0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ето и моята графика
« -: Ноември 09, 2007, 21:46:42 pm »

Какво ще кажете???Притеснена съм,че имам цикли без оволация и май нещо не съм наясно с разчитането на графиката си.Помогнете
« Последна редакция: Ноември 09, 2007, 21:49:36 pm от ela79 »

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: ето и моята графика
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2007, 21:50:58 pm »

Какво ще кажете???Притеснена съм,че имам цикли без оволация и май нещо не съм наясно с разчитането на графиката си.Помогнете

Здравей миличка...:) искам да те питам имаш ли нормален цикъл по принцип?Т.е. да е всеки месец?
*
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2007, 07:53:28 am »
Не нямам редовна менструация.Имам и хормонални прблеми-Теореидит на Хашимото и СПЯ.Също така и нисък прогестерон и затова пия дуфастон по схема.Искам помощ за разчитането на графиката си,за да разбера дали озобщо имам овулация и дали не трябва да се промени лечението ми.Може би фа ходя на фоликометрия,или да пия лекарства за предизвикване на уволация.
« Последна редакция: Ноември 10, 2007, 08:35:33 am от ela79 »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2007, 08:06:33 am »
Здравей!
Първо се успокой  :D.

За графиките
23/08/2007 - къс МЦ, едва ли е имало О. НО един такъв МЦ нищо не означава.
11/09/2007 -ако е имало О то тя според мен е била в дните 19-21 от МЦ. НО ми се струва че не е мерено както трябва или си била болна /след този период 19-21 ден от МЦ/
17/10/2007 - според мен няма О., прилича на ПК.

Ако имаш СПКЯ метода на БТ е неприложим, в смисъл че ако ма О. няма да се разбере или - може графиката да показва че е имало О., а всъщност да няма - причината за това объркване на графиката е ненормалните нива на хормоните.
Моят съвет - посети клиника по стерилитет и гинеколог-ендокринолог. Ако имаш поставена диагноза и не се прави нищо по въпроса може да си чакаш години и чудото да не става.
С добър лекар - ще стане!
Успех  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2007, 08:31:24 am »
Благодаря ти Денис за бързия отговор.Аз има една бременност преди повече от година,която завърши с злополучно раждане.Тогава забременях след 5-6 месеца опити .И тогава има същите проблеми и дори не се и лекувах.СЕга пия лекарства и редовно посещавам ендокринолог.Затова си мисля ,че и този път ще забременея без да стигна до клиника по стерилитет.Но сега след горе долу вече 6 месеца опити,започвам да се притеснявам повечко.Сигурно след месец -два вече ще си обърна малко повече внимание
« Последна редакция: Ноември 10, 2007, 08:34:11 am от ela79 »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2007, 08:45:22 am »
Съжалявам за това, което си преживяла и ти пожелавам никога повече да не се повтаря, НО именно за това трябва да си в добри ръце преди, по време на бременността и след това.
В клиниките по стерилитет са най-добрите специалисти - за това моят съвет е да се обърнеш към тях /а не толкова, че проблема ти е сериозен, дано да ме разбираш правилно/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2007, 21:25:50 pm »
А може ли малко насока за сегашния ми цикъл.Мислех си,че е възможно да съм имала овулация на 10-тия ден,но температурата ми отново взе да пада.Явно пак съм се излъгала.А зарязах тестовете за овулация,тък като в момента нямам възможност да си купувам.благодаря предварително

*
« Отговор #7 -: Декември 05, 2007, 06:57:35 am »
Май тоя мосец вече имах овулация.Какво ще кажете?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Декември 05, 2007, 08:04:12 am »
Май тоя мосец вече имах овулация.Какво ще кажете?
Сложи си графиката в подписа  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #9 -: Декември 05, 2007, 09:40:03 am »
Слагай лентичката в подписа :)
Иначе според мен не е на 14-ти ден овулацията, по - скоро на 17. На 17 си отбелязала че си настинала, и въпреки това е 36.9 БТ. На 15-ден нямаш скок на БТ, не мисля че тогава е била овулацията.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #10 -: Декември 26, 2007, 10:56:28 am »
А възможно ли е този цикъл овулацията ми да е била на седмия ден и аз пак да съм я изпуснала.Започнах тестовете за овулация отново късно и сега ще се чудя още дълго време имала ли съм или не....Така ми се струва,защото температурата ми се повиши на 8-я ден и си стои висока вече доста време.Какво ще кажете?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Декември 26, 2007, 12:58:17 pm »
Графиката ти показва проблем /освен ако не си болна, или не е мерено както трябва/
Ако са се образували повече от 1 фоликул, често графиката изглежда така.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #12 -: Декември 26, 2007, 15:22:01 pm »
Благодаря Дениз.Ще го имам впредвид.Този месец ще си правя всички хормонални изследвания.Ще покажа и графиката си на ендокриноложката ми и ще я помоля да ме посъветва какво да правя.Миналия месец мисля,че графиката ми беше добре и според нея съм имала овулация.Но щитовидната ми жлеза е все още увеличена,въпреки лечението.Сигурно и хормоните ми са зле,а и все още ми текат гърдите.Това говори,че и пролактина ми е увеличен.Благодаря ти за мнението ти при всеки мой цикъл.Много ми помагаш.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Декември 27, 2007, 06:50:53 am »
Успех!
И пиши как е минало  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #14 -: Януари 27, 2008, 19:12:49 pm »
Дениз,моля за помощ.Как е този месец графиката ми?Преди  9-ти ден имах безсънна нощ и си пийнах малко повече.Температурата е мерена по-късно от обикновенно и си мисля,че високата температура се дължи на всичко това.Според мен имах овулация тия дни?Как мислиш?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Януари 28, 2008, 07:11:43 am »
Ако е имало О., то тя според мен е била на 14 ден от МЦ или на 15 много рано сутринта.
Но БТ трябва да се задържи висока.
На 17 ден по-ниската БТ може да е инцидент.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #16 -: Януари 29, 2008, 17:32:16 pm »
Благодаря ти.Ето че и днес ми е ниска.Незнам какво да мисля.Аз по всичко си личеше ,че може би на 14-ти най-сетне съм в овулация.Но бъдещето ще покаже.Тази събота съм на преглед  при ендокринолог.Ще си покажа графиката да видим тя какво ще каже.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Януари 29, 2008, 19:17:15 pm »
Успех и пиши как е минало

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #18 -: Февруари 13, 2008, 06:40:38 am »
Дениз,мисля че този месец се получи.Днес е девети ден откако спях дуфастона и все още нямам менструация.Обикновенно ми идва след 3 дни.И се чуствам странно.Но винаги има опасност да си въобразявам.А графиката ми е-леле мале.Нагоре -надолу.Ако съм бременна това добре ли е.Питам теб защото гинеколога ми каза,че е рано за тест и ще си правя в петък ,тогава имам посещение при него.Страхувам се,защото на последните изследвания предния месец прогестерона ми беше 0.1 -много нисък.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2008, 07:30:52 am »
Според графиката ти не е имало О.
Това не означава че 100% е нямало - може термометъра ти да се е повредил, да не си мерила както трябва и т.н.
От кой ден пиеш Дуфастон?
Лекарят ти гледа ли те на УЗ? Имаше ли доминантен фоликул?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум