0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цитологично изследване!
« -: Ноември 10, 2007, 12:25:47 pm »
  Здравейте момичета!
  Днес съпругът ми ми взе изледването и преди да ми го даде ми каза, че дакторката го е предупредила да не се притеснявам и са ми запазили час за повторни изследвания другият петък. Като го прочетох се разплаках, не че разбирам нещо, но съм чувала, че при 3гр. резултата не е добър. И д-р Стаменов и д-р Персенска се съмняват в точността на изследването. Д-рката е казала, че ако трябва ще се направи и биопсия. Ето и описанието, което според мен показва възпаление и още нещо, но какво ...

РИСК       ДРУГИ ДАННИ
  обичаен     PUCU
  повишен     CC

Рар 2-3гр.

Анизоцитоза, кариомегалия, голи ядра, клетъчен детрит, обилно количество слуз, левкоцити ++, доста еритроцити. Желателно е да се повтори изследването след лечение!
 Изследването е правено в лаборатория МДЛ - Проф. Е. Начков

Нямам представа как ще издържа до другият петък, когато ще видя докторката и после до новият резултат.
  Само това ми липсваше сега...
  Моля Ви, обяснете ми какво е! Благодаря Ви предварително!:balk_145:
Re: Цитологично изследване!
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2007, 21:06:58 pm »
Рибке, виждам че си притеснена и ми се иска да ти дам кураж  :bighug:
След като лекарите се съмняват в точността на изследването, изчакай да направите ново. Това не го мисли и не го брой. Все пак 3 група означава възпаление, а лекарят е видял, че няма такова в момента на взимане на намазката.
« Отговор #2 -: Ноември 12, 2007, 00:35:22 am »
  Здравейте момичета!
  Днес съпругът ми ми взе изледването и преди да ми го даде ми каза, че дакторката го е предупредила да не се притеснявам и са ми запазили час за повторни изследвания другият петък. Като го прочетох се разплаках, не че разбирам нещо, но съм чувала, че при 3гр. резултата не е добър. И д-р Стаменов и д-р Персенска се съмняват в точността на изследването. Д-рката е казала, че ако трябва ще се направи и биопсия. Ето и описанието, което според мен показва възпаление и още нещо, но какво ...

РИСК       ДРУГИ ДАННИ
  обичаен     PUCU
  повишен     CC

Рар 2-3гр.

Анизоцитоза, кариомегалия, голи ядра, клетъчен детрит, обилно количество слуз, левкоцити ++, доста еритроцити. Желателно е да се повтори изследването след лечение!
 Изследването е правено в лаборатория МДЛ - Проф. Е. Начков

Нямам представа как ще издържа до другият петък, когато ще видя докторката и после до новият резултат.
  Само това ми липсваше сега...
  Моля Ви, обяснете ми какво е! Благодаря Ви предварително!:balk_145:
При този случай изписват Далацин В и след него се прави повторно!Ако ти го изпишат наистина пиши
*
« Отговор #3 -: Ноември 12, 2007, 15:03:02 pm »
   Малко Зайче, мисля, че съмнението идва от това, че микробиологията показва нормална бактериална флора. Правена е в друга лаборатория/"Лора"/.
   nandito78, това е от което най-много се страхувам - медикаментозното лечение. Алергична съм вече към почети всичко. Юни месец се обринах от Далацин, а преди съм го прилагала без проблеми. Преди 10год. съм имала кондиломи. Твоята тема ще ми помогне и сериозно ще се заема да изследвам всичко каквото мога.
   Две седмици ще съм под напрежение, докато излязат двата резултата.
   Благодаря Ви! :bighug:
*
« Отговор #4 -: Ноември 12, 2007, 20:59:14 pm »
RIBA , доколкото знам 2-3гр. не е страшно!Не се отчайвай! :goodluck: тебе сме !
« Последна редакция: Ноември 12, 2007, 21:00:55 pm от rossy * »
« Отговор #5 -: Ноември 12, 2007, 23:04:37 pm »
АБЕ -БОЙ СЕ ОТ ,,НЕ БОЙ СЕ,,
*
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2007, 10:45:44 am »
Когато излязоха моите резултати, се порових да видя това разделение в групите какво е. Аз бях ІІ -ра група. Та с две думи - ІІ-ра група означава, че имаш възпаление или си прекарала такова, а ІІІ - та говори за някакви изменения на клетките. Но понятие като междинна ІІ-ІІІ - не срещнах.
« Отговор #7 -: Ноември 13, 2007, 11:06:15 am »
Аз пък изчетох една тема в бгмама, и много момичета имаха трета група при дадено изследване, и след лечение нещата са се подобрили, това въобще не ти дава повод да си мислиш, че има нещо общо с тумор. Мислиш ли, че ако имаше такава опасност, щяха да те карат да чакаш две седмици, а не да действат с лечение или насрочване на операция веднага? :) Спокойно, всичко ще е наред, не се товари излишно с глупости.
Мен преди операцията за киста едва ли не ме бяха диагностицирали с рак на яйчниците, защото всички резултати от изследванията ги доведоха до тази мисъл. Скъсих си живота с години докато чакам да мине операцията и да ми излязат новите резултати. Не прави тази грешка и се успокой!

« Отговор #8 -: Ноември 13, 2007, 12:08:28 pm »
трата група , ако е лека дисплазия може да се повлияе от медикаментозно лечение , но се следи изкъсо, ако е тежка дисплазия , то не се влиае и се налага най-малкото конизация и пак се следи , а операции не несрочват веднага , защото всеки се подсигурява и лекарите с куп изследвания и пациента с куп мнения!

*
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2007, 14:32:39 pm »
Мен преди операцията за киста едва ли не ме бяха диагностицирали с рак на яйчниците, защото всички резултати от изследванията ги доведоха до тази мисъл. Скъсих си живота с години докато чакам да мине операцията и да ми излязат новите резултати. Не прави тази грешка и се успокой!
оооо това ми е много познато!
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2007, 15:13:43 pm »
На мен ми казаха - предрaково състояние-много мило!