Кати, а вие направихте ли вече някои или всички от изследванията на първа страница? Ако не - аз бих започнала със спермограма в специализирана клиника. И с правене на бебе у дома, разбира се. Изследванията, които посочваш няма проблем да се пуснат, и наистина е важно да се храниш балансирано и здравословно преди, по време на бременност и след това... Но не е определящо за ставането на бебче, за разлика от спермограмата и други такива.
В началото почти всяко момиче се вглежда твърде много незначителни детайли - например ние избирахме зодия на детето и се опитвахме да постигнем 'целта' си. По някое време решихме поне да е момиченце, а сега просто искаме едно здраво дете. Храненето е по-важно от това, но мисли и за още по-важните неща (изброени на първа стр). Аз доколкото знам болезнен цикъл може да има и поради ендометриоза. Изобщо, има много други причини за търсене ако решиш и храненето въпреки че понякога може да помогне за отстраняването им, често може да пропуснеш други, по-важни неща покрай него. Все пак ако искаш намери рецептата във форума за бърканицата и я започнете двамата с половинката ти. Но действайте с бебчето и ако решиш започвай изследванията от първа страница - те проверяват работата на различни органи в тялото ти в търсене на проблем.
Колкото до малкия отвор на матката ти... Оттам ще мине едно голямо, здраво бебе някой ден живот и здраве... така че би следвало да е доста еластичен
. Пожелавам ти този момент да е по-скоро! Храни се здравословно и изследвайте причините, ако бебчето се бави. Успех!
П.П. Може също да започнеш прием на таблетки фолиева киселина, които ще помогнат бебчето ти да няма спина бифидв. Обикновено те е хубаво да се започнат отпреди забременяването. Може да ядеш много храни, съдържащи фолиева киселина, но не съм сигурна дали е достатъчно, практиката уви е да се пият таблетките.