0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Съвпадение или някакво предречие???
« Отговор #20 -: Ноември 14, 2007, 09:12:53 am »
сега се сещам - преди около месец сънувам починалата ми баба. Тя ми казва "Ела да ти покажа как се прави баница". Пък аз и викам:"Ама аз зная, защо ще ми показваш". Обаче въпреки това тя започва да я приготвя. Оказа се,че на селдващия ден нейния съпруг,дядо ми, имал годишнина от смъртта си. Аз бях малка и не си спомням датата. Майка ми раздаде и освен всичко, донесе баница...
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #21 -: Ноември 14, 2007, 09:16:12 am »
Сами, изключително трогателна история. rouzi-anna е права - Господ е искал да те изпита и да се увери в добротата ти, а на чудивищата ....... им :), важното е че имаш 2-те ти съкровища, които те правят щастлива и ще го правят за напред.
сега като прочетох темата, ми дойде на ум, че много преди да срещна съпруга си (3-4 години) сънувах бебета през вечер и всичките бяха мои. тогава осъзнах, че вече съм готова да стана майка, че го искам не само на сън, но не бях срещнала още мъжа, който трябва да е баща на децата ми :)
когато мъжа ми ми каза: "искаш ли да си имаме бебе?", бях най щастливата на земята. вече знаех, че той е човекът, бях го разбрала.
все още сънувам бебета... не толкова често, но сънувам...
а ще имам ли някога...?
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #22 -: Ноември 14, 2007, 09:22:42 am »
Сещам се за един особен случай - беше преди около една година,бабата на съпруга ми беше починала,а аз бях доста близка с нея и ми беше много мъчно. Както и да е,известно време след като почина я сънувам,че сме в една стая и тя става,казвайки - "хайде,аз вече трябва да си тръгвам",целува ме по бузата,казваме си "чао",и  тя излиза от стаята...На другия ден се оказа,че е 40тия ден от смъртта - тогава чух и за поверието,че духа на покойника "витаел около нас" до 40тия ден,и напускал нашият свят след това...Настръхнах,като осъзнах,че сънувах баба му да си взема последно сбогом с мен точно нощта преди 40тя ден...

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #23 -: Ноември 14, 2007, 09:36:21 am »
Това ми напомня за майка ми, която ми разказа, че вечерта след погребението на баща си (била е на 15 години) го сънувала, седнал в хола.Казала му "Татко, ела при мене", а той казал "Не мога, Краси, краката ми са вързани".Тя се събудила, веднага отишла при майка си и и и разказала.Баба ми направо откачила-Олеле, някой развърза ли му краката?(нали до погребението връзват краката).Оказало се, че никой не е развързал краката. :(
Бе незнам, явно има сънища, които показват.Аз се надявам моя да не е такъв! :?
*
« Отговор #24 -: Ноември 14, 2007, 09:55:24 am »
Мимка, стига го мисли! От негативни мисли полза няма, но вредата може да бъде голяма. ако това ще те успокои - това със зъбите съм го сънувала поне 10 пъти! Мислех си, че е егати странния сън, но разказвайки, се оказа, че доста от познатите ми имат същия. Много е неприятен като усещане, хубаво е като се събудиш да видиш,че зъбите ти са си на мястото :wink: Но чак пък такива страшни последствия да очакваме, недей така!
За разните там знаци, едва ли има човек, на който да не са се случвали такива. Дали са съвпадение, дали знамение, и аз не знам. Но със сигурност и човекът подсъзнателно много си намества нещата, свързва едно с друго и малко помага всичко да напасне.
И въпреки че гледам винаги такива неща премерено да ги преценявам и приемам, Сами, историята ти ме развълнува! :D И най -вече заради голямото богатство, което ти си получила.
« Отговор #25 -: Ноември 14, 2007, 12:08:41 pm »
Моите близки вече се плашат като кажа, че съм сънувала нещо странно. Обикновено сънищата ми познават...  :oops: Сега като имах оплаквания покрай бременността все ме питаха със страх в гласа дали съм сънувала нещо.
Специално починалите ми баба и дядо ги сънувам често преди важни за мен събития. И обикновено с поведението си ми показват дали ще имам успех или не. Като студентка сънувах баба ми прди всеки изпит - ако е усмихната, взимам го. Ако ли не - проблем.
А най-знаменателния ми сън се повтори 2 нощи подред. Сънувах баба ми (вече починала) че седи и плаче и ме гледа. Обадих се на майка ми - тя пък сънувала, че някой я вика. Обадихме се на дядо ми и никой не вдигна и се обадихме на вуйчо ми да иде да го нагледа. По-късно се оказа, че той паднал и си счупил крака и лежал така 2 денонощия без да може да стигне до телефона.  :(
  09.11.2007
*
« Отговор #26 -: Ноември 14, 2007, 14:56:09 pm »
И аз сънувам много и общо взето не е нещо конкретно, но след като се събуда знам дали е за добро или лошо.
Преди 5-6 години сънувах как една баба ми казва, че ние двамата със съпруга ми си нямаме деца, но ще имаме, макар и трудно. Това е съня който ме крепи през всичките години, въпреки всички усложнения през които минаваме.
От септември месец ми се случва да сънувам вече 3 пъти сън, в който ми се казва, че съм бременна. Не е точно казване, по скоро е някакво усещане. А дано да е за добро.
А относно усещанията и знаците и аз май вярвам в тях. Когато бях бременна с близнаците, лежах три месеца в болница. Дадох обет, че всяка неделя ще ходя на църква, за да паля по две свещички - едната на иконата на Света Богородица, другата на иконата на Исус Христос. Иконата на Св. Богородица е на нещо като половин етаж по-на високо и се качвам по едни стълби. Паля си аз свещта /втората/ и изведнъж сякаш някой я духна и тя угасна. Моментално ме побиха тръпки, аз вече знаех, че едното си е отишло, не ме питайте как съм си тръгнала от там. на следващия ден на ехографа се видя, че едното сърчице вече не бие, една седмица по-късно спря и другото. От тогава вече не ходя на църква.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #27 -: Ноември 14, 2007, 15:24:35 pm »
Мариии, тръпки ме побиха до като четях това.

Ще имаш бебе, ще видиш! :bighug: :bighug: :bighug:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #28 -: Ноември 14, 2007, 15:37:07 pm »
Да кажа и аз за моите сънища. Имам много силно развита интуиция и когато нещо ме притеснява дори без да знам защо се чувствам така, винаги става нещо. Сънищата ми също винаги ми показват по нещо.
Когато дядо ми почина преди 13 години( аз съм била малка на 14 години), го сънувах (помня този сън толкова ясно все едно е било вчера). Тогава той се качи в една кола и тъгна, а аз тичах след колата и се молех и плачех да ме вземе със себе си... тогава той въпреки, че беше далече ми проговори все едно е до мен: Ти няма да ходиш никъде още, много ти е рано за там където отивам аз. Имаш още много път да извървиш.
И изчезна.
На следващият ден разказах на майка и тя се разплака. После каза, че е благодарила на Господ.
И аз като Мимка често сънувам как ми падат зъбите но не ме боли, въобще. Това за мен е предвестник на големи проблеми. И наистина винаги е било така. Старите хора казват че когато сънуваш, че ти падат зъбите но много те боли е на много лошо.
Мимка дано при теб нещата да не се развият така. Дано да е било просто един сън.
Иначе съм сънувала няколко пъти, че съм болна от шарка. Това е на много пари. Единият път пуснах тото и ударих 4-ка :wink: Другият получих доста пари от приятел.
Незнам за вас момичета, но мен сънищата винаги ме предупреждават за нещо. Било то добро или лошо.
*
« Отговор #29 -: Ноември 14, 2007, 15:55:39 pm »
  Мимка, поне 6-7 пъти съм сънувала, че ми падат всички зъби- изронват се с болка и кървене, един след друг.Чувството е ужасно, ужасът остава дълго след съня, но никога не се е случвало нищо лошо на близките ми. И аз първия път като го сънувах, майка ми ми каза какво значело, затова се страхувах от тези сънища. Но наистина нищо такова не е ставало, обаче скоро след тях установявам, че наистина ми се обажда някой зъб. Помисли за профилактичен преглед.Понякога подсъзнателно усещаме, че нещо не е наред и в съня се появява преувеличено.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #30 -: Ноември 14, 2007, 16:11:40 pm »
Това за болката и на мен много често ми се е случвало - сънувам, че нещо ме боли, защото наистина ме е заболяло! Най-често е с предменструални болки - дори и снощи, сънувам, че ме боли все едно ще ми идва, икато се събудя виждам, че наистина ме е боляло. На няколко пъти съм сънувала, че както си правя някакви неща и ръката ми изтръпва, много неприятен сън, седя и недоумявам какво се случва, а после се събуждам и се оказва, че така съм се извъртяла, че съм затиснала с тяло ръката си.

Сами, съвсем се отплеснахме от темата ти!
*
« Отговор #31 -: Ноември 14, 2007, 17:25:19 pm »
  Мимка, поне 6-7 пъти съм сънувала, че ми падат всички зъби- изронват се с болка и кървене, един след друг..
При мен няма болка, няма кървене..просто си слагам шепата пред устата и те започват да падат...отврат!Дано не значи нищо!Никога не съм вярвала на сънища, но винаги когато нещо предвещава нещо лошо да се случи с някой близък и те побиват тръпки!

Сами, наистина съвсем се отплеснахме!Да са ти живи и здрави момиченцата1Аз като знам колко котенца и кученца съм мъкнала у дома на майка ми....ама поне 2 да ми се отблагдарят по твоя начин ще съм безкрайно щастлива! :wink:
« Отговор #32 -: Ноември 15, 2007, 09:49:24 am »
Mary ми напомни за един случай. Лятото ходихме на Троянския манастир. Запалих си аз свещичката и се наредих на опашката пред Чудодейната икона "Пресветая Богородица Троеручица". В момента, в който положих ръката си върху нейната,  цялото ми тяло силно се разтресе, разбирате ли, нещо, което не ми се беше случвало досега. Не мога точно да обясня състоянието си, но отвътре много здраво ме разтресе. Незнам плод на емоция ли беше, какво беше,но беше много истинско и никога няма да го забравя!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #33 -: Ноември 15, 2007, 18:08:43 pm »
Аз сънувам винаги и по много. Много често се случва да са ми показателни сънищата и затова често се вслушвам в тях. Даже съм си сънувала въпросите за изпити. За пръв път в живота си обаче ми се иска наистина да съм сънувала нещо определено, което да се сбъдне. Наскоро сънувах много близка и скъпа за мен приятелка, че е направила кръвен тест и че теста е 78. Пожелавам си от все сърце да се сбъдне! Моля се и си мечтая да съм познала! :crossfingers:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #34 -: Ноември 15, 2007, 19:09:13 pm »
Ей, Гане, сега ще пукна от любопитство, коя е твоята близка приятелка!!!! :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Ganka

• 5926
« Отговор #35 -: Ноември 15, 2007, 21:05:27 pm »
Ей, Гане, сега ще пукна от любопитство, коя е твоята близка приятелка!!!! :lol:
Ни казвам :lol: Ако позная, тя сама ще си каже :wink:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #36 -: Ноември 15, 2007, 21:18:37 pm »
Е, Гане, не е честно така!!! Не мъчи народа така джестоко!  :D Преди време Таня загатна нещо такова и то излезе истина за Перличката. Поне ни ориентирай за географската ширина - накъде да си насочим напъна на мозъчните клетки?!  :D
*

Ganka

• 5926
« Отговор #37 -: Ноември 15, 2007, 22:06:27 pm »
Ма никой не мъча бе, вие сами се мъчите. Аз само казах какво съм сънувала :wink: :wink: А географската ширина с нищо няма да помогне 8) Какво ще кажеш за 42.45N и 23.20E  :balk_70:

*
« Отговор #38 -: Ноември 15, 2007, 22:27:48 pm »
Ми, Гане, ти ме разби с тези координати!  :D Ще се допитам до мъжа ми, той е бил войник и би трябвало да помни как се разчитат картите!  :D
*
« Отговор #39 -: Ноември 15, 2007, 22:33:01 pm »
Ми, Гане, ти ме разби с тези координати!  :D Ще се допитам до мъжа ми, той е бил войник и би трябвало да помни как се разчитат картите!  :D

DivaRoza, нали много ме обичкаше мене?Да ми кажеш и на мен после координатите ееей! :wink:

Самииии...каква я мислехме, каква стана! :oops:
Аз обещавам да не ти спамя повече темата! :wink: