0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Някой има ли идея по въпроса
доколкото знам правят го в Шейново /по евтино и по-качествено/ и в Свети Лазар
Ще се радвам на мнения
*
Re: събиране на стволови клетки от пъпна връв
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2005, 08:13:18 am »
обясни нещо пове4е
защо го правиш това
за стволовите клетки съм гледала един научно- популярен филм и до там ми се изчерпват познанията
събиране на стволови клетки от пъпна връв
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2005, 08:40:26 am »
Виж ТУК
Стволови клетки замразяват и на други места. Имаше статии и по вестниците.
*
стволовите клетки
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2005, 21:42:32 pm »
Разбрах подробности
В Шейново започват сега, там се търси някакъв д-р Чалманов.
Цената е 3000 лева за 20 години съхранение /много по-добра от Свети Лазар/
Освен това работят с Белгия и там се съхраняват, въобще изглежда че услугата е на ниво.
Обмислям да се включа, това е един уникален шанс за детето ми, вярно скъпо е, но ще знам че съм направила много за него!
телефонът в шейново за контакт е 9659421 д-р Чалманов
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2005, 21:46:15 pm »
Попитай и при д-р Стаменов.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
стволовите клетки
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2005, 06:19:24 am »
Разликата между д-р Стаменов, Свети Лазар и Шейново е една и тя е принципна
Д-р Стаменов и Свети Лазар съхраняват стволови клетки у нас. Опитът който има България с подобни процедури е много малък. доколкото разбрах от специалисти много тънък момент в цялата история е самото замразяване, което ако не се направи като хората може да увреди необратимо стволовите клетки
Шейново са посредници-те само вземат кръвта и я пращат в Белгия. там процедурата работи, вече имат върнати стволови клетки на деца от няколко държави /поне това казват лекарите от Шейново, но мисля че може да им се вярва/. Освен това замразените вече стволови клетки се съхраняват в 2 хранилища на доста голямо разстояние едно от друго. Така се намаляват до минимум рисковете от инциденти от всякакъв технологичен характер
Тъй като не искам да правя експерименти с тази скъпа услуга се насочвам към Шейново
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #6 -: Ноември 09, 2005, 09:57:18 am »
Очевидно, както и предположих, не искаш да ни питаш, а искаш да ни информираш. Този подход - я да се направя на разсеян и първо да попитам, не е приятен и не се приема с одобрение в нашия форум. Затова ти предлагам - ако искаш да ни кажеш нещо, представи се и го кажи в прав текст. В противен случай ще заключа темата.

Тънкият момент на процедурата не е в замразяването - нещо отдавна известно и отработено у нас.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
administratorite ne sa s tolkova golemi prava
« Отговор #7 -: Ноември 09, 2005, 10:26:39 am »
Struva mi se po skoro 4e ti iskax da zaklui4ix temata
pristrastieto ti kam Dr Stamenov e mnogo jasno
Oba4e - ne propuskaj 4e ima eti4ni normi za internet obstuvane
administratorite kato teb ne biva da sa obvarzani po nikakav na4in s reklamodateli ili beneficienti ot saitovete
Kolkoto do tova kakvo iskam az - to e mnogo prosto. Iskam savet
I ne znaja kakvo razbirax ti ot kriobiologija, no tova za men e po4ti vtora spezialnost
Taka 4e za tankostite na zamrazjavaneto daj da ne govorim
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: administratorite ne sa s tolkova golemi prava
« Отговор #8 -: Ноември 09, 2005, 10:55:39 am »
Цитат на: z1z
Struva mi se po skoro 4e ti iskax da zaklui4ix temata
pristrastieto ti kam Dr Stamenov e mnogo jasno
Oba4e - ne propuskaj 4e ima eti4ni normi za internet obstuvane
administratorite kato teb ne biva da sa obvarzani po nikakav na4in s reklamodateli ili beneficienti ot saitovete
Kolkoto do tova kakvo iskam az - to e mnogo prosto. Iskam savet
I ne znaja kakvo razbirax ti ot kriobiologija, no tova za men e po4ti vtora spezialnost
Taka 4e za tankostite na zamrazjavaneto daj da ne govorim

ами като разбираш толкова много от криобиология - защо търсиш съвети от непознати хора по форумите??? и то хора, дето още не са видели пъпна връв, камо ли да я замразяват... и като не искаш да говорим за тънкостите по замразяването - за какво аджеба искаш да говорим?

и нещо друго, за специалист по криобиология имаш твърде много познания по интернет етикет, сайтове, администратори, бенефициенти и рекламодатели - подозрително ми е много....
също така ми е много подозрително как одма обвини модератора в пристрастие към определен лекар, без да е показвано изобщо такова. да не би крадецът да вика "дръжте крадеца"?

вижте, ние тук сме интелигентни хора. разбираме бързо и лесно, кога се опитват да ни пързалят.
в същото време, нямаме нищо против да научим нещо ново, да бъдем информирани за нови възможности и услуги. ама нека това да бъде направено интелигентно, открито и почтено!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #9 -: Ноември 09, 2005, 11:15:27 am »
Мда, подкрепям Jam!
И ако може информирането да е на кирилица ще е най-добре!

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2005, 11:16:54 am »
z1z, хайде да опитаме отново. Кой си, какво предлагаш, за какво се бориш ... изобщо дай по същество.

Както добре личи от сайта, д-р Стаменов не е нито рекламодател, нито "бенефициент", нито изобщо има каквото и да било отношение към сайта. А дори и да беше, аз като администратор ще реша как да се отнасям към него. Ти на твоя сайт решавай според собствените си виждания нещата.

"Почти втора специалност" не е като да ти е втора специалност, въпреки това ще очаквам с огромен интерес какво ще ми кажеш по въпроса. Аз съм любознателен човек и с удоволствие научавам нови неща.

И, последно, но първо по важност - хората тук са умни, интелигентни и чувствителни. Не ги подценявай, само защото имат проблем, отнасяй се с уважение към тях, иначе не само ще заключа темата, но и ще те лиша от достъп. Разбрахме ли се?  :)

А, и пиши на кирилица.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #11 -: Ноември 09, 2005, 11:19:46 am »
Ejjj, kak me nagrakahte, uzas!
Eto infoto, koeto az namerih
za da ne me obvinite v pristrastie!
http://www.cryoc.com/
Kolkoto do tova kakvo znam i moga - tova drazni li vi?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #12 -: Ноември 09, 2005, 11:22:14 am »
Цитат на: z1z
Kolkoto do tova kakvo znam i moga - tova drazni li vi?

На кирилицааааааааааааааа!

Дразни не това, което знаеш и можеш, а факта, че не започна с него. Все още не сме разбрали какво знаеш и можеш, но тръпнем в очакване.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #14 -: Ноември 09, 2005, 11:44:00 am »
Не предлагам медицински услуги, нито банкиране на стволови клетки
Докато безделя днес, обазе, намерих много инфо
ако искате мога да го споделя с вас, ако не - можете да ме изтриете и от лицето на земяата
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #15 -: Ноември 09, 2005, 11:50:49 am »
За трети път го казвам, дано разбереш - много искаме да научим нещо ново, особено в област, в която си почти специалист. Но не ни минавай с номера - моля ви, кажете ми ... след това - аз току - що научих ... а след малко - абе аз съм голям специалист, ти к`во ми говориш. Отнасяй се с уважение към хората, съвсем просто нещо е.

Допълнителен утежняващ елемент е факта, че тук хората се опитват първо да забременеят, пък чак тогава ще обсъждат варианти за стволови клетки. Помисли и върху този момент, докато убиваш времето.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #16 -: Ноември 09, 2005, 11:59:04 am »
Пове4е нищо няма да казвам вервайте ми /както казва един 4овек/
само за сведение - сас сигурност моите проблеми с за4аването бяха много, ама много сериозни
добре 4е се справихме накрая
http://www.marchofdimes.com/professionals/681_1160.asp
някои ети4ни моменти
http://www.ccne-ethique.fr/english/avis/a_074.htm
най големите са
http://www.corcell.com/corcell/doctors.html
« Отговор #17 -: Ноември 09, 2005, 12:28:14 pm »
Кой за какво и защо си бори, какво иска да разбере или да обясни незнам, но на мен си ми звучи като реклама това. Лошо нема - ама този сайт трябва да се поддържа с нещо все пак.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #18 -: Ноември 09, 2005, 12:39:51 pm »
аз пак неразбрах
добре, да предположим, 4е стволовите клетки са извле4ени, замразени за 20/30 години, много успешно
коя българска клиника ще изгради орган на тяхна основа, ще извърши присаждане и т.н.   :roll:
*
« Отговор #19 -: Ноември 09, 2005, 13:10:44 pm »
Цитат на: Kaffee
коя българска клиника ще изгради орган на тяхна основа, ще извърши присаждане и т.н.   :roll:

Ще ти кажа след около 20 години кои клиники предлагат тази процедура. Към момента това със стволовите клетки е малко SF, но не пречи да се запасим ако можем - все пак технологията се развива - колкото и бавно да ни се струва на нас.