0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ето и моята графика
« Отговор #20 -: Февруари 17, 2008, 12:46:39 pm »
Според графиката ти не е имало О.
Това не означава че 100% е нямало - може термометъра ти да се е повредил, да не си мерила както трябва и т.н.
От кой ден пиеш Дуфастон?
Лекарят ти гледа ли те на УЗ? Имаше ли доминантен фоликул?
Пия дуфастон от 16 до 26 ден с цел регулиране на цикъла ми.Не са ме гледали на УЗ.Вече 13-ти ден откакто спрях дуфастона и още нямам менструация.Вчера си правих кръвен тест ,който беше отрицателен.Незнам какво да мисля.Дали има вероятност да съм образувала киста и затова да нямам менструация ( Има СПЯ ).В понеделник съм на лекар,но така ми е изтръпнало и много се притеснявам.А и си мисля друго.Дали пък не е възможно да съм имала овулация на 31-32 я ден и ако съм забременяла тогава кръвния тест не би отчел верен резултат,защото още ще е много рано.Мисля си така,защото спрях дуфастона на 24-тия ден ,обикновенно най-много ми идва на 5-6-и ден след спирането.Тогава температурата ми е намаляла на 36.6 и от тогава си подържам няколко дни висока температура от 37 градуса.Ако пък скоро ще ми идва,защо температурата ми не пада? Да ти кажа,не съм сигурна че нямам овулация.Ако ми погледнеш графиките от предните цилки ще видиш,че са единтични.Имам една приятелка с хормонални проблеми,чиято графика изглежда точно като моята в месеца в който е забременяла.Така,че аз все още  имам надежда.Но те моля за мнение.

*
« Отговор #21 -: Февруари 17, 2008, 12:49:44 pm »
Забравих да ти кажа,че ме боли в областа на яйчниците и то доста.Така,че не мога да седя седнала повече от час.Чуствам придърпване и бодежи.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Февруари 18, 2008, 09:14:00 am »
Графиката ти не показва да е имало О.,но знае ли човек
До сега трябваше да ти дойде от Дуфастона
Незнам какво с тава.
Моле те пиши как е минал прегледа, ще чакам с нетърпение
Дано да няма проблеми

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #23 -: Февруари 19, 2008, 06:54:20 am »
Днес съм на преглед.Много вече се уплаших,защото вчера ми падна едно огромно парче " месо" ,сисирек незнам точно какво,без капка кръв.Мислих си,че се ми дойде,но не.Но явно нещо не ми е наред.Щом и от дуфастона вече нямам менструация.май ще стрябва скоро време да посетя клиника по стерилитет.До сега бях оставена само на медикаментозно лечение с цел да се регулира цикъла ми,но явно не помага особено.А и гинеколога при когото ходя по принцип се занимава с раждания и работи в АГ болница.Мисля,че нищо не разбира от моите проблеми.Незнам вообще дали ще може да ми помогне.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #24 -: Февруари 19, 2008, 09:22:56 am »
Няма защо да се страхуваш, щом си решила да отидеш при специалист, може да се каже, че нещата на половина са решени.
Всичко ще бъде наред. :D
Съсирека може да е от по-дебелата лигавица на матката- когато няма О. има повече естрогени, а те действат на мат.лигавица и тя става по-дебела от обикновенно /хиперплазия на МЛ./- не е страшно спокойно.
С М. тя се изхвърля и при следващ МЦ с О. всичко ще бъде наред.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #25 -: Февруари 20, 2008, 07:07:14 am »
Съсирека може да е от по-дебелата лигавица на матката- когато няма О. има повече естрогени, а те действат на мат.лигавица и тя става по-дебела от обикновенно /хиперплазия на МЛ./- не е страшно спокойно.
С М. тя се изхвърля и при следващ МЦ с О. всичко ще бъде наред.
Благодаря ти Дениз.За първи път чувам това което ми казваш.Аз често има съсиреци,но този път беше по-голям от обокновенно.Имам ги вече откакто правим опити за бебе.А лекаря май ще трябва да го сменям и незнам към кого да се обърна.Ще трябва да проуча въпроса,тък като единственото което можя да каже,че сигурно съм била бременна в ранна фаза и затова така се е получиоло.И това -без да ми погледне хормоналните изследвания дори,нито графиките.След което му казах,че кръвния ми тест беше отрицателен в събота и той взе да твърди обратното.Поне нямам кисти и тем подобни.
Иска ми се да те питам нещо.Мислиш ли ,че е време да се захвана по-сериозно с ходенето по лекари,може би да посетя клиника и да започваме да си правим изследвания ,аз и мъжа ми.Опитите ни са от Юни месец,но имам раждане преди 1 година и 3 месеца.Според ендокриноложката ми още не съм възтановена,а и шока който преживях.Тя твърди да си продължавам лечението с глюкофаж,елтирокс и дуфастон.И да чакам ......Ти какво ще кажеш?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #26 -: Февруари 20, 2008, 08:25:56 am »
Според мен трябва да потърсиш специализирана помош / в клиника по стерилитет, защото там са най-добрите лекари, не за друго  :D/
Само една графика показва, че може и да е имало О. /11/09/2007/- но не съм много сигурна.
Така, че според мен има проблем.
Дори причинаната да е в преживеният шок, една консултация с лекар ще даде по-голяма яснота за положението. Ако ти каже да изчакате- ще изчакате, но може да ти предложи някакво лечение, което да ти е от полза.
Каквото и да решиш пиши и не се отчайвай, всичко ще се оправи. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #27 -: Март 04, 2008, 07:32:36 am »
Дениз,моля те отново за мнение.Миналия ми цикъл се оказа,че си въобразявам,естествено.Имах съвсем леко менстр.течение.Лекаря ми ме гледа на УЗ.Каза ми,че матката ми е чиста.Не е имало бременност.То и кръвния тест беше отрицателен.Но сега като гледам графиката си от миналия цикъл-много е зле.Но мисля,че този месец вървя добре засега.От днес започвам дуфастон за 10 дни.Аз го пия по схема,тък като идеята на гинеколога ми е да се нормализират нещата при мен.Не ме гледа за овулация.Незнам дали е грешка. Много съм объркана и незнам как да продължа лечението си.Той ми казва да продължа с дуфастона,но мисля че това не помага много много.Въпреки това реших да го послушам и още няколко месеца да продължа с това лечение.Но след това на къде?Говорих с мъжа ми да посетим клиника по стерилитет.Той е съгласен.И какво следва след това?Спермограма ,цветна снимка?Или да опитам с фоликометрия....за да проследя дали имам овулация?Чудя се

*
« Отговор #28 -: Април 07, 2008, 06:39:38 am »
Имала ли съм  овулация на 16-я ден според вас?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #29 -: Април 07, 2008, 07:52:48 am »
Добре е да посетиш клиника по стерилитет - и по преценка на лекаря ще ти бъдат назначени всички необходими изследвания.
Не се измъчвай с мисли както трябва да се направи - това е работа на лекарят.
От теб се иска само да намериш добър лекар и  да не сгрешим в избора ние ходим в такава клиника - там са специалистите, които ни трябват.
За графиката ти - може да е имало О на 17/18 ден - но е рано да го твърдя със сигурност.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #30 -: Април 08, 2008, 06:54:17 am »
Ще посетя клиника,но съм си дала още малко време.Юни месец ще стане 1 година откакто правим опити.Мисля,тогава да започнем с изследванията.Благодаря ти а отговора.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #31 -: Април 08, 2008, 07:53:11 am »
Дано да стане до тогава чудото  :D
Пиши за всичко ново при теб
Успех! :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #32 -: Април 11, 2008, 07:13:12 am »
А сега вече мислиш ли,че съм имала овулация.Защото според мен е много добре графиката ми в сравнение с предходните месеци???????

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #33 -: Април 11, 2008, 08:31:01 am »
До тук графиката е добре - дано БТ да се задържи така висока.
О според мен е била на 17/18 ден от МЦ

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #34 -: Април 16, 2008, 06:54:44 am »
Дениз пиша ти доста объркана отново и незнам какво да правя.Вчера ми излязоха резултатите на изследванието за листериоза,което си направих превантивно.Резултатата е 1/320.Казаха ми,че това означава ,че имам антитела,но не можаха да ми кажат с точност имам ли активна инфекция.Ще си правя допълнителни изследвания на вагинален секрет и рекция ПИСИАР.И като си гледам графиката май е вече време да си направя един тест.Но какво ще правя ако съм болна и бременна?Иде ми да крещя.Върнах се година назад когато вече веднъж преживях ужаса да се самообвинявам дълго време за състоянието на детето си.Но миналата година имах едно положително изследване със същите стойности и след това други две изследвания ,които бяха отрицателни.Тогава се отсъди,че положителното ми изследване е грешка на лабораторията,но явно не е било така.
Нали ще отчете верен резултата теста ми за бременност?Планувала съм си го за утре сутрин...

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #35 -: Април 16, 2008, 14:59:37 pm »
Според мен трябва да повториш  изследването.
Ако си болна - ще се лекуваш, няма как
Утре според мен ти е 13 ден след О.- така, че може теста да отчете бременност, но може и да е рано.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #36 -: Април 18, 2008, 06:48:06 am »
Вчера теста за бременност беше отрицателен,а повторните изследвания ще бъдат готови след 20 дни.Остава да чакам...След 3-4 дни ще си направя пак тест.Но имам вътрешно осещане,че няма бременност.То и какво ли да си мисля след толкова време.Мисля,че ще бъде поредната подигравка на съдбата,ако забременея в месеца в който имам тези проблеми.Ох,хайде стига съм мрънкала ..ами ще се  стегна и това е...чао Дениз и ти благодаря за помощта...

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #37 -: Април 19, 2008, 07:15:15 am »
За нищо  :D
Тест може да правиш и всеки ден

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #38 -: Май 05, 2008, 11:01:08 am »
Дениз, какво мислиш за графиката ми досега?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #39 -: Май 05, 2008, 13:39:45 pm »
До тук е добре, но БТ трябва да се задържи висока, за да е сигурно, че е имало О.
Според мен е имало О. на 15/16 ден от МЦ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум