0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кистита на яйчника
« -: Ноември 08, 2007, 15:19:27 pm »
Здравейте на всички! Искам да споделя с вас и евентулано да получа съвети.Миналата година ме оперираха от киста на десния яйчник. Операцията беше ендоскопска. След нея пих три месеца противозачатъмни хапчета. Лекаря ми казваше че няма проблем да си имаме бебе. Сега обаче от доста време се мъчим с приятеля ми, но нещата не се получават. Възможно ли е това да е последица  от оператината насема на лекарите. След операцията ходя редовно но гинеколог и последня път го попитах но той е категоричен че всичко ми е наред. Тогава остава въпроса защо не се получава. Мисля си че причината е в мен
Re: Кистита на яйчника
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2007, 15:28:22 pm »
Няма какво да му мислиш, а започвайте да действате. Започнете с една спермограма, пък  ако е ок, ще търсите причина при теб.

lb2f
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2007, 15:28:55 pm »
diana_dr - първите два въпроса: на колко си години и от колко време отипвате? Ако си под 35 години и опитвате по-малко от година все още нямаш причини за притеснение.
Отделно няколко насоки:
- спермограма на приятеля ти?
- полови хормони при теб?
- хормони на щитовидната жлеза?
- фоликуметрия? констатирана овулация?
Дай повече информация..
.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2007, 15:59:04 pm »
 На 24 години съм от Габрово. Опитваме от 4 месеца. Предварително благодаря за всички съвети! Може би Габрово не е голям град и няма добри специалисти а и аз не знам към кого тук да се обърна!
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2007, 16:11:43 pm »
Нямаш повод за притеснение,щом опитвате само от 4 месеца.Почети тук малко за овулацията,графиките и т.н.,и спокойно,може би ви трябва малко повече информация за това как да уцелвате момента.
*

hameleon

• *
  • 27
  • Имам страхотен съпруг и едно прекрасно момченце.
« Отговор #5 -: Декември 01, 2007, 09:49:10 am »
Здравейте и от мен.Мен ме оперираха от киста преди месец и половина и не ми се чакада минат 6 месеца за да започнем отново с опитите.Дали можем да пробваме по-рано :oops:
« Отговор #6 -: Декември 01, 2007, 12:27:48 pm »
Лапароскопия или лапаротомия?
Ако е лапароскопия не е нужно да чакаш повече  :D Все пак поговори с доктора си.

lb2f
*

hameleon

• *
  • 27
  • Имам страхотен съпруг и едно прекрасно момченце.
« Отговор #7 -: Декември 02, 2007, 21:37:30 pm »
За сьжаление не беше с лапароскопия,оперираха ли ме  :(
*
« Отговор #8 -: Март 14, 2008, 09:40:36 am »
мен ме оперираха януари 2007 и април почнахме с опитите но досега нищо.от3 месеца съм с тестове за овулация и пак нищо.да уточна че ми махнаха десния яйчник и съм само с един-незнам но април ще хода на лекар за да видим какво ще правя по нататък.

« Отговор #9 -: Март 14, 2008, 10:01:00 am »
Айде да ви вдъхна малко надежда :)
оперирана съм от киста на яйчника края на октомври миналата година.
коремна операция,както си му е реда,10 шева и препоръка да се пазим 2 месеца.
даже наскоро разбрах че са ми отрязали част от десния яйчник.
забременях началото на февруари,3 месеца след операцията :)
така че смело напред и успех!
все пак допълвам че зависи и каква точно е била операцията.
на мен ми бяха обяснили,че ми е рязана само коремната стена и яйчника,не са ми пипали матката въобще.
мен ме оперираха януари 2007 и април почнахме с опитите но досега нищо.от3 месеца съм с тестове за овулация и пак нищо.да уточна че ми махнаха десния яйчник и съм само с един-незнам но април ще хода на лекар за да видим какво ще правя по нататък.

Парси и един яйчник ти е напълно достатъчен да забременееш,ако всичко друго ти е наред няма от какво да се притесняваш  :wink:
*
« Отговор #10 -: Март 14, 2008, 13:11:37 pm »
Благодаря ти Сисилия за куража.Много се радвам че при теб се е получило що годе бързо.Надявам се и аз скоро време на 2 чертички защото вече нямам сили