 :? направо не знам как съм се носила из парка, уж бях малко на разходка за разведряване. На мен ми призлява от няколко дни така изведнъж, малко е страшничко.Вие какво правите като ви падне кръвното?
« Последна редакция: Ноември 28, 2007, 12:05:43 pm от naha »
« Отговор #265 -: Ноември 28, 2007, 12:09:08 pm »
Лара, може да е замърсяване от чашката. Аз като давам, винаги пробата я давам в стерилен контейнер. Дори да е за обикновените показатели на урината. Според мен е редно да я повториш, ако отново се изолират бактерии си пусни стерилна урина. Или направо пусни стерилна, както решиш.
Lina2, точно това ме интересуваше дали се натрупва магнезия. Защото от една страна се притеснявах да не изчерпам ефекта на лекарството, като го пия дори да нямам проблеми. А сега си давам сметка, че спокойствието се дължи в голяма степен на магнерота. Ти другата седмица ли щеше да ходиш на ФМ?
Относно болничните - правят го. Завеждат те фиктивно, че си лежала поне 3 дни болничен режим /за да получат пари по пътека/ и после ти издават болничния за 30 дни примерно. Не е редно, но в много здравни заведения го практикуват.
Вера пробвай да пиеш хапчетата в лъчика с кисело мляко, ако искаш даже плодово ако обичаш :wink: и после водичката.
Точно след магнерота все гледам да глътна нещо, я сок, я нещо дребно да хапна, че иначе  :?

А понеже никога не ми се е налагало да купувам извара. Трябва ли изрично да пише, че е обезсолена?
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #266 -: Ноември 28, 2007, 13:10:31 pm »
Благодаря Ви за отговорите, момичета! Чашката е от аптека, а Док ми обясни, че се дължи на част от влагалищносъдържимото и не е необходимо в момента да пускам стерилна урина...

*
« Отговор #267 -: Ноември 28, 2007, 13:15:28 pm »
Lara,по принцип не се отбелязва нищо специално при наличие на бактерии в урината (евентуално може да пише масово или нещо такова)Може да се дължи и на замърсяване от влагалището.При такива случаи се прави повторно изследване, защото може да е замърсена пробата, но моят съвет е да не изчакваш, а направо да  си пуснеш стерилна урина. Това е най-сигурният начин да се разбере има ли бактерии или не.
*Vera, аз съм на ФМ в понеделник привечер. След това ще докладвам :balk_121: Дано се потвърди, че чакаме девойка!
А за изварата - по принцип трябва изварата да е безсолна, но производителите понякога слагат сол(за да тежи по-вече).Затова на опаковката трябва да пише изрично, че не съдържа сол. Препоръчва се дневно да се приемат профилактично около 200г такава извара. Ако се губи белтък с урината и има намаление на белтъка в кръвта трябва да се приема по-голямо количество (това зависи от стойностите все пак).

Naha, според мен болките ти в горната част на корема са от рефлекторна контракция на коремната мускулатура. В изправено състояние тя има задачата да поддържа в тонус коремната стена - там обаче в долната част тежестта е увеличена и за да се запази добрия тонус и за да се поддържа стойката се стягат компенсаторно горните нива на коремните мускули. Това би трябвало да не се получава когато си в седнало положение или лежиш. При мен също се получава този проблем (макар и в не толкова силна степен още. За хипотонията най-доброто средство е айран с малко сол (ако те притеснява солта може да пиеш кола или малко кафе. Шоколадът също помага :D
Момичета, да знаете някой ефективен бабешки лек за хрема? Защото капките за нос не ми помагат особено...
« Последна редакция: Ноември 28, 2007, 13:19:21 pm от Lina2 »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #268 -: Ноември 28, 2007, 13:33:45 pm »
Аз съм с такъв проблем- губя белтък с урината.Много ми е трудно да ям белтъчни неща,но няма как.За изварата - аз си купувам "Дядо Либен" - обезмаслена е,няма сол и няма консерванти.
 От днес съм и на протеините на Биогейм - някой дали ги е пил.Според упътването,една кутия ще ми стигне за 4 дни 8O,а е към 10 лв.Да не говорим,че няма как да ги купувам в Белгия,защото там ги няма,а ако тръгна да ги пренасям от тук,ще ми трябват няколко кашона.

За Магнезия - аз пия Магнерич от 14-та г.с.,4 пъти по 1.В Понеделник нещо го забравих и пих само веднъж и през нощта се събудих със страхотни контракции,та мисля да продължавам съвестно да го пия.
<br />
« Отговор #269 -: Ноември 28, 2007, 14:14:00 pm »
Момичета, благодаря ви относно поясненията за болничните. Стана ми ясно защо двата пъти съм останала с различно впечатления. Сега, понеже нямаше акушерка на консултацията и на лекаря или не му се е занимавало да ми пише болничен лист или е решил да изкяри с клинична пътека. Много тъпо се почувствах. Все гледат как да изчоплят някаква полза от нас. Поне при бременност да бяха малко по-морални. Няма да се учудя ако ме накарат да си платя тези три дена фиктивен престой. Е, тогава не знам как ще реагирам  :x.

За урината също мисля, че е най-добре да се прави стерилна. Купувайте си контейнерчета от аптеката. Струват около 0.30лв. и с тях не се налага да се ползват тоалетните на лабораториите, а си я носите от вкъщи.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #270 -: Ноември 28, 2007, 14:17:38 pm »
Lina2 мерси за компетентния и изчерпателен отговор. Има резон в това, което казваш :). МОмичета, а за загуба на белтъци само с изследване на урина ли се установява? И ако не показва отклонение значи, че всичко е ок нали?? На мен до сега не са ми казвали да имам проблем, ама и не съм много сигурна дали си набавям достатачно. А за хапването на месце какво ще кажете? Аз имам проблемация малко с консумацията му. Изобщо не ми се яде, ама хииииичччч даже :lol:.
А за айран със сол сутринта си направих един и получих такова сърцебиене малко след като го изпих, чак се ококорих. Дали е възможно да е от него???? Инъче вече рядко получавам сърцебиене. Преди съм стигала до над 120 удара в минута. Веднъж си измерих 137 и ми беше бая зле. Но до прием на лекарства не стигнах.

За контейнера и мен ме предупреди гинката да си вземам от аптеката. А и е наистина дълеч по-добре да се избегне посещението на WC-to в лабораторията :lol:.
« Последна редакция: Ноември 28, 2007, 14:25:18 pm от naha »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #271 -: Ноември 28, 2007, 14:26:11 pm »
освен в урината,се гледа и в кръвта.На мен ми го изследваха,защото вдигам високо кръвно.
 Месо мразя да ям,но сега нямам избор и се тъпча с пилешко.
<br />
« Отговор #272 -: Ноември 28, 2007, 14:54:45 pm »
Благодаря за отговорите момичета.
Вера де да можеше да си взема болничен лесно, но тук в Канада болничен се издава при истински проблем иначе просто ей така никой няма да ми издаде а ми се иска да съм си вкъщи. Иначе работата ми е лека, не се натоварвам, просто ще гледам да се пазя, редовно миене на ръце, няма да се доближавам до хора много и така. Аз съм нова в тази работа и ако изляза още веднъж в дълъг болничен, ще си загубя работата, а на мен ми трябват определен брой изработени часове за да получа майчинство накрая, което е от помощ за отглеждането на бебчо. И на училище ходя което няма как да спра, защото през април завършвам и малко ми остана. Ще говоря с Док. да видя той какво ще каже, но иначе тук в Канада противогрипните ваксини са много разпространени да се бият на бременни, но аз се страхувам и затова ще се пазя до колкото мога, дано се опазя здрава, защото това е най важното, а ако Док. каже че е добре да спра да работя ше го направя дори и да загубя майчинството, защото здравето на бебчо и мен е най-важно.
Благодаря ви отново момичета.
« Отговор #273 -: Ноември 28, 2007, 15:08:58 pm »
Ох, сори тоз момент с Канада го изпуснах  :oops:
« Отговор #274 -: Ноември 28, 2007, 16:32:35 pm »
Илиянка,
Честити шарени чорапки!

А относно отоците, аз нямам ни най-малки зачатъци на отоци, макар че съм с близнаци. Не ям солено, ползвам само калиева сол. И пръстените са ми все така хлабави.

Съни,
и аз имам сърцебиене от време на време.

За урината - моята акушерка препоръчва поставянето на тампон, за да не попадат бактерии от влагалището. Но и аз ползвам контейнерчета от аптеките и си нося "материала" от къщи.

Успех на всички и се пазете!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #275 -: Ноември 28, 2007, 16:52:24 pm »

От днес съм и на протеините на Биогейм - някой дали ги е пил.Според упътването,една кутия ще ми стигне за 4 дни 8O,а е към 10 лв.Да не говорим,че няма как да ги купувам в Белгия,защото там ги няма,а ако тръгна да ги пренасям от тук,ще ми трябват няколко кашона.

на теб кой ти каза точно биогейм да пиеш?биогейм и нутрим са български марки и съответно най-некачествени.препоръчвам ти протеини на Universale.плюс това ако си купуваш малки кутии от аптеката ще ти излиза много скъпо.за софия и пловдив мога да ти кажа от къде да си взимаш изгодно протеини,но по принцип от спортните магазини
« Отговор #276 -: Ноември 28, 2007, 17:11:23 pm »
Момичета, с малко закъснение благодаря на всички ви за честитките.
Днес пуснах и контролни резултати и нищо не ме притеснява освен повишеното СУЕ 36 (реф. ст-т до 15) и някаква кръв в урината.  8O Някой има ли представа от какво може да е тя?

За изследването на урината освен че ползвам стерилно контейнерче и я нося от вкъщи, винаги си правя тоалет преди се изпишкам.

Цитат на: Lina2
link=topic=20226.msg308753#msg308753 date=1196248528

Naha, според мен болките ти в горната част на корема са от рефлекторна контракция на коремната мускулатура. В изправено състояние тя има задачата да поддържа в тонус коремната стена - там обаче в долната част тежестта е увеличена и за да се запази добрия тонус и за да се поддържа стойката се стягат компенсаторно горните нива на коремните мускули. Това би трябвало да не се получава когато си в седнало положение или лежиш. При мен също се получава този проблем (макар и в не толкова силна степен още. За хипотонията най-доброто средство е айран с малко сол (ако те притеснява солта може да пиеш кола или малко кафе. Шоколадът също помага :D
Момичета, да знаете някой ефективен бабешки лек за хрема? Защото капките за нос не ми помагат особено...

И аз имам такива болки и то след като се напапкам и особено вечер. Когато се облегна назад изчезват и така я карам. 

Кит катче   и аз усещам едното бебе повече - момчето, но пък вчера мацката най-после така яко изрита на баща си ръката, че и той можа да усети как ритат.  :D 
*
« Отговор #277 -: Ноември 28, 2007, 17:21:41 pm »
Илиана, и преди сме коментирали, че при бременност СУЕ се повишава. Даже може до трицифрени стойности да стигне. Няма никакво място за притеснение. :D Виж за кръвта - нямам идея. Да не си се сдобила с цистит?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #278 -: Ноември 28, 2007, 17:32:23 pm »
Уайти, за СУЕ-то знаех, но ми се стори много завишена стойността. Щом може и трицифрена стойност да стигне ще съм спокойна.
Нямам никакви оплаквания характерни за цистит. Не знам дали е опасно и да звъня ли на док.?
*
« Отговор #279 -: Ноември 28, 2007, 17:54:00 pm »
Моята утайка от миналата седмица е 47 при горна реф. 12. :D Сутринта бях на преглед и док каза, че всичко е наред.
За кръвта по-добре звънни да се консултираш. Наистина нямам идея, на какво може да се дължи.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери